Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Placení na Zásilkovně
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Celeron

PříspěvekZaslal: čt duben 10 2025, 23:15    Předmět: Placení na Zásilkovně Citovat

Chtěl jsem prvně vygenerovat kód zásilkovny aby mi kámoš něco poslal.
Aplikaci Zásilkovna mám v mobilu už minimálně rok a příjem zásilek na výdejní místo či moji adresu bez problémů.
U odeslání - vygenrování kódu se musí za službu zaplatit. Mám nastavenou Mastercard, platnost ještě 1,5 roků. Na netu s ní všude bez problémů platím.
Ve složce Odeslání zásilky vyplním moji adresu, výdejní místo a platební metodu. Vymrskne mě to 89 kaček po Česku. Označím Mastercard a stisknu "Zaplatit". No a skončí to výpisem " Pro použití této služby je nutné vyplnit uživatelské informace". Jenže netuším kde a jaké.
Nevíte prosím někdo, co je kde špatně?
Díky

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano

PříspěvekZaslal: pá duben 11 2025, 2:17    Předmět: Citovat

Během zadávání zásilky do aplikace musí být na mobilu přístupný Internet tj. nelze to dělat off-line, protože aplikace kontroluje a vyžaduje vaše údaje z dříve provedené registrace vašeho účtu u Zásilkovny. Případně se v aplikaci Zásilkovna odhlaste a znovu přihlaste. Problém by také mohl být v případné neaktuální verze aplikace Zásilkovna. Takže primárně zkuste aktualizovat na aktuální verzi. Aktuální verze pro OS Android je 1.28.2 ze dne 3.4.2025.

Postup pro odesílání je uveden tady. V aplikaci Zásilkovna v sekci Profil > Osobní údaje byste měl mít trvale z dříve provedené registrace účtu u Zásilkovny přednastaveno vaše celé jméno a příjmení, váš email, telefonní číslo a vaši výchozí poštovní adresu jako odesílatel. Telefonní číslo je důležité pro spárování mobilní aplikace s registrovaným účtem u Zásilkovny. V části kde vyplňujete kontaktní údaje příjemce zásilky zapisujete adresu adresáta. V daném případě v podstatě jakoby odesíláte zásilku sám sobě, protože jste zároveň odesílatelem i adresátem. To by vadit nemělo. Pokud máte v sekci Profil > Osobní údaje vše vyplněno a přesto vám to píše zmíněný požadavek na vyplnění uživatelských informací pak je to zřejmě nějaká chyba v systému a v takovém případě kontaktujte jejich zákaznickou podporu přes tento webový formulář.
jardafiala

PříspěvekZaslal: pá duben 11 2025, 6:29    Předmět: Citovat

Jen na okraj, zásilkovna je spolek neskutečných nemehel, už třetí rok si s nimi dopisuju skrzevá aplikaci pro PC (nemám "chytrý" telefén).Tak 1 - 2x do roka si vzpomenu a napíšu mail, zpočátku slibovali, že to je záležitost pár týdnů. Poslal jsem jim dokonce odkaz na STÁTNÍ podnik Česká pošta, kde to bezvadně funguje. Myslím, že v poslední zprávě mi napsali, že na to ignorujou (myslím si jiné slovo ale ve slušné společnosti jej až tak často nepoužívám).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
josef_novak

PříspěvekZaslal: pá duben 11 2025, 6:41    Předmět: Citovat

Než abych jim tři roky psal, tak do 10 minut mám rozjetý virtuální Android ve Windows.
martinkopp

PříspěvekZaslal: pá duben 11 2025, 6:50    Předmět: Citovat

Nejspíš si spočítali, že se jim vývoj, údržba a provoz podobné aplikace nevyplatí. Je to soukromá firma takže se těžko divit že nejdou do ztrátové akce. Jejich klíčoví zákazníci nic takového nepotřebují.
jjilek

PříspěvekZaslal: pá duben 11 2025, 7:41    Předmět: Citovat

jardafiala napsal(a):
Jen na okraj, zásilkovna je spolek neskutečných nemehel, ...

