Zaslal: st únor 07 2024, 12:21 Předmět:
Vypadá to jako nátěr stříbřenkou.. Je to na obou koncích a v místech kde je ten nátěr, je nasazená asi postříbřená objímka. _________________ Rotor rotuje a stator stagnuje...
Tak jak jsou připájené SMC konektory, tak to moc vf věc nebude.
Zkus ještě proměřit odpor na SMC konektorech střední piny proti kostře a střední piny mezi sebou.
Zaslal: st únor 07 2024, 14:22 Předmět:
Jediné co naměřím je 0,57 Ohmu proti zemi z pravého SMC. Je to ten vedle napájecí průchodky. Jinak nic. _________________ Rotor rotuje a stator stagnuje...
Je to přepínací rtuťové relé. Na jedné straně je ohřev (tuším asi 1,2V) a uvnitř je kousek rtuti, který jezdí mezi těma dvěma kontakty.
Na obou stranách je sklo připevněno na plech, kvůli teplotní kompenzaci.
Udělal bych fotku, ale nějak jsem ty relé dobře uklidil, takže je nemůžu najít
Zaslal: st únor 07 2024, 16:15 Předmět:
Díky všem za snahu pomoct. Popis sedí, uvnitř ale vidím jen jeden drátek a rtuť žádnou.. Tím nechci tvrdit že tam není. Dalo by se to nějak nedestruktivně vyzkoušet? Pro jaké kmitočty to bylo určené a z čeho to je? Ten ohřev je jedno jestli AC nebo DC? _________________ Rotor rotuje a stator stagnuje...
Zaslal: st únor 07 2024, 16:30 Předmět:
Ta skleněná "trubička" je uložena v plechovém korýtku které je na konci opásáno v místech toho postříbření a je spojeno s tím tělesem - kostrou. V místě odboček na konektory je uvnitř té trubičky vidět jakoby zlatý kroužek a zdá se, že ty odbočky jsou k tomu kroužku připojeny. To je ale jen můj dohad. Po rtuti jsem pátral marně. Pokud tam je, tak musí být extrémně malá že nejde vidět ani hodinářskou lupou.. _________________ Rotor rotuje a stator stagnuje...
Hoď to do trouby na 40°C a pak na 50°C. Nebo připojit na nějaký vhodný laboratorní zdroj to žhavení a pomaloučku zvyšovat proud.
Rtuť by měla vylézt do kapiláry.
Na vf to nebude. To spíš spínač na nějaké přesné měření.
V troubě to fungovat nebude. Proto je tam ten plech, aby oba konce měly stejnou teplotu a nehrálo si to na okolní teplotu.
Když změříš ten bílý a zelený vývod , tak by měl mít zkrat. Po ohřátí toho spodního konce tím topením se ta rtuť posune
a měl by se sepnout ten bílý a červený.
Dost často se stávalo, že to topení bylo přerušené.Používalo se to na signálové cesty.
Na to ohřátí je jedno jestli AC nebo DC. Je tam jen odporová spirálka.
Musíš to zkusit Psal jsem že mi něco říká 1,2V, ale je to tak 40 let co jsem s nima dělal.
Dej si multimetr na střed a ten rozpojený kontakt a pomalu zvedej napětí z dobrého zdroje.
Spínalo to celkem rychle, tak uvidíš při jakém napětí se to sepne
Pro jistotu bych měřil i proud, abys viděl, jestli to žhavení vůbec funguje.
Zaslal: čt únor 08 2024, 13:38 Předmět:
Tak se omlouvám za chybné měření, nebyl spojený žádný konektor... Napětí jsem zkoušel do 2V a při tom je proud 39 mA konstantní. Nic se ale s ničím nesepne. Pokud bych šel s napětím nahoru, tak se zvyšuje i proud. _________________ Rotor rotuje a stator stagnuje...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.