Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19520 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st únor 26 2025, 23:45 Předmět:
Dnes jsem zjišťoval u známýho na místní STK jestli to mám zkusit. Podle VIN C4 Picasso povolený LEDky nemá. A i kdyby, dvě homologovaný Oramky stojí asi jako 30 halogenových H7. Při cyklu praskání 2-3 za rok se mi to vzhledem ke stáří auta nikdy nevrátí. _________________ Jirka
Zaslal: čt únor 27 2025, 15:02 Předmět:
Vzhledem k cenovému rozdílu to samozřejmě není o tom, že by se to vyplatilo. Spíš je to jen o tom zda někdo je nebo není ochoten vynaložit příslušné náklady i do starého auta jen z toho důvodu, aby už v něm nemusel žárovky měnit, ale pokud je výměna jednoduchá a nečiní vám žádné problémy, tak její realizace zhruba třikrát za rok po dobu zbytkové životnosti toho vozu, kterou u něj případně ještě očekáváte, logicky nemusí být dostatečným motivem k tomu.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33910 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt únor 27 2025, 15:36 Předmět:
Hlavním motivem "pachatelů" takovejch zvěrstev je "s těma LEDkama je líp vidět" respektive "líp to svítí". Je jim úplně u zádele, že tou instalací pro starej verk neschválenýho moderního světelnýho zdroje do starý optický soustavy určený pro vláknovou žárovku oslňujou ostatní. A hlavně je to u zádele točvolantům "šofér kamyjónu - TU-TÚT!!" - proč? No protože oni seděj vysoko, takže jim posvítit do xichtu, na to už je potřeba mít "výzbroj" v podobě dodatečně instalovanejch světel, obdobná situace je u vysoko posazenejch kastlí všech moderních "esúvé" a další skupiny "napřesdržkovejch" neboli řidičů bílejch dodávek. U "rádobyteréňáků" i dodávek navíc soudruzi dýzajnéři naprojektovávaj světla mnohem vejš, než u obyčejnejch osobáků - jasně, je to estetickej požadavek, aby ten čumák vypadal aspoň trochu tvarově vyváženej, jenomže to zároveň znamená co? No že ty světla jsou posazený do úrovně xichtu řidiče osobáku nebo minimálně mnohem blíž k ní, takže pak stačí ne bláta trošku, jak u chudáka stonožky Voskovce a Wericha, ale jen blbě seřízený světla takový dodávky/SUV s namontovanou LEDkou a řidič osobáku prokusuje rohožku, protože nic kromě modrobílýho pekla nevidí... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8423 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: čt únor 27 2025, 16:27 Předmět:
Po výměně jsem seřídil světlomety, ani nebylo přiliš třeba a můžu potvrdit slova výrobce, aktivní osvětlená plocha má vyšší intenzitu, jinou barvu světla a hlavně díky měnšímu bodovému zdroji světla je neosvětlená plocha ostře ohraněná a opravdu tmavá. Tudíž opravdu neoslňuje. Ale máš pravdu, kdo se bude zdržovat seřízením. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Zaslal: čt únor 27 2025, 17:44 Předmět:
Tam stačí i malá nepřesnost v nasazení tý "LEDkovky" do reflektoru, speciálně starý "vykloktaný" paraboly jsou tím dost typický - a pak to celý za jízdy hrká, poskakuje a klepe se to jak drahej pes a svítí to samozřejmě hlavně tam kam nemá. Případně se kvůli korozi a vibracím uvolní a nežádoucím směrem "uhne" celej světlomet. I to je taky jeden z důvodů, proč jsou LEDkový zdroje úplně stejně jako dneska už překonaný vysokotlaký xenonový výbojky "HID" homologovaný jen pro pár relativně nepříliš starejch modelů. O to horší pro protijedoucí řidiče pak je nacpání HIDky/LEDky do světlometu, kterej už s halogenkou je spíš boží trest - typicky "hásedmičkovej" světlomet jedničkový fábule ... Sbíral bych za to techničáky, sázel mastný pokuty a přiděloval trestný body stejně jako za jízdu s jinak technicky kriticky nezpůsobilým vozidlem. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: čt únor 27 2025, 22:44 Předmět:
Zamysli se nad tím, co žvaníš, ano?
Otázka nezní "proč si ty LEDky nenainstaluju a nevypaluju s nima cizí sítnice já sám?" - protože když si je budu chtít koupit a zastrčit do Drobka, nic a nikdo mi v tom nezabrání bez ohledu na to, jestli páreček stojí tisícovku nebo tři.
