Přidám zážitek se stereofonií. U nás na Šibřinkách jsme měli na pódiu scénku "Bezdomovci." Jako rekvizity měli plechové popelnice. Bylo třeba dodat na úvod nějakou znělku. Tak jsem se domluvil s místními popeláři co tu tenkrát působili, vzal Diamanta, zapnul REC a mávnul. Popeláři přijeli zleva, zastavili a schválně dělali s těmi popelnicami hluk. Pak odjeli doprava. Při ostré akci během plesu to na sále vyznělo fakt efektně. Neměl jsem stereozesík tak jsem použil dva studiomixy každý na jednu stranu. Chlápek co to kdysi zvučil předemnou za chvíli přiběhnul a čučel jak jsem to dokázal. To byla moje první stereonahrávka na veřejnosti. _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Zaslal: st červenec 19 2023, 23:26 Předmět:
Yarda1 napsal(a):
Kdysi byl kolega z kanclu v NSR a přivezl si odtamtud katalog nějakého obchoďáku (Quelle?) a tam jsme našli pod značkou prodejce (Privileg?) i televizor prokazatelně z Tesly Orava.
Zásilkový obchodní dům Quelle používal privátní značku Universum. Pod tímto názvem byly jako levná varianta nabízeny i výrobky Tesla Orava.
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9777 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: čt červenec 20 2023, 8:45 Předmět:
Universum byla též předválečná značka radiotechniky, moje první
sluchátka 2x2000Ω pro krystalku, kde je jim dnes konec...hodnota
by byla, sběratelská. Textilní izolace přívodu je originální.
(sériový čb TV Dukla sloužil též v metru Praha ke sledování stanice)
sluchátka.jpeg
Komentář:
Velikost:
23.36 kB
Zobrazeno:
70 krát
_________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33711 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt červenec 20 2023, 15:22 Předmět:
Celeron napsal(a):
EKKAR napsal(a):
než se konal další závod v nějaký jiný ex-komančský lokalitě ...
A to v který, pak už jsem to moc nesledoval.
ransom napsal(a):
V Rusku.
V Soči, na okruhu otevřeným ke 100. výročí GP odjetý před 1. světovou válkou v Pitěru, od 2014 do 2021. Vloni se závod nekonal. Další lokality jsou Baku v Azerbajdžánu (od r. 2016 doposud) a možná letošní náhrada Soči - Igora Drive v ruSSácku, górod SSoSSnovo. Nikde jinde zatím nebyli schopní dát Bérnýmu Heklštajnovi a jeho následníkům dostečně vysoký všimný za to, že se svým cirkusem zavítá i k nim .... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
...(sériový čb TV Dukla sloužil též v metru Praha ke sledování stanice)
Připomněl jsem si, že v Tesle jsme měli k počítači ADT 4500 jako grafický displej připojený nějaký čb televizor podle značky původem z Rumunska.
Nevím, jestli v něm byly původní střeva nebo něco zbastleného. _________________ Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8151 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: pá červenec 21 2023, 8:05 Předmět:
Ty televize v metru si pamatuji. Bylo to ovšem bez panelu s laděním apod, místo toho byla černá záslepka a neklame-li mne paměť, stálo tam cosi jako ETS a číslo. Typy těch TV byly různé, v paměti mi utkvěl typ Neptun, neboť tento jsme měli doma. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9777 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: pá červenec 21 2023, 8:55 Předmět:
Jo, byl podvěšen na konzole - rámu pod stropem při vjezdu do tunelu
video signál z kamery šel zeleným koaxem tohle všechno ještě na
konci 80. let. Pro venkovany jako my a se smyslem pro techniku
hotová atrakce. _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8151 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: pá červenec 21 2023, 11:09 Předmět:
Vydržely dlouho. Pak tam byly (někde možná ještě jsou) barevné CRT myslím Sony a teď tam jsou placky. Když metro není ve stanici, tak tam běží jen spořič s logem DPP. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Ty televize v metru si pamatuji. Bylo to ovšem bez panelu s laděním apod, místo toho byla černá záslepka a neklame-li mne paměť, stálo tam cosi jako ETS a číslo. Typy těch TV byly různé, v paměti mi utkvěl typ Neptun, neboť tento jsme měli doma.
Pokud si dobře vzpomínám, tak ETS byla zkratka z Experimentální Televizní Studio a šlo o organizaci nějakým způsobem svázanou se Střední průmyslovou školou spojovací techniky v Panské. Upravovali tehdy klasické TV, tuším vyráběli i vlastní kamery atd.
Mám dojem, že o nich byl i nejméně jeden článek v některém dobovém AR. Možná tu budou i přímí pamětníci?
Edit: koukám, že i tady byl příspěvek na téma ETS... Hm, Crifodo byl rychlejší (aby ne, když tam tehdy psal) _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Naposledy upravil JirkaZ dne pá červenec 21 2023, 11:42, celkově upraveno 2 krát.
A nejlepší byl způsob, jak se na těch TV dělal obraz z obou konců nástupiště. Každá kamera měla objektiv napůl zakrytý, jedna zleva, druhá zprava. Kamery byly synchronní a tak se daly signály sečíst a poslat do TV. A začínalo se opravdu s Duklami ještě s elektronkami v rozkladu, protože v roce 1974 ještě soudruzi nestihli upéct SU160 Jinak úprava spočívala ve výměně trafa za oddělovací a udělání videovstupu, čili celá ta boční signálová část nebyla potřeba.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strana 8 z 8
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.