Založen: Nov 21, 2019 Příspěvky: 53 Bydliště: Strašnice, nebo Brnky
Zaslal: ne září 03 2023, 13:28 Předmět: Total Commader - řazení dle data pouze v jedné složce
Potřeboval bych nastavit v Total Commaderu řazení dle data, ale jen a pouze v jedné složce (Download), protože v té mě prioritně zajímají nejnovější soubory. Po přesunutí do jiných složek aby automaticky bylo řazení dle abecedy. Před cca rokem jsem na nějaké diskuzi zachytil informaci, že to jde (snad od verze TCMD 10), jen si už nepamatuji, kde jsem to četl. Řešení tam však nebylo popsané, jen, pamatuji-li si to dobře, to bylo řešeno nějakým skrytým souborem v té složce a z toho si měl Total Commander vyčíst nastavení pro tu onu konkrétní složku. Googlit jsem zkoušel, ale nejspíš nedokážu toto dostatečně popsat, abych dostal relevantní odpovědi, více méně se vrací návody na všeobecné nastavení. Víte o tom někdo něco? Používáte to někdo? Díky moc za rady které mne nasměrují.
Tohle řeším záložkami (jdou i uzamknout), kde mám nejoblíbenější složky a každá může mít jakékoliv řazení. Taky není problém použít klávesovou zkratku pro řazení podle datumu a zpět podle abecedy.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33718 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: ne září 03 2023, 15:15 Předmět:
Tohle se dá vyřešit i v pitomým Průzkumníku Winďousovým - nahoře najít "ZOBRAZENÍ", zvolit "PODROBNOSTI", soubory se seřadí do 1 sloupce podle názvu od "A", ve vedlejších sloupečkách jsou pak další vlastnosti jako typ souboru, datum změny, datum vytvoření, velikost ... - na libovolnej tenhle nadpis stačí kliknout pravým a ve vyjetým okně si zvolit parametr "DATUM VYTVOŘENÍ", vpříslušným sloupečku pak zvolit jen překliknutím levýho myšítka zvolit směr řazení - jestli od nejstaršího nebo od nejnovějšího. Na tyhle základní věci vůbec není potřeba TC ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: ne září 03 2023, 16:24 Předmět:
to: piCZus
Co se týče záložky, tak to funguje, ale jen když jdu do té složky "Download" přes tuto záložku, dojdu-li do složky "Download" jinou cestou/způsobem, tak to již nefunguje. Ale díky za snahu poradit.
to: EKKAR
Nechci aby zde vznikla válka TCMD vs. Průzkumník, to už mnohokrát proběhlo na jiných diskuzních fórech. Průzkumníka prostě nepoužívám, používám Total Commandera a proto, že jej nepoužívám jen jako správce souborů, ale i na spouštění programů prostřednictvím zástupců na tlačítkové lišta a tak dále, a tak podobně. Kromě toho, téměř všechny programy mám v portable verzi a umístěny ve složce TCMD. Pravda, je objemnější, ale kdykoli si ji někam můžu na flashce přenést a mám vše, co potřebuji, to mi průzkumník fakt neumožní.
Zaslal: ne září 03 2023, 17:30 Předmět:
Uvědom si, že jsou lidi, kterým Winďousí Průzkumník stačí a TC mají jen na správu složek. Tys nenapsal, jak hodně TC používáš, takže jsem vyšel z podmínek BFU. Nic proti tobě ani proti TC - jen prostě návrh obecně jednoduššího řešení dostupnýho každýmu uživateli Widlí. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: ne září 03 2023, 20:06 Předmět:
EKKARE, já si každé rady vážím, ale nenapadlo mě, že když sháním poněkud neobvyklou funkci do Totalcommanderu, budu zařazen do kategorie BFU. Také nic proti tobě. Nechtěl jsem ten příspěvek/žádost příliš natahovat. Samozřejmě díky za reakci.
piCZus, díkes moc, zkusím si s tím pohrát, tahle položka mne nenapadla, mám to poněkud pomotaný, část česky, část anglicky (TC11-64bit registrován zaměstnavatelem), ale hlavně mě nikdy nenapadlo to hledat tady v tom Auto Switch Mode. A jak jsem psal, na internetu mě žádné odkazy nevedly k této možnosti, prostě dost často vím co chci, ale nevím jako to do toho internetu napsat, aby jsem byl pochopen.... Dám sem vědět, jestli se mi to podařilo vyladit.
Jinak je možné se zeptat přímo Christiana Ghislera, odepisuje vcelku rychle a má trpělivost. S výhradním použitím TC ti naprosto rozumím, Průzkumníka používám naposledy při spuštění instalace Total Commanderu.
Zaslal: ne září 03 2023, 21:02 Předmět:
to: petrfilipi
Vidíš, to mě nedošlo, do googlu jsem zadával např.: "Total Commander sort by date only one folder" a podobné variace. Vypadávaly na mne různá fóra s řešením, dost často tam bylo i to magické slovo "SOLVED", a bylo to třeba i někde na "https://ghisler.ch - Forum and wiki problems", ale to co jsem potřeboval já, tam nebylo (nebo jsem to nenašel). I kdyby mě to napadlo, napsat přímo jemu, nevím, jestli bych se nezdráhal...... No a teď když vím, že se to má týkat "Auto Switch Mode", tak už mne to navádí jiným směrem. Ještě jednou děkuju všem a zkusím se tím prokousat.
Zaslal: ne září 03 2023, 21:58 Předmět:
to: petrfilipi
Koukám, že jsi ještě svůj příspěvek doplnil/editoval, tak tedy já také něco dodám. Ne že bych nikdy klasického průzkumníka nepoužil, ale co se týče Widlí, jdu trochu dál. Total Commander mi startuje ihned po naběhnutí systému a všechno řeším v něm. Klasickou plochu, né mojí, ale jak říkám plochu Billa Gatese, jsem neviděl ani nepamatuju.......
Zaslal: ne září 03 2023, 22:58 Předmět:
Lancer napsal(a):
EKKARE, já si každé rady vážím, ....
Sorry, jak už jsem napsal, nevěděl jsem a napsal jsem první nejjednodušší řešení, který mě napadlo. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.