Založen: Jun 08, 2023 Příspěvky: 97 Bydliště: Trnavský, Ružindol,
Zaslal: po duben 21 2025, 16:22 Předmět:
Niektoré veci z tému som kúpil zo zvedavosti ztym že to môže byť nepoužiteľné. Vyrovnavac zarasteného nechtu funguje 😁
Ale taký automaticky jamkar po dvadsiatich jsnkach sa rozpadol 🤣 inak hroty k tomu dodané sú tvrdé. Robil som druhu maticu, číňan urobil vonkajší závit 10,7 na skrutke a matici v nutorný 10,5. Idem zmenšiť foto. Originálne sem nepridam.
Zaslal: po duben 21 2025, 19:15 Předmět:
Ingwarr: Tipuji, že 30 % posuvek z TEMU by ukázalo, že jsou závity v pořádku. Víc než 30 % od takové tržnice nemůžeme chtít. Toho jejich šuntu tu mám na vrácení připraveno už trochu příliš. Ale něco od nich používám celkem úspěšně.
Posuvky ani jiná měřidla tam fakt nekupujte. Vzal jsem za něco přes stovku posuvku 150 mm v lákavém plastovém pouzdře. Mám tu z Tesca a podobně použitelné mechanické čínské bez krabiček jen do cca 130 mm, Kinex si šetřím, elektronická nejspíš z Lidlu vybíjí baterku vypnutá stejně jako zapnutá (takže je uklizená s vyndanou baterkou) a dlouhé posuvky jsou trochu nemotorné, tak jsem o tu 150 mm stál. Ale je to i na čínské poměry nečekaně odpudivá atrapa, měřidlo ani omylem. Dám sem fotky, až budou zpracované. I obyčejná nerezová měřítka z TEMU mají stupnice jen natisknuté, ne moc přesné a nesedící s počáteční hranou.
Ta zmíněná tiskárna EasyThreed K10 je sice mizerná, ale nějakou práci udělat může, když výtisk odpovídá možnostem a model se na vlastnosti tiskárny vyladí. Právě se tím zabývám. Pro vyladěný model a filament je tisk celkem pohodový, laciný, nebere to moc místa na stole ani ve skladu, nedělá to moc hluku, snadno se do přinese, zprovozní, odnese a zase uklidí. Normální tiskárna je vedle ní obrovské těžké monstrum. Otázkou je životnost, ale zatím opotřebení nepozoruji. Mizerná je životnost jinak výborně fungujících podložek pro tisk. Už se mi láme a vydroluje druhá. Možná to je obecně spotřební materiál i od jiných výrobců a tady je zase výhodou malý rozměr za ještě snesitelnou cenu. Větší základny se na studené podložce tisknout stejně moc nedají, protože už se kroutí.
Mám z ali digitální mikrometr asi za pětikilo, zkoušel jsem ho na johansonkách. Celkem to sedělo, ale je takový trochu gumový. Používám ho na kalibraci průtoku 3D tiskárny protože šuplerou to jde měřit blbě a na tento účel je naprosto v pohodě.
Aké máte skúsenosti z rezistormi z Tému? Objednal som z Aliexpress sadu tolerancia 1% skutočnosť 5% a viac.
Reklamuj a budeš je mít zadarmo Na eshopech aliexpres bych 1% odpory určitě nekupoval, pokud jedeš po ceně mrkni na LCSC. Tam je to celkem v pohodě. Stejně pro většinu aplikací je i 5% v pododě.
Založen: Apr 25, 2013 Příspěvky: 2149 Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Zaslal: út duben 22 2025, 19:19 Předmět:
Mám zřejmě stejnou kameru, bez SD karty za 180 Kč. Doma mi fungovala, ale když jsem ji chtěl zprovoznit na chatě (proto jsem ji koupil), tak nedrží připojení k wifi. Zkusím prohodit routery. Probém ale může být i v tom, že na té chatě máme jakou paralerku k připojení doma, stejná IP.
Naposledy upravil dvorak dne st duben 23 2025, 10:19, celkově upraveno 1 krát.
Je na té fotomontáži značný nepoměr mezi velikostí ventilu a velikostí nádrže. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strana 9 z 9
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.