Založen: May 21, 2008 Příspěvky: 1433 Bydliště: near Liberec (JO70MT)
Zaslal: pá listopad 10 2023, 10:03 Předmět:
Omlouvám se za dezinformaci. Osoba blízká v r. 1998 do banky nastupovala, ale končila v r. 2012. Takže ten PC je někdy z r. 2010 - 2011. Až bude doma, tak ho pořádně prolezu snad tam nějaké datum najdu.
Založen: May 21, 2008 Příspěvky: 1433 Bydliště: near Liberec (JO70MT)
Zaslal: so listopad 18 2023, 20:10 Předmět:
Tak PC je doma ze servisu a jsem z něj "nejaký zmätený".
Technikovi se nepovedlo rozchodit původní síťovou kartu. Nabyl dojmu, že při mé instalaci W1 na stávající W7 se přenesla i SW závada způsobující nefunkčnost síťovky a nebyl schopen chybu najít. Proto doporučil novou, tentokrát "čistou" instalaci W10 a já jsem souhlasil i za cenu zvýšení ceny opravy.. Výsledek byl stejný. Tak tam nakonec stejně přidal druhou síťovku a ta chodí zcela normálně.
Mám ale nový problém - W10 vyžadují pětadvaceti písmenný kód, ale původní z W7 odmítá. Pro mé použití to asi nevadí, ale nebudu mít W10 aktualizace a ani se nechce spustit Defender. Servis ten Key neposkytuje. V nejhorším se porozhédnu po něčem méně oficiálním.
Uvítám nějakou radu.
Zaslal: so listopad 18 2023, 20:33 Předmět:
Co mam info, tak nedavno MS zrusil moznost zadat kod z W7 na 10. Teda, on to oficialne stopol uz davno, ale neoficialne to stale islo. Lenze teraz uz vyzera, ze vypol tie aktivacne servery.
Obavam sa, ze ti to asi bude vadit, lebo po 30tich dnoch moze prestat fungovat cely system. Takze ostavaju 2 moznosti: bud si zohnat kod priamo na w10 nejakou polo oficialnou cestou - za par eur a dufat, ze to nebude nejaky podvod, alebo trocha drahsie kupit druhotnu licenciu od nejakeho overeneho eshopu. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Systém po 30 dnech fungovat nepřestane, to bývalo dřív u XP. Jen to trvale prudí.
Ale pokud to již bylo aktivované pod Win 10 před koncem září, mělo by to po čisté instalaci normálně najet aktivované. Pokud ne, tak se tam dají vrátit zpět ty Win7, tam licence stále platí.
Nefunguje to ani s instalačkou starších Windows (1809 nebo 22H2). Ona ti sice bez problémů akceptuje číslo z Win7, ale ty nainstalované Windows 10 se pak neaktivují. Vyzkoušeno poslední dobou vícekrát.
Mimochodem Windows 10 mám stále ve verzi 22H2 a nic novějšího mi to nenabízí (a ani podle MS už nemá). Verze 23H se týká jen Windows 11.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7880 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: ne listopad 19 2023, 9:37 Předmět:
jirkati napsal(a):
Mám ale nový problém - W10 vyžadují pětadvaceti písmenný kód, ale původní z W7 odmítá.
Jaké ty Win 10 ti tam dal? Home, nebo Pro? A jaká byla původní verze tvých sedmiček?
Jinak tohle bych technikovi přinesl zpátky, nechť si to vyřeší... Tys tam měl plně aktivovaný systém a najednou nemáš. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Dostal to z desítkama, plácnul tam desítky.
Desítky bez aktivace fakticky choděj. To není jako za časů XP nebo Visty. Kromě toho, že nejde přebarvit menu, to nijak neomezuje
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 3 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.