Zaslal: po květen 26 2025, 21:11 Předmět: TIP na ups s čistým sinusem a jednou baterii uvnitř.
Nemá někdo tip na ups, čistým sinus, Line Interactive, s 1 baterii uvnitř a výkonem okolo 600W, správou stavu přes pc aplikaci ? Kdyby tam byly zásuvky schuko čí france-tedy ty naše, když nebudou tak nebudou. Našel jsem ale bez baterie uvnitř. Jestli se dá něco takového sehnat. Děkuji
Zaslal: po květen 26 2025, 22:13 Předmět:
Eaton neznám ale to nic neznamená. Přemýšlím zda 350W nebo 525W verzi. Televize v provozu do 100W, PoE pro kameru, monitor 30W a mini pc s AMD Ryzen 5 5500U. Jde o provoz na několik minut, než to stihnu vypnout
Naposledy upravil robo dne po květen 26 2025, 22:34, celkově upraveno 2 krát.
Zaslal: po květen 26 2025, 22:41 Předmět:
dle grafu u 350W verze by při zatížení 210W měla ups fungovat 10 minut což je dostačující čas a pokud pojede vše naráz tak to v součtu ani 210W nebude.
Je možné použít jen jeden výstup do prodlužky a z ní napájet moje spotřebiče? U mé potvory je psaný že by každý spotřebič měl být v jednom výstupu. Jenže všechny spotřebiče jsou vidlice což by znamenalo 4 zásuvky na kabelu s koncovkou co je na ups, pro mě trochu nepraktické řešení.
Založen: Feb 08, 2010 Příspěvky: 678 Bydliště: Dolní Cerekev, Česko (Czechia)
Zaslal: st květen 28 2025, 8:08 Předmět:
rnbw napsal(a):
Nic. ...
Nemůže ta OLED TV mít aktivní PFC? Na webu UPS CyberPower píšou, že zařízení s aktivní PFC vyžadují zdroj s čistou sinusoidou.
Ale houby tomu rozumím, takže to jsou možná jenom takové povídačky, aby prodali.
Pro robo:
Před pár lety, když jsem měl v úmyslu pořídit UPS do domácího datového rozvaděče, mně zaujaly, co se ceny týče, záložní zdroje zn. PoweWalker. Nakonec jsem žádný nepořídil (zatím ani ten domácí RACK), ale asi budou na podobné úrovni jako CyberPower, kterou mám třetí rok a ta jede zatím bez problému.
A ještě chci dodat, že jsem se tenkrát při výběru UPS díval také na její účinnost a myslím, že z těch co jsem vybíral mi u té CyberPower Professional Tower vycházel nejlépe poměr účinnost vs. cena vs. ještě celkem rozumná velikost. Ty levnější modely měly myslím podstatně horší účinnost.
Zaslal: st květen 28 2025, 10:00 Předmět:
Na moment jsem té mé ups vytáhl přívod napětí a opět se obraz rozblikal. Po vrácení zpět je obraz ok. Telka je to větší za nemalé peníze a původní 80cm Philips s os jsem po jednom výpadku chtěl zapnout a nenajela, díra v chipu
T-con modulu. Možná to s tím výpadkem nesouvisí ale když jsem koupil tu novou tv tak jsem si řekl že k ní pořídím nějakou ups. Objednal jsem Eaton 5SC 500i, 500VA a uvidím co bude.
Zaslal: st červen 11 2025, 18:36 Předmět:
Opravdu je to čistý sinus u EATONu. Nějak to průběžně měří waty a když zapnu vše co je do ups píchnuté tak na displeji vidím max 120W. Takže koupená výkonová verze je dostačující. Ještě jsem testnul telku a jede bez vady obrazu. V běžném provozu malinko hřeje, nechce se mě to měřit ale pocitově to ruka pozná.
Schválně zkus dobu běhu a esli to vodpovídá tomu jejich grafu, mám totiž zkušenosti že aby negde ty prachy nahnali, tak zrovna ítni dávajou strašně malý kapacity akund. Invertor plnou zátěž dá v pohodě, ale ty jejich pidiakuny běžně třeba jenom minutu, což nemusí stačit ani na vypnutí dyž UPSka dá zařízení (v tvým případě asi akorát ten komp) pokyn. Takže je dost pravděpodobné, že ai v té nízké zátěži to ten čas úplně nedá.
Zaslal: ne červen 15 2025, 15:02 Předmět:
Po 4 minutách provozu na baterii a cca 90W, udaj se mění po několika vteřinách. Připojeno mini pc a monitor, oled telka, zdroj pro venk. kameru a adapter ze kterého krmím tablet, to hlásilo ještě 14 minut na baterie. Tak se neobávám katastrofického scénáře.
Překvapilo mě že v normálním režimu je výstup 210V, nenastavitelný. Dnešní elektronice je to z velké časti stejně jedno a pro starší je to zas dobře a může se to hodit. V zásuvce mám 240V. V režimu výpadku el energie je mnou nastavena hodnota 220V.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.