Vždyť říkám, že klíč nemusí být nahraný v mobilu, ale může být uložen na fyzické platební kartě v podobě SIM vydané bankou a vložené v mobilu viz už výše uvedený popis.
Jasně, to by šlo, kdyby se všichni výrobci mobilů domluvili s karetními společnostmi, googlem applem, výrobci chipů, vytvořili nějaký nový standart...
A ted odpověz na otázku, proč by to vlastně dělali? Když ty tokeny fungují celkem uspokojivě. Aby si Vladano nemusel z neznámého důvodu zapínat internet ve smartfonu který je bez internetu prakticky k ničemu?
Zaslal: so květen 24 2025, 22:21 Předmět:
Valdano > Asi jsem blbej, ale copak může existovat terminál, který nepodporuje NFC platby, ale zároveň umí běžné bezkontaktní (plastové) karty? Ona to není jedna komunikační platforma?
Virtuální karta je skoro stejná jako ta plastová, takže vám umožní:
- platit u bezkontaktních terminálů mobilem nebo hodinkami,
- vybírat peníze z bezkontaktních bankomatů mobilem nebo hodinkami,
- vkládat peníze do našich vkladomatů bezkontaktně mobilem nebo hodinkami,
- zobrazit si PIN i údaje,
- si vybrat ze 4 designů karty,
- a kdykoliv ji zamknout nebo zrušit ve vašem bankovnictví.
Naposledy upravil Valdano dne so květen 24 2025, 22:47, celkově upraveno 1 krát.
Po prečítaní prispevkov - sú z môjho pohľadu 3 stavy..
blbá banka - ktorá ešte nepoužíva zaužívaný štandard
blbý telefón, ktorý tú tecnológiu nepodporuje
blbý uživateľ, ktorý to nevie, alebo bojí sa to používať
Založen: Jun 26, 2009 Příspěvky: 1401 Bydliště: Hlohovec (Sk)
Zaslal: so květen 24 2025, 23:04 Předmět:
kokso, tak po včerajšku som to asi zakrýkol. Dnes sa mi ani raz nepodarilo zaplatiť mobilom. Zapnuté GPS, dáta ... Neuspešné, zlyhalo. Aktualizoval som Peňaženku, tak dufam že zajtra to už bude OK
Založen: Oct 11, 2008 Příspěvky: 6471 Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha
Zaslal: so květen 24 2025, 23:05 Předmět:
Valdano napsal(a):
Informoval jste se na příčinu proč to nefunguje když to sama Air Bank deklaruje pro jejich vkladomaty jako podporovanou službu?
Právě že jen pro jejich vlastní vkladomaty. Ve sdílených s KB (což byl můj případ) to nejde. (V Hostivaři, kde bydlím, jsou ty sdílené s KB 4, vlastní AB žádný).
Zaslal: so květen 24 2025, 23:23 Předmět:
Když jste napsal "Tak zrovna u Airbank jsem to v dubnu zkusil" tak jsem předpokládal, že šlo o vkladomat Airbank a ne o sdílený vkladomat. KB vkládání mobilem nebo hodinkami stále nepodporuje a jen kvůli sdílení s jinou banku to asi provozovatel těch sdílených doplňovat nechtěl.
Informace na webu ke sdíleným bankomatům hlásá "Klienti Komerční banky, MONETA Bank a Air Bank vkládají hotovost do sdílených bankomatů za stejných podmínek jako do bankomatů své vlastní banky" což pro klienty Air Bank evidentně až tak úplně neplatí vzhledem k tomu, že u těch sdílených není podporováno vkládání mobilem.
Zaslal: ne květen 25 2025, 0:02 Předmět:
Napsal jsem dotaz na KB v tom smyslu, zda neuvažují do budoucna, že tuto službu sami také zavedou a nebo, že by alespoň pro klienty MONETA Bank a Air Bank tuto službu zavedli ve sdílených vkladomatech dokud ji nezavedou i v KB, protože nejen Air Bank, ale i MONETA Bank to už ve svých vkladomatech podporují. Tak uvidíme co z nich vypadne. Až odpoví tak sem napíšu jejich vyjádření k tomu.
Pokud je provozovatelem těch sdílených vkladomatů KB tak předpokládám, že ostatní zmíněné banky za sdílení platí. Takže by to nebylo zdarma a ostatní banky, které ty vkladomaty sdílí a službu podporují by za to logicky platily. Takže by to v konečném důsledku mohl být i nějaký přínos pro KB a i když sama tuto službu zatím nepodporuje tak by na ní prostřednictvím toho sdílení mohla něco vydělat, ale asi je to spíš podobné jako v tom vtipu kde si dotyčný od boha nepřál, aby jeho koza dojila jako ta sousedova, ale aby raději sousedova koza chcípla.
citace:
Čech promlouvá k Bohu: "Bože, soused má kozu a ta hodně dojí."
A Bůh odpoví: "Chtěl bys, aby tvoje taky tolik dojila?"
Čech: "Ne, já chci, aby sousedovi ta koza chcípla."
Zaslal: ne květen 25 2025, 10:23 Předmět:
On v tom může být i jiný háček. Zprovoznění té možnosti by asi vyžadovalo nějakou nepatrnou úpravu té trojstranné (nebo možná čtyřstranné - taky UniCredito) smlouvy, a možná, že některý účastník by chtěl ještě nějakou jinou podstatnější změnu a na tom se to může nadlouho zadrhnout.
Zaslal: ne květen 25 2025, 11:52 Předmět:
Bonmot hezký, což o to. Ve skutečnosti ale hotové peníze nosím do vkladomatu, protože pak je můžu šoupnout na spořicí účet s úroky, v mezidobí platím nákupy kreditkou a za cca 2 měsíce ty peníze vytáhnu ze spořáku a splatím kreditku. Za žádnou z těch operací nic neplatím (resp. stála by mě stejné množství peněz jako bych ji provedl hotovostně) a za některou dokonce dostanu drobný bonus. A nemusím s sebou tahat hotovost.
Teď už ti to smysl dává?
zdravím,
dostal jsem informací víc než dost a dozvídám se že do vkladomatu je možno vkládat mobilem. Jak je to myšleno ?
Nikdy jsem vkladomat nepoužil a nevím jak to funguje. Myslel jsem že zadám účet a vložím hotovost, anebo je to složitější ?
Je to pouze způsob přihlášení pro vklad hotovosti abych nemusel zadávat ČÚ ?
díky
Bonmot hezký, což o to. Ve skutečnosti ale hotové peníze nosím do vkladomatu, protože pak je můžu šoupnout na spořicí účet s úroky, v mezidobí platím nákupy kreditkou a za cca 2 měsíce ty peníze vytáhnu ze spořáku a splatím kreditku. Za žádnou z těch operací nic neplatím (resp. stála by mě stejné množství peněz jako bych ji provedl hotovostně) a za některou dokonce dostanu drobný bonus. A nemusím s sebou tahat hotovost.
Teď už ti to smysl dává?
Bylo to myšleno s nadsákou. Nicméně myslet si že tě celý ten cirkus nic nestojí je extrémně naivní myšlenka. Jen visa a mastercard utrží na poplatcích cca 1,5 bilionu korun ročně. Kde myslíš že ty peníze berou? Vykouzlí je pomocí proutku? Koronu jsi tomu nasadil tím bonusem. Zaplatíš jim za používání karty a jsi nadšený že ti malinkou část vrátí. Fakt že ty poplatky nevidíš na svém účtu ale platíš je v ceně zboží na to nemá naprosto žádný vliv, tohle si vylobovaly karetní společnosti z marketingových důvodů a jak vidno zjevně to u některých jedinců zabírá. Osobně se mi moc nelíbí že to mají platit i ti kdo službu nevyužívají, ale to je asi tak jediné co s tím nadělám. Ty peníze prostě zaplatíš, zdarma to rozhodně není. Je to podobné jako s televizními polatky. Na Slovensku je místo přímých plateb platí z daní a ejhle kolik bodů u jednodušších voličů tím populista získal, teď je to zdarma, vivat...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.