Zaslal: út srpen 08 2023, 8:14 Předmět: Problém s NB Dell Latitude 3510
Ahoj,
mám výše zmíněný NB a nahodile se mi objevuje problém - pokud počítač nechám bez použití takovou dobu, že se vypne LCD (mám nastaveno 4 minuty bez připojené nabíječky), tak po probuzení (pohybem myší nebo stisku klávesy) se počítač jakoby restartne a zobrazí modré okno s chybovou hláškou ve smyslu "Došlo k neočekávané chybě, chcete počítač opravit nebo restartovat?".
Vybral jsem vždy restartovat, počítač naběhl, zase normálně fungoval. Dokonce si pamatoval i záložky v prohlížeči.
Když se po této chybě podívám do prohlížeče událostí, je tam vždy stejná chyb - viz přílohy.
Já mám stejně pořád takový pocit, že je to chyba HW, ale o tom se zatím nechtějí bavit, dokud neprovedu obnovu systému
Díky za podněty
Chyba1.jpg
Komentář:
Velikost:
133.59 kB
Zobrazeno:
70 krát
Chyba2.jpg
Komentář:
Velikost:
138.34 kB
Zobrazeno:
71 krát
_________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9103 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: út srpen 08 2023, 8:21 Předmět:
V prvé řadě bych postahoval od Dellu aktuální ovladače a BIOS. Nespolíhal bych se na ty, co tam natahaly Wokna samy. Byť to sám běžně dělám, v případě problémů stahuju od výrobce.
Zaslal: út srpen 08 2023, 8:49 Předmět:
Update Biosu jsem už dřív dělal, ale zkusil jsem to znovu. I s ovladači (našlo to nový ovladač pro zvukovku).
Teď to zkusím chvilku potrápit, jestli se bude chyba opět opakovat - blbé je, že se vyskytuje tak jednou denně, nepravidelně...
Když se to nezlepší, zkusím návod od Pepika.
Zatím díky. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9103 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: út srpen 08 2023, 9:03 Předmět:
To už bych raději udělal čistou instalaci desítek z oficiálního image od MS. V práci používáme skoro výhradně Dell a nikdy jsem tam nenechával tu původní instalaci a ani nepoužíval žádný jejich recovery nástroje. Jen kdysi dávno bývala na speciální partition jejich diagnostika. Tu jedinou jsem zachovával, jinak vše pryč a čistá instalace. Dělám to tak i s novýma modelama.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.