Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19341 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st červenec 12 2023, 15:51 Předmět:
Huberte, nezlob se, ale čekal bych od tebe jiný slova.
Koukni na tu animaci. Kde je Bydžov snad víš. Když někdo dá, že v pásu od Jihlavy do Liberce a kolem Nitry bude bóží dopuštění a ono to skonči 4 milimetrama pokojnýho deště, tak někdo nejspíš nedělá pořádně svoji práci. _________________ Jirka
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8150 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: čt červenec 13 2023, 13:47 Předmět:
Celeron napsal(a):
Když někdo dá, že v pásu od Jihlavy do Liberce a kolem Nitry bude bóží dopuštění ...
No já bych to interpretoval tak, že v tebou zmíněném pásu budou předpoklady pro vznik božího dopuštění
Budu "ďáblův advokát", ale řekl bych že ČHMÚ (ne, opravdu nemyslím Honsovou; ta ani není v ČHMÚ) odvádí dobrou práci. Samozřejmě, za chvíli sem napíše třebovský vševěd špalek o tom, že ne, ale názor nějakého brouka pytlíka na věci nic nemění. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: čt červenec 13 2023, 16:26 Předmět:
Tak u nás se najednou s deštěm "roztrhl pytel" - podle předpovědi mělo bouřit do rána (a ono nic - viz můj ranní příspěvek), ale pak najednou dopoledne přišel "zahradnický" a do odpoledne ho spadlo 8,5mm
Teď už je tam zase jasno a sparno - chystá se to na "nové tropy"
EDIT:
Takže když to shrnu, tak za poslední 2 dny u nás napršelo prakticky stejně, jako za (víc než) celý uplynulý měsíc
unnamed (2).jpg
Komentář:
Přes poledne napršelo 8,5mm :-o
Velikost:
59.92 kB
Zobrazeno:
41 krát
_________________ Honza - kokúň
Naposledy upravil kokun dne čt červenec 13 2023, 19:15, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Apr 18, 2011 Příspěvky: 242 Bydliště: Benešov (u Prahy)
Zaslal: čt červenec 13 2023, 22:29 Předmět:
Protože jsem na jihu Itálie, tak naprosto šíleně, jsem uvařenej. No ale proto jsem sem jel.
Schválně koukám na včerejší graf. Ještě se budu muset poprat s nesmyslnými hodnotami tlaku (i přes ty chlupy tam je vidět sestup k moři a zpět o nějakých 50 výškových metrů), ale teplota je tam zcela očividná. Myslím, že až na ten pík po 18. hodině, kdy se stín odsunul, je to všechno ve stínu.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33715 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: pá červenec 14 2023, 14:11 Předmět:
Já jen čekám na moment, kdy takzvaní "vědci" ouřadující jako poradci těch bezmozků v Bruseli znovu objeví malej a velkej sluneční cyklus - neboli periodicitu minim a maxim sluneční činnosti, přičemž malej cyklus se opakuje každejch přibližně 11 let - krátkovlnní amatéři vědí, ostatním doporučuju samostudium. Velkej sluneční cyklus je pak násobkem malýho a existujou i seriózně zdokladovaný studie, vyvozující z těchhle cyklickejch změn i střídání ledovejch a meziledovejch dob na Zemi. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19341 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: pá červenec 14 2023, 16:11 Předmět:
Tyhle vedra, možná ještě větší byla taky ke konci osmdesátek. Pamatuju, že v baráku bylo v přízemí takový vedro, že jsem chodil spát do sklepa. To zatím není.
Dnes mě dokonce přijde, že je docela "chladno" po těch pár včerejších dnech. Ani klimačku jsem nemusel zatím zapnout. _________________ Jirka
Zaslal: pá červenec 14 2023, 18:39 Předmět:
Zatím žádná vedra nebyla. Když jsou vedra, tak v autě používám klimatizaci a tu jsem letos použil jen jednou pro vyfoukání případného smradu před výměnou filtrů. Zatím stačí po městě jen otevřené okénko.
Vedra udeřila. Češi vyrazili pro klimatizace a zmrzlinovače
No a ty klimatizace zase ještě více ohřívají vzduch těm ostatním _________________ Honza - kokúň
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.