Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Nabízím elektroniku z důvodu ztráty skladu (do 1.3. 2025)
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hubert_79

PříspěvekZaslal: st listopad 13 2024, 21:07    Předmět: Citovat

To F77 jsem měl, je to vypouklá baňka.
judeware

PříspěvekZaslal: st listopad 13 2024, 22:19    Předmět: Citovat

Potvrzuji svůj překlep - správně jest EIZO FlexScan F77S.

Ze skříňky s AV aparáty půjde pryč toto (některé typy už zazněly):
PIONEER VSX-921 (za symbolickou stovku, má závadu)
Sony CDP-212 (viz výše, zřejmě funkční)
Sony CDP-XE220 (spíše si nechám, když to bude možné)
Sony CDP-XE330 (spíše si nechám, když to bude možné)
LG RTC689H (již zazněl)
• FINLUX HCS-4030 (za odvoz)
• (danhard) Sony STR-KSL60 (tuner za 100Kč, nenajdu na něj místo) Embarassed
Prosonic Compact Disc Player (za odvoz)
• BOOMAN DVD HOME CINEMA SYSTEM (za odvoz, nespínaný zdroj, též nemám místo)
Panasonic DMR-E30 (již zazněl)
LG LV2788 (6h VCR, za 100Kč, nemám místo)
Samsung DVD-HD870 ✔ Embarassed (100Kč)
2x Sencor SDV.7111 ✔ (100Kč za oba)
Sencor SDV-7302H (50Kč)
Thomson DTH222EA ✔ (za odvoz, bez pevné šnůry, zkoušený s provizorním káblem)
Toshiba SD-170EKE2 ✔ (50Kč)

Našel jsem i blbinky, jako "radiosvítilnu", stolní kázo, do kterého se vkládá kazeta jako do VCR apod. Upřesním.

Nerad bych likvidoval věž typu "skleník". Je to Sharp (upřesním).

Naposledy upravil judeware dne út leden 14 2025, 20:40, celkově upraveno 2 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
judeware

PříspěvekZaslal: čt listopad 14 2024, 22:03    Předmět: Citovat

Hoši z elektrokroužku píseckého DDM (od kolegy z fimy mého chlebodárce) mě poněkud zklamali. Na VCR koukají, jako na stoletý fonograf, přehrávače DVD jim připadají raritní, jako amatérská osmička. Chtěli by zadarmo "vícejádrové herní PeCe" (které nemám), displeje 22" je nezajímají. Hlavně, že mi brali nevyzkoušenou filamentovku a diáčník. Věže jsou jim cizí, tiskárny téžžž.

Holt se s tím nebudu babrat. Sad Na vás seriózní lidi zdejší, na ty nezapomínám. Likvidace bude postupovat pomalu.
judeware

PříspěvekZaslal: pá listopad 15 2024, 18:40    Předmět: Citovat

Našel jsem rozklížené torzo (bez repro) minisystému Schmid MC250. Jelikož jsem vůbec netušil, o jakou značku jde, chystal jsem se ho prozkoumat, až to čas dovolí. Nereálné. Embarassed Za odvoz, jelikož co tím, když na skladování mám jiné, důležitější kusy techniky.

Autor inzerátu na ten aparát je zřejmě mladší člk, jelikož 50 let tomu stroj rozhodně není. Tipuju rok výroby na '85..'89.

Abych uvolnil místo v bývalé uhelně naší bytovky, rád bych nabídl s C428 i jednu C441FS. Té je mi zvlášť líto. Ni prostoru, ni kompromisu. Sad
Behemot
Pod dozorem moderátorů

PříspěvekZaslal: so listopad 16 2024, 15:33    Předmět: Citovat

Do března času dost, taky se mám stěhovat zas do prdele do března, už sem skoro nedoufal že to dopadne jinak než vzít úvěr a neco koupit (garáž, pozemek/zahradu a tam kontejner, atd.) a nakonec mi týpek nabídl za barákem obrovskou sklepogaráž za 1500 měsíčně. Sice Řež, ale tak za ty prachy Shocked Takže asi začnu od prosince a koncem ledna bych z toho nynějšího byl rád v řiti, kór dyž tam mám 2880 a šmejdi eště přišli vlastně vod výpovědi s nejakou SBSkou za pár stovek Rolling Eyes

Vod smradů co bys dneska čekal, sou zvyklí na luxus zadarmo, taky není divu, že to je samej obrazek_cenzura vedle obrazek_cenzura (jenom támdle, vzádu) jak trochu povyrostou a mají se zapojit do nejakýho pracovního procesu Rolling Eyes až na výjimky (většinou ale k tomu nejak vedený od mala) nemají vo nic zájem, natož se neco učit atd.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ransom

PříspěvekZaslal: so listopad 16 2024, 17:52    Předmět: Citovat

Kdyby to sakra nebylo tak daleko, asi bych něco od audia vzal.
Od Písku nikdo asi nejezdí směr Praha, Hradec, Trutnov, nebo třeba Rychnov, což?

judeware

PříspěvekZaslal: so listopad 16 2024, 23:06    Předmět: Citovat

Domlouvám si odvoz dřevěných TV s členem fóra, který bydlí SV směrem od Prahy (viz vzkaz).

