Zdravím,
nenašel by se mezi členy fóra nějaký pamětník, který dělal s těmito už velmi starými MCU a uměl by zapsat program do flash paměti?
Přes utilitku Minimon jsem schopný se k procesoru připojit (BSL přes UART). Zdá se, že to reaguje na čtení (vyčte samé 0x00) a na erase, ale zapsání flash paměti se nikdy nezdaří s hláškou, že se zapsalo 0 bytů nebo se vůbec nic nestane.
Zkoušel jsem taky Infineon MemTool v 4.3, ale ten nejsem schopný nastavit tak, aby se vůbec připojil k MCU.
A na Blank check? Z flash bys totiž měl vyčíst samě 1 když je prázdná, existují procesory do kterých lze zapsat jenom např. 100x, sám mám takové od Luminary Micro, tzn. po letech už může být konkrétní kus k ničemu.
Zaslal: so květen 31 2025, 14:41 Předmět:
Elnec by mel umet pribuzny typ SAK-C164CI-xx, dokonce i po ISP, takze by nebyla potreba (draha) ZIF redukce. Ale nevim cim se lisi od tveho SAK-C164CH-xx.
Čip je koupený na eBay půl roku zpátky od nějakého Poláka. Vypadá nový, nepájený.
Co jsem z různých datasheetů pochopil, tak SAK-C164CH-8FM značí tohle:
SAK: provozní teplota od -40 - 125 °C (jsou ještě označení SAB a SAF s nižším teplotním rozsahem)
C164: rodina
C: má CAN (ještě je označení S, které CAN nemá)
H: EEPROM + full function CAMCOM6 (ještě jsou verze I a L)
8FM: 64 KByte Flash (ještě je třeba 8RM s 64k ROM)
Pravda, že po erase by mi to mělo vyčíst samé 0xFF a to se teda nestane. V Minimon dám erase PROGRAMFLASH, section 0: 0 - 0x3FFF , pak stejný rozsah adres zpátky vyčtu a dostanu 0x00:
Zaslal: po červen 02 2025, 20:29 Předmět:
GME kdysi provozovalo sluzbu naprogramovani podobnych IO, ale na jejich novem webu uz to nevidim. Nabizi to i Bucek, z hecu se jich zkus zeptat, jaky programator maji:
Elnec ma kde kdo, starsi modely se obcas na Aukru, Jebaji apod. objevuji i pod 5000 Kc. Problem jsou redukce pro SMD pouzdra, je jich hodne variant, jsou drahe jak svin a novejsi maji na sobe cip pro zamezeni vyroby neoficialnich duplikatu.
Kupoval jsem to tady https://www.ebay.com/itm/393601645299 . naštěstí za třetinovou cenu, než má teď. Prodejce má hodně slušné hodnocení. Ale třeba mám fakt pech. Napsal jsem prodejci, třeba z něj něco vypadne.
Každopádně to je blbý, potřeboval bych C164 s programovatelnou pamětí abych mohl nahradit zničený procesor. A zdá se, že už asi neseženu...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.