Zaslal: st květen 21 2025, 9:12 Předmět: kde sehnat kvalitní KD-čka
Čus, chtěl bych se zeptat, zda tady nemá někdo ověřený eshop kde nakupuje kvalitni a nepadělané teslácké KD-čka, myslím spíše výkonové, třeba KD50x, KD606, KDY76 atd.
Já jsem teď koukal na AV Elektro a s porovnáním s jinými eshopy se mi ta cena zdá moc malá a nevím jestli ty kusy nestojí za prd. Tak se chci zeptat jestli má s tímto eshopem někdo zkušenosti, nebo jestli může doporučit nějaký jiný spolehlivý.
Ta vyšší cena není takový problém, ale já doma nemám současně žadný zpúsob, jak ty KD503 nebo jiné typy otestovat, proto se ptám.
Předem děkuji za odpovědi.
Vážně si myslíš, že někdo (tedy PRCák) padělá staré polovodiče Tesla?
Tím naprosto nesnižuju jejich hodnotu, naopak. Je řada věcí, které se i v té špatné době povedly (navzdory ní) a jsou i dnes skvěle použitelné.
No a jinak samozřejmě testovat musíš, u bipolárních výkonových T především h21E (a to při různých Ic) a Ucemax. Tak se na to vybav, nebo si tu službu u někoho zajisti. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Padělky čehokoliv se vyskytují naprosto běžně, ale ne v této konkrétní kategorii.
Mimotoleranční kusy se vyskytují taky běžně, v době jejich výroby se standardně prodávala tzv. druhá jakost (především prodejna v Rožnově, ale i jinde) a tam patřily právě takové.
No a dnes se navíc může jednat o nějakou "přebranou" várku apod. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Zaslal: st květen 21 2025, 11:23 Předmět:
Stručně řečeno ať už koupíte KDčka kdekoli nikdo Vám nezaučí, že budou mít katalogové parametry. Pokud chcete mít jistotu, že má ten či onen kus parametry v rozsahu katalogových tak si to budeme muset buď změřit sám a nebo si to změření u někoho objednat jak už zde bylo naznačeno.
Padělky KD605-607 se u nás ale kdysi prodávaly. Byly to přeznačené KU60x a prodával je myslím v devadesátých letech aj Hadex, Tipa nebo někdo takovej.
Ty KD zase nejsou až taková výhra. To si ale musí každej srovnat sám. Kdyby něco, mám doma nějaký zásoby. NOS a vyměřené použité. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zaslal: st květen 21 2025, 12:07 Předmět:
Jo , zrovna z těch 502jek určitě vyměříš i s parametry lepšími než se vyžadují u 503 . Vlastní zkušenost . 501čku jsem snad v ruce nedržel , ale po zkušenostech 502ky nezavrhuji . Obecně koupené KD6XX v Holicích měly minimální betu .
2004 Příspěvky: 20488 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: st květen 21 2025, 13:47 Předmět:
U mě by se taky něco našlo, dokonce v hromadném balení z výroby.
Kdybys nebyl tak tajemný a dal si do profilu lokalitu, kde se vyskytuješ, už bys je třeba i mohl mít někde v okolí k vyzvednutí. A zdarma.
Založen: Feb 05, 2007 Příspěvky: 1748 Bydliště: Liberec - tam na severu Čech
Zaslal: st květen 21 2025, 17:25 Předmět:
BOBOBO napsal(a):
Mečíky nejsou zárukou výborných parametrů , v žádném případě .
Tak "výborných" parametrů asi ne, ale zaručených parametrů, deklarovaných výrobcem jo. Tyto trandy, určené primárně pro armádu (s vyznač. meči), prošly testováním, jde o "výběrové" série.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 1 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.