Souhlas. Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
p32

PříspěvekZaslal: pá duben 11 2025, 7:43    Předmět: Citovat

Kdysi to měli i na PC, ale potom asi zjistili, že český uživattel umí zkomplikovat i to, co normálně nejde. Takže to dali jen na ty chytré mobily. V mobilní aplikaci se toho dá více ošetřit už proto, že inteligence českého uživatele musí napřed umět zvládat ten chytrý mobil za těch 15 až 20 stovek.
josef_novak

PříspěvekZaslal: pá duben 11 2025, 7:54    Předmět: Citovat

Nemehlo je akorát ten, kdo si neumí poradit.

v-and+zas.png
 Komentář:
 Velikost:  52.14 kB
 Zobrazeno:  73 krát

v-and+zas.png

jardafiala

PříspěvekZaslal: pá duben 11 2025, 8:07    Předmět: Citovat

Hele, to mě nikdy nenapadlo že by to šlo zfixlovat, vyzkoušel bych to. Nicméně česká pošta už má výdejní místo u mě, takže zásilkovna pro mě ztratila význam. Nicméně použití PC pro zásilkovnu je zajímavé.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zaky

PříspěvekZaslal: pá duben 11 2025, 8:13    Předmět: Citovat

Často je tam, kde je výdejní místo zásilkovny, současně i PPL parcelbox. A PPL funguje v tom zásilkovnovém režimu za obdobné ceny a přijde mi to, že podstatně líp.
Celeron

PříspěvekZaslal: pá duben 11 2025, 8:17    Předmět: Citovat

Valdano napsal(a):
Během zadávání zásilky do aplikace musí být na mobilu přístupný Internet tj. nelze to dělat off-line, protože aplikace kontroluje a vyžaduje vaše údaje z dříve provedené registrace vašeho účtu u Zásilkovny. Případně se v aplikaci Zásilkovna odhlaste a znovu přihlaste.

Comtrend byl metr ode mne. Odhlášení a přihlášení vyzkoušeno, žádnej vliv.
Valdano napsal(a):

Problém by také mohl být v případné neaktuální verze aplikace Zásilkovna. Takže primárně zkuste aktualizovat na aktuální verzi. Aktuální verze pro OS Android je 1.28.2 ze dne 3.4.2025.

Aktualizace nepomohla, Android v mobilu byl taky aktualizován před pár dny ze 14 na 15 APA3A. Jestli to náhodou není tím.
Valdano napsal(a):

Postup pro odesílání je uveden tady.

Ten postup funguje až do zaplacení.
Valdano napsal(a):

V aplikaci Zásilkovna v sekci Profil > Osobní údaje byste měl mít trvale z dříve provedené registrace účtu u Zásilkovny přednastaveno vaše celé jméno a příjmení, váš email, telefonní číslo a vaši výchozí poštovní adresu jako odesílatel. Telefonní číslo je důležité pro spárování mobilní aplikace s registrovaným účtem u Zásilkovny. V části kde vyplňujete kontaktní údaje příjemce zásilky zapisujete adresu adresáta. V daném případě v podstatě jakoby odesíláte zásilku sám sobě, protože jste zároveň odesílatelem i adresátem. To by vadit nemělo. Pokud máte v sekci Profil > Osobní údaje vše vyplněno a přesto vám to píše zmíněný požadavek na vyplnění uživatelských informací pak je to zřejmě nějaká chyba v systému a v takovém případě kontaktujte jejich zákaznickou podporu přes tento webový formulář.

Osobní údaje včetně čísla mobilu mám vyplněné, kdyby nebyly, tak mi nechodí oznámení o příjmu zásilky v aplikaci Zásilkovna. Dal jsem dotaz na ten jejich formulář. Tak snad se ozvou.

jjilek

PříspěvekZaslal: pá duben 11 2025, 8:20    Předmět: Citovat

josef_novak napsal(a):
Nemehlo je akorát ten, kdo si neumí poradit.

Nenašel jsem použitelnou aplikaci pro Windows. Poraď.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
josef_novak

PříspěvekZaslal: pá duben 11 2025, 8:59    Předmět: Citovat

Už jsem psal, např.ve virtuálním Androidu, můj screenshot je z VirtualBoxu, ale taky existuje WSA (Windows Subsystem for Android) atd.

v-and+zas2.png
 Komentář:
 Velikost:  51.88 kB
 Zobrazeno:  25 krát

v-and+zas2.png

Celeron

PříspěvekZaslal: pá duben 11 2025, 9:14    Předmět: Citovat

Tak můj problém je vyřešen, nebyla validace emailu na Zásilkovně. Divný, že není potřeba při příjmu zásilek ale při odesílání ano. A že se to neudělá rovnou při instalaci apky do mobilu.
Překvapilo mě, že soukromník na výdejně věděl, kde je problém.

workhard

PříspěvekZaslal: pá duben 11 2025, 9:14    Předmět: Citovat

BlueStack a spousta dalších.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: