Dobrý den pánové, repasuji NC 470 a ihned jsem narazil na problém popsaný na úvodu této diskuze, holt budu muset laborovat, neb kromě pořádného vyčištění všech pohyblivých součástek, jsem na řešení nenarazil. Dále mne zajímá?
1. čím naplnit zvedáček ramínka?
2. čím naplnit nádobku antirezonátoru?
2004 Příspěvky: 20391 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: po březen 03 2025, 18:15 Předmět:
Ve zvedáčku ramínka se osvědčila silikonová vazelína používaná jako teplovodivá na chladiče (s úspěchem posloužila H7G Pasta silikonowa termoprzewodząca za velmi rozumnou cenu a ještě jí spousta zbyla).
Když si s tím pohraješ, nastavíš to i v tlumiči rezonancí, jen ten šroubek nezanoříš tak hluboko. Asi by tam by slušel spíše Lukosil 25 (Lučební závody Kolín), jestli se ještě dělá.
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9774 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: po březen 03 2025, 19:26 Předmět:
Tizip - mazadlo na zip (bundy, kabely...)
or
mazadlo na rybářský navijáky - co je doma zrovna "poruce"
(možnosti je víc) _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Zaslal: po březen 03 2025, 20:10 Předmět:
djiri napsal(a):
lze nekde sehnat novy motorek do tohoto obstarozniho stroje, posledni dobou mi zaca obcas povrzavat, dik
Motorek SMR300-100-230 se stále dá sehnat, ale původnímu můžeš hřídelku přimáznout mazivem s teflonem nebo molykou, případně, pokud dráty dají, motorek otočit, aby řemínek tahal hřídelku do nezaleštěné plochy ložisek.
Když si s tím pohraješ, nastavíš to i v tlumiči rezonancí, jen ten šroubek nezanoříš tak hluboko. Asi by tam by slušel spíše Lukosil 25 (Lučební závody Kolín), jestli se ještě dělá.
Děkuji za tipy na plnidla.
Skleněná baňka antirezonátoru má být naplněna až po okraj? V současné době v ní nic není.
Zaslal: po březen 03 2025, 20:26 Předmět:
Není potřeba plná, jen tolik, aby šroubek byl zanořený správně hluboko, ale neštěrkal o dno. Ale odhaduje se to blbě, slyšet to není, je to moc nízko, bez měřicí desky to nenastavíš. Prostě to nějak zatlum a uvidíš: když bude některá deska vyhazovat na úder do velkého bubnu přenosku z drážky, máš to blbě. Tak šroubek zatočíš (nebo zaleješ) o další milimetr pod hladinu, nebo naopak ho přizvedneš. Nic víc s tím bez měřicí desky dělat nejde.
děkuji za předchozí odpovědi, velice si jich vážím. Co se týče měřící desky, můžete mi dát prosím tip o jakou desku se jedná, sám jich mám doma cca 30, respektive možná půjde ještě někde sehnat.
Zaslal: út březen 04 2025, 21:49 Předmět:
To samozřejmě, je to pak otázka nastavení. Správné množství oleje je asi takové, že to nevyteče při transportu hlavou dolů.
Já do toho používal olej z kataraktových spouští starých deonů.
Pokud v tom byla původní náplň, nezdegenerovaná, dalo se "sdílet" nastavení pro různé přenosky a člověk ušetřil kupu času, stačilo to jednou vyexperimentovat a pak už jed duplikovat. Některé přenosky si nechají dost líbit, některé jsou poněkud náročnější. _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Strana 10 z 10
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.