Založen: Nov 01, 2016 Příspěvky: 1073 Bydliště: Dřísy nedaleko Staré Boleslavi
Zaslal: út květen 13 2025, 12:17 Předmět:
lesana87 napsal(a):
Také mám pár nových úlovků zachráněných před sešrotováním. První je deska s jedním zlatým IO, myslím, že docela vzácným, ve sbírce jsem ho ještě neměla.
Na tu 1. desku se zeptejte někoho, kdo dělal u Spojů. Jako dospívající kluk jsem na začátku 90.tých let s kamarádem pravidelně vybíral kontejnery u tehdejší TKB v Budějovicích, a těchto šedivých desek s číslicovými IO od Tesly beo řady SN tam bylo někdy mraky - všechny měly uřezané ty přímé konektory (zřejmě už tenkrát byli mezi zaměstnanci zlatokopové). Některé desky byly dokonce i v pytlíku (pochopitelně společně uřízlým i s tím konektorem) a spolu s deskou tam byl ještě proužek papíru s označením psaným na stroji a výrobním číslem psaným rukou.
V podobné době se tam vyskytovaly v hojném množství i žlutohnědé, slině lakované o něco větší ruské desky s IO řady K5..... ty měly na rozích takové zobáčky na vytahování. A konektor samozřejmě také uřízlý...
A některé byly od slupek cibule - ve stejné budově byla i jídelna...
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8177 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: pá květen 23 2025, 20:13 Předmět:
Dnes jsem vydoloval z červeného kontejneru chytré hodinky Samsung Galaxy Gear S3 Frontier, inteligentně vyhazujícím vloženo do pytlíku s nabíječkou a třemi dalšími řemínky. Tváří se funkčně, nabíjí se a probíhá aktualizace.
Už mám podobné (nakoupeno tamtéž), tak se tyto hodí; i kdyby nic, tak řemínky a nabíjecí stojánek se hodí.
hodinky.jpg
Komentář:
Velikost:
206.68 kB
Zobrazeno:
16 krát
_________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: pá květen 23 2025, 22:30 Předmět:
Tak bud rad za tamtung, ja mel kdysi nake apple watch a neslo to odparovat od puvodniho majitele, factory reset v takovem pripade nic nepomuze, tak jsem to kuchnul...
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8177 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: so květen 24 2025, 4:11 Předmět:
Tyhle normálně šly resetovat a nově spustit coby samotné. Uvidím ještě jak na tom bude vydrž baterie. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: ne květen 25 2025, 12:57 Předmět:
Trojkombinace Schneider TS 1403S. Chybí kryt mechanismu vkládání kazety, kryt gramo, přenoska je poničená. Střeva Japan. Proto jsem ho taky přijal, ze zvědavosti, co obsahuje. Ovšem co teď s tím, když jsem se skladováním na štíru?
Zaslal: ne květen 25 2025, 19:35 Předmět:
To udělá jen elektrodiletant. Já ten stroj předám kolegovi pro jeho kroužek DDM v Písku. Případně si z něj vezmu repro DINy, mechaniku kazeťáku, desku se slaboproudem (co mě napadne).
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5618 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: so květen 31 2025, 12:14 Předmět:
Čo by to mohlo byť a k čomu je to dobré?
P1000702.jpg
Komentář:
Velikost:
110.88 kB
Zobrazeno:
9 krát
P1000703.jpg
Komentář:
Velikost:
110.42 kB
Zobrazeno:
2 krát
_________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33842 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so květen 31 2025, 13:12 Předmět:
Преобразователь ПТ-125Ц-4С предназначен для питания электроприборов. Применяется на самолетах и вертолетах Ил-62М, Ил-78, Ту-134, Як-40, Ан-24, Ан-28, Ан-30, Ан-22, Ан-26, Іл-76, 32-25, Мі-24.
Технические характеристики ПТ-125Ц-4С
Напряжение питания, В 27
Потребляемый ток, А, не более (эл/двигатель) 8,3
Частота вращения, об/мин 12000
Режим работы длительный
Выходное напряжение, В 36
Количество фаз 3
Соединение фаз «Звезда»
Частота, Гц 400
Ток нагрузки, А (генератор) 2
Мощность, ВА 125
Коэффициент мощности (индуктивный) 0,6
Масса изделия, кг, не более 5,5
Габариты, мм 250х140х165
PŘELOŽENÝ Z ORKOVŠTINY DO ČEŠTINY TO JE :
Měnič PT-125C-4S je určený k napájení elektrických přístrojů v letadlech a vrtulnících - používá se v typech Il-62M, Il-78, Tu-134, Jak-40, An-24, An-28, An-30, An-22, An-26, Il-76, Ka-25, Mi-26.
Technické charakteristiky měnič:
Napájecí napětí - 27V
Odběr proudu měničem - max 8,3A
Otáčky za provozu - 12 000/min
Režim činnosti - trvalý
Výstupní napětí - 36V
Počet fází - 3
Zapojení fází - hvězda
Kmitočet - 400Hz
Maximální proud zátěže - 2A
Výkon - 125VA
Účiník - 0,6
Hmotnost přístroje - max. 5,5kg
Rozměry - 250x140x165mm _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Byl jsem dnes se šrotem ve výkupu a odolal jsem. Ani jsem nenahlídnul do kontejnerů s pokladama. Nechal jsem tam pár kil mědi a zase zmizel. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
To je relativní. Za kilo dávali něco přes 180 Kč a měl jsem toho 265 kilo... _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.