Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19565 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po srpen 19 2024, 21:37 Předmět:
Já reagoval na ten "signal generatorv3".
V tom dalším, "DDS_function_generator" samozřejmě ROTARY_ A a ROTARY_ B nejsou definovaný. Musíš odkomentovat jeden z těhle dvou:
Priznám sa Ti Celeron, že nerozumiem pojmu -odkomentovat-. Ja tu komentujem všeličo, ale môjmu problemu to nejako nepomáha. Popíš mi to tak nejako " ľudsky ". Ja som ešte tá chasa odchovaná na elektronkach, takže mi prepáč, ale niektorým pojmom nerozumiem.
Inak ten tvoj návod tam je original -od výrobcu-, ten som tam ja nedával.
Zaslal: út srpen 20 2024, 8:41 Předmět:
Komentář = poznámky v programu, které se nepřekládají. Zakomentovat znamená napsat před řádek // (nebude se překládat), odkomentovat znamená smazat //, aby se tento řádek stal součástí překládaného programu. _________________ Kampaň, účelovka, nepodepsal, Palermo, ODS, Kalousek, je líp a jsou na to čísla, nastudujte si to.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19565 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: út srpen 20 2024, 17:35 Předmět:
Ruprecht napsal(a):
Zakomentovat znamená napsat před řádek // (nebude se překládat), odkomentovat znamená smazat //, aby se tento řádek stal součástí překládaného programu.
To jsem mu v tom udělal bordel, napsal jsem za a od přesně opačně.
Díky Ruprechte za upozornění. Asi se ze mě věkem taky začíná stávat "opačník".
Některý n-codery (hlavně ty od Lásky, odzkoušeno osobně na třech různých konstrukcích) jsou asi uvnitř udělaný trochu jinak a musí se použít jen jedno přerušení.
Poslal bych ti kousek code na volbu kmitočtu po jednom Hz pro Si5351 ale asi by ti to nebylo moc platný, je to jiný než ten tvůj generátor. _________________ Jirka
Skusil som to, ale nerobí to dobrotu. chvíľu nefunguje, potom preskočí o dva takty, zas nejde, je to nepravidelné. Bolo by to neunosné vyhodiť z programu tento rotary a vložiť trebars knižnicu Rotary.h. Ja to absolutne neviem, preto sa pýtam, či je niekto ochotný spraviť tieto zmeny?. Vďaka.
Chcel by som sa opäť vrátiť k môjmu problému s rotačným encoderom, či sa nájde niekto, kto dokáže upraviť problém so štyrmi taktmi na jednu polohu enkodera (pozri detaily v predošlých článkoch). Poprípade zmeniť iný systém encodera v tomto programe. Obnovím problém. Pri posunutí enkodéra o 1 polohu sa posunie frekvencia nie o napr.: 1000 Hz, ako má byť, ale preskočí po 250 Hz a 4x, čiže 250, 500, 750, sa posunú v medzipolohe jednej polohy, (jedného zuba). A niekedy tie hodnoty ešte preskočia nepravidelne a výsledok je napr.: 1000, 1250, 1500, 1750, a zostane zobrazenie displeja na 1750 namiesto 2000. Dúfam, že mi rozumiete čo mám na mysli, že ako sa to správa. Tu je ešte raz správny sketch.
Zdravím. Tak sa mi podarilo konečne eliminovať ten problém s enkodérom. Vlastne, asi nebol problém v enkodéri, ale v príkaze (#define rootOfTen (sqrt(sqrt(10))). Jednoducho som ho vymazal a všetko, čo sa týkalo rootOfTen a je po problémoch, enkoder prepína po kroku tak ako má, a nezmyselné medzipolohy už nie sú. Možno je to pre program nekorektné, ale funguje to ako ja chcem. Ale aj tak by som chcel na displeji zobrazovať frekvenciu v tvare 0 000 000, (čiže oddeľovač tisícov) a nie 0000000, tak ako to zobrazuje teraz a na to som krátky. Poradte mi, ako na to - PROSÍM -. Prikladám moju úpravu programu.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.