Otázka zní: "proč si takový světelný zdroje instalujou lidi, který objektivně nemají techniku schopnou zabránit negativním vlivům jejich funkce na ostatní účastníky provozu?"
Přitom já sám osobně jsem si na 100% jistej, že mám techniku s technickýma parametrama stejnýma nebo minimálně obdobnýma , jako mají oficiálně v těch seznamech uváděný typy a stejně tak jsem si jistej, že tyhle parametry už z principu nemůžou splňovat součásti vozidel, poplatný konstrukčním principům o 20 let starším a navíc v takovým technickým stavu, že už nesplňujou ani svoje technický parametry "těsně po vyrobení" - přesto si je majitelé nainstalujou a NIKDO JE NEPOSTIHUJE ZA TO, ŽE TÍM FYZICKY PORUŠUJOU PRÁVNÍ USTANOVENÍ A REÁLNĚ OHROŽUJOU BEZPEČNOST OSTATNÍCH ÚČASTNÍKŮ PROVOZU. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Tady je to o použití homologovaných LED žárovkách a jejich použití ve schválených vozidlech a světlometech. Ne o tvých zvratcích a bajkách, které nejsi schopen ani dokázat.
Zaslal: pá únor 28 2025, 0:53 Předmět:
Ano - VE SCHVÁLENEJCH vozidlech. Tak mi ale ozřejmi, proč je jich tolik doslova zneužívanejch tam, kam schválený nejsou? Proč třeba nejsou výrobcem udělaný tak, aby jinde než v těch schválenejch prostě nefungovaly? To už vysvětlit nedokážeš, budeš místo toho jen blbě žvanit o tom, jak někdo někomu údajně závidí modernější káru.... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Na rozdíl od tebe mám ve schválených světlometech homologované LED žárovky, ke kterým mám samolepku i fakturu, takže vím, o čem píšu a nevymýšlím si tu bláboly.
Zaslal: pá únor 28 2025, 5:42 Předmět:
Jo. Takže když jsem teď cestou do práce během 4km potkal zas minimálně 4-6 aut bez rozdílu vah, který evidentně měly nacpaný LEDky na místě H4 nebo H7 a světla schválený pro použití LED to nebyly ani náhodou, tak si vymejšlím. Fakt, komouš hadr. Ty lžeš ještě hůř, ty lžeš jako ekofašoun z brusele. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Tak si na své paranoidní představy založ jiné vlákno, protože než ses tady objevil, tak se zde diskutovalo o homologovaných LED žárovkách a schválených vozidlech a světlometech.
A pokud chceš nálepkovat, tak se konečně vzpamatuj a přestaň za každou cenu v každém vlákně exhibovat se svou vypatlanštinou (viz. kamyjóni), protože ze sebe akorát děláš postpubertálního idiota.
Chápu tvé nejnižší závistivé pudy, protože někdo má LEDky a ty je mít nemůžeš, ale nikdo nebude zbytečně riskovat mastnou pokutu, ztrátu bodů potažmo řidičáku + zaměstnání a mimořádnou STK. A není to jen o policejních kontrolách, ale být účastníkem nehody s možným oslněním, by se vůbec nevyplatilo. To by nebyly desetitisíce za pokuty + STK, ale milióny za škody a následky.
Zaslal: pá únor 28 2025, 8:48 Předmět:
Zcela zřejmě každej žijeme v jiný realitě. Která je pravděpodobnější, nechávám na posouzení ostatním, s tebou zjevně vůbec nemá cenu polemizovat - jseš stejně zabedněnej, jakou ekofašouni z brusele = "My víme nejlíp, co vy potřebujete ke spokojenosti ..." _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: pá únor 28 2025, 8:52 Předmět:
Nejakeho polodementa nezaujimaju ziadne homologacie (to slovo nevie ani vyslovit). Kupi cinske LED ziarovky za 50 centov na TEMU, narve do Fabie a hotovo.
Ked ho na STK vyhodia, tak tam po pre potreby STK vrati obycajne ziarovky. Podobne, ako to robi s kolesami.
Zaslal: pá únor 28 2025, 9:14 Předmět:
Celeron napsal(a):
Dnes jsem zjišťoval u známýho na místní STK jestli to mám zkusit. Podle VIN C4 Picasso povolený LEDky nemá. A i kdyby, dvě homologovaný Oramky stojí asi jako 30 halogenových H7.
To mělo být řečeno jako první a zbytek keců mohl být o něčem jiném.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 3 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.