Zaslal: út květen 20 2025, 8:01 Předmět: Rozčarování z koupě kreslícího tabletu, vrátit?
Ahoj. Jste tady šikovní lidé, tak se ptám i zde. Přepisuji z dotazu na fotostránkách, kde je to mrtvé:
Chtěl jsem se posunout výš v umění fotoúprav. Zkoušel jsem tedy magnetické laso. Princip je zřejmý, praxe náročná. Často se mi laso pohybuje, kde se mu chce, neumím se vrátit zpět z nepovedené cesty, nevidím ty své vytvořené kotvící body. Laso někde mění barvu z červené na modrou,ani není často vidět ... Veškeré rady na internetu jsou tak třemi větami, všechny stejné a nejasné. Jestli je s tím práce natolik protivná, pak jsem si zbytečně koupil kreslící tablet, i když ne drahý. Kresba myší mi připadá stabilnější, tedy zatím. Co vy na to? Prý by stačila i herní myš, místo kancelářské.
Založen: Jan 10, 2018 Příspěvky: 547 Bydliště: Olomoucký kraj
Zaslal: út květen 20 2025, 8:06 Předmět:
padik napsal(a):
Veškeré rady na internetu jsou tak třemi větami
A zkusil ses podívat na Youtube? Občas se tam najde šikovný člověk, co ti na videu ukáže, jak to máš dělat. Zrovna u takovéto záležitosti je video lepší než tři anebo i třicet vět...
Zaslal: út květen 20 2025, 8:07 Předmět:
Nemám s tím moc zkušeností, kdysi jsem s lasem dělal něco v Zoneru, ale taky mi to moc nešlo.
Ale když se ptáš, tak by bylo dobré uvést:
- typ tabletu
- používaný SW
- případně alespoň nějaké screenshoty.
Obecně položený dotaz totiž obecně nemá přesnou odpověď. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9277 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: út květen 20 2025, 8:09 Předmět:
S tabletem se musíš naučit, osobně jsem to jen zkoušel, ale pro mě je to zbytečná věc, vystačím si s myší. Znám ale grafika, kterej jede jen na něm, i když má jen maličkej A5 Wacom.
Já mám slušnou laserovou myš, co má na těle tlačítko na přepínání rychlosti. Ve Photoshopu jej právě používám, když kreslím nějaký cesty. Jinak magnetický laso používám sporadicky, ale mazat body šlo snad backspacem ne?
2004 Příspěvky: 20435 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: út květen 20 2025, 10:01 Předmět:
Backspace v PSP8 ještě nefungovala (na to ale stačí nechat si otevřené okénko s historií), to až v novějších verzích, ve většině fotoeditorů nefunguje dodnes.
Řeším to přes Shift (přidat k uzavřenému tvaru) nebo jiný tvar z něj odebrat (někde Ctrl, někde Alt, není to u všech editorů jednotné). Ano, je to někdy docela makačka, udělat přesně oříznutý výběr, ale většinou jde nastavit dovolená tolerance barev, na které "se magnet lepí", i další parametry.
Když to dělám jednou za čas a nejde mi to, stejně ho nejvíc ztratím vzpomínáním a zkoušením, jak že jsem to udělal posledně, kdy se mi to tak povedlo.
Přitom je jedno, čím jsem to ovládal: na něco je tablet příliš kluzký, myš zase například dovolí zejména křivky jen po kouskách a ve velkém zvětšení.
Jestli něco takového tvoříš denně, jsi zvyklý buď na myš, nebo na tablet, brzy ta omezení ani nevnímáš, jen se je naučíš rychle a bezbolestně obejít. Takže k otázce: tablet nevracej, cvič se na něm.
Ale na všechno recept není ani na YT (a když je, tak se zrovna na to, co hledáš, nehodí), přesto cestu může ukázat.
Naposledy upravil Hill dne út květen 20 2025, 10:20, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Jan 28, 2009 Příspěvky: 702 Bydliště: okres Beroun, kraj Středočeský
Zaslal: út květen 20 2025, 10:18 Předmět:
Postupně se učím v Zoneru a relativně nově nasadili AI na tvorbu masek. Musím uznat, že to funguje parádně. Klikneš a za 10-20 vteřin máš perfektně vytvořenou masku a můžeš si najednou zvlášť dolat pozadí..
Tedy možná to kreslení obrysu už není nutně tak potřeba
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.