Zaslal: po září 25 2023, 18:56 Předmět: Nízká účinnost adaptéru Dell
Ahoj,
dostal jsem PC Dell micro Optiplex. Je ideální na domácí server, spotřeba kolem 5W-15W na max výkon, ale co mě vadí je mizerná účinnost Dellích adaptérů, které toho prcka napájejí.
Příkon PC je kolem 30-50VA, což je tragédie. Dokonce i s PC ve vypnutém stavu adaptér "pálí" 15VA na 1W.
Neřešil jste někdo podobný problém?
U Dellu je navíc adaptér čipovaný.
Asi jsem napsal blbost. Bral jsem údaje z měření elektroměru, kdy i při vypnutém mašině měřil spotřebu adaptéru na dodání toho 1-2W.
U velkého počítače s Platinum PSU byla spotřeba na stejný odběr čtvrtinová.
Navíc adaptér i bez odběru pěkně topí.
...Bral jsem údaje z měření elektroměru, kdy i při vypnutém mašině měřil spotřebu adaptéru na dodání toho 1-2W.
Nerozumím řeči tvého kmene...
marat napsal(a):
Navíc adaptér i bez odběru pěkně topí.
Tak to samozřejmě znamená, že má reálný příkon ve Wattech (ona se Boží fyzika od svého počátku vůbec nezměnila, přestože to mnozí tvrdí, či se tak domnívají)... Nicméně spotřebu je potřeba měřit wattmetrem se schopností měřit účiník, pokud možno do měření zahrnout i crest factor a to vše při malých hodnotách příkonu, což třeba mnohé PRCácké zázraky zcela ignorují.
Jinak se totiž nejedná o měření, ale generování nesmyslů. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Mám noťas DELL ze skládky s takovým zvláštně placatým adaptérem, který je naprázdno úplně studený. Budeš to mít asi rozbitý... _________________ Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Zaslal: út září 26 2023, 7:20 Předmět:
ak je adapter bez zataze teply, tak je vadny. Najma, ak je to dell, ktory sa vlastne naplno spusti az po kontrole, ze je tam pripojeny dell spotrebic.
Raz som mal stary dell a nikdy viac. Do firmy mozno ok, ale ak tam chcem cokolvek zmenit, tak vsetko vlastne, dokonca aj predny panel maju robeny po svojom.
Akym merakom to merias? tie bezne zasuvkove maju problem pri prikone do tych 5-10W. Vtedy meraju +- autobus.
Skus fintu, zapoj do zasuvky nieco s konstantym odberom a k nemu pichni ten adapter, a tak odcitaj spotrebu adaptera. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Zaslal: út září 26 2023, 8:11 Předmět:
Ziadna "kontrola DELL spotrebica" tam nie je. Je to obycajny zdroj, ktory vypina PFC pri nizkej zatazi (ak ho vobec ma). Treti drot je len 1-wire EEPROM.
DELL ma sice vsetko vlastne, ale je to tak rozsirena znacka (hlavne v USA), ze nahradnych dielov je plny eBay.
Zaslal: út září 26 2023, 8:19 Předmět:
no, co som mal dell, tak nedal napatie, kym si neoveril, ze je tam dell notas. aj ked som dal zataz, tak nic.
je to rozsirena znacka, ale nahradne diely su predrazene a ine, ako standard. Nikde nepisem, ze sa nedaju kupit, ale to, ze tam zo suplika vela veci nedas, ako pri klasickom pc _________________ No vidis, a tak si sa bal
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.