Nově objevené (zabarikádované) audio:
Panasonic SA-AK25 (do 300Kč, když půjde zapnout)
Siemens R157 (google mlčí, třeba za 100Kč, pokud půjde zapnout, se závadou za odvoz)
kázo s ležatým zakládáním "handic 999" (možná si nechám, cenu případně uvedu později), celkem raritní věc, stejně jako ten Siemens

digivoltmetr DM 2005 (přes 10kg) ze 60. let jsem tu kdysi zmiňoval, rozebrat ho by bylo barbarství, takže buď ňáké muzeum, nebo např. za 500Kč pro nadšence (po dohodě i méně); foto někde mám, google je skoupý

K věžím nejsou originální repro, několik párů jiných ale mám - Sony, Sharp, Aiwa (k běžným "komerčním věžím", často 6ohm).

Naposledy upravil judeware dne út leden 14 2025, 20:41, celkově upraveno 2 krát.
EKKAR

PříspěvekZaslal: ne listopad 17 2024, 1:27    Předmět: Citovat

judeware napsal(a):
...
• kázo s ležatým zakládáním "handic 999" (možní si nechám, cenu případně uvedu později), celkem raritní věc, stejně jako ten Siemens

• digivoltmetr DM 2005 (přes 10kg) ze 60. let jsem tu kdysi zmiňoval, rozebrat ho by bylo barbarství, takže buď ňáké muzeum, nebo např. za 500Kč pro nadšence (po dohodě i méně); foto někde mám, google je skoupý
....
V tom casette-decku bude mechanika podobná jako v kazetovejch autorádiích, dokonce možná i s reversem. "Digivoltmetr" je předpokládám digitronovej (?), nebo má jinej "displej" ???

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!
judeware

PříspěvekZaslal: ne listopad 17 2024, 13:38    Předmět: Citovat

Já bych použil pojem "lístečkový displej". Na každé ciferné pozici je deset tenkých plátků z plastu do el. Jedna část vinglu (tenká hrana) je prosvěcovaná žárovičkou, druhá část na ploše nese motiv číslice 0..9. Ta elka jsou na sobě, jako listy papíru. Takže se vždy rozsvítí jen jedna žárovka a jeden z plátků zobrazí konkrétní číslici.

Špatně se to popisuje. A pokud si matně vzpomínám (vzadu v kapse, či uvnitř, byla tenká brožurka), rok výroby jest 1966 a stroj je celotranzistorový, zdroj nespínaný (na případné IO si nevzpomínám).
EKKAR

PříspěvekZaslal: ne listopad 17 2024, 14:03    Předmět: Citovat

Jo, takže v principu takovej nízkonapěťovej "digitron", ale na principu světlovodu a bez vakua ... To může bejt docela zajímavá konstrukce, jen by mě zajímalo, jak mají vyřešený čítače a taky dekodéry jednotlivejch číslic, jestli počítacíma elektronkama, nebo už polovodičovýma klopnýma obvodama z tranzistorů - a v tom případě i jakejch, jestli ještě bambus, nebo už šutr....

Každopádně ať tak nebo vonak, musí to bejt příšernej vorloj, kterej i jen znovu zprovoznit s dneska nedostupnou dokundamentací musí bejt na špagát a mejdlo ...

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!
lubos1961

PříspěvekZaslal: ne listopad 17 2024, 16:44    Předmět: Citovat

Displej DM2005

displej.jpg
 Komentář:
 Velikost:  90.13 kB
 Zobrazeno:  33 krát

displej.jpg

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc

PříspěvekZaslal: ne listopad 17 2024, 17:31    Předmět: Citovat

Vyrábí se to doteď, s LED podsvícením to i mění barvy: https://youtu.be/IuOxfHF-azs?feature=shared&t=497
fredis

PříspěvekZaslal: ne listopad 17 2024, 17:41    Předmět: Citovat

No to je tedy "nádhera" Rolling Eyes
xsc

PříspěvekZaslal: ne listopad 17 2024, 17:52    Předmět: Citovat

Znáš to. Dle vkusu každého soudruha Smile
judeware

PříspěvekZaslal: ne listopad 17 2024, 22:49    Předmět: Citovat

Odbíháte od tématu. Sad

DM2005 nelikviduju, schovám ho. Našel jsem uložené foto z internetu (není to ten můj konkrétní kus). A někam jsem bohužel založil napájecí šnůru. Bádání nastane až po vyřešení patálií s prostory.

Nově "nalezené" předměty sem jmenovitě napíšu později, dnes už něvládzem.

DM2005.jpg
 Komentář:
DM2005
 Velikost:  140.49 kB
 Zobrazeno:  30 krát

DM2005.jpg

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Strana 2 z 10

Přejdi na: