Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

elektronický klavír - nahrávky přes sluchátkový výstup
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34026
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: ne červen 25 2023, 18:41    Předmět: Citovat

Ked nema z nastroja poriadny vystup, tak to nema zmysel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ferdislav



Založen: Aug 15, 2011
Příspěvky: 1023
Bydliště: Mostecko

PříspěvekZaslal: ne červen 25 2023, 18:48    Předmět: Citovat

Stačí linka i tam to má smysl, pokud chce tvořit a pacovat se zvukem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19572
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: ne červen 25 2023, 20:07    Předmět: Citovat

Souhlasím - od té doby, co mám v noťasu jen mikrofonní vstup, který nelze překonfigurovat na stereo line in, pořídil jsem si externí USB zvukovou kartu Axago (nic méněkanálového tehdy nebylo), ale využívám z ní jen tolik, co umí ADA-17 od Axagonu. Mám jen dvě uši, tak víc kanálů nepotřebuji.
Jistá komplikace nastala při sloučení obrazu a zvuku - například MovAvi videoeditor to zvládl (po chvíli posouvání obrazu proti zvuku, aby synchron "šel na hubu") jen při snímkové frekvenci původního videa 30 fps, pro zdroj SD s prokládanými 50 Hz (z analogového signálu) se rozešel o 22 s během 15 minut. Takový Avidemux 2.7 se rozešel až o minutu na osmiminutovém videu bez ohledu na snímkovou frekvenci videa.
V každém případě to znamenalo časově "natáhnout" konec videa ke konci zvuku, funkce "Synchronizace" ve zvukových nástrojích MovAvi editoru už si srovnala zvuk s tím původním, co byl u videa, na sebe a ten původní zvuk se pak před exportem vypnul.
Ale je to strašná pakárna se s tím dělat, jedno půlhodinové video jsem takto šlechtil asi tři dny. To byla ale nahrávka pořízená rovnou z mixpultu a video se natáčelo pěti mobily současně. Dva byly pevné, tři se přemísťovaly. Pak se vybíraly a sestříhaly obrazové sekvence, aby zvuk navazoval. Ale to byl ještě zvuk z těch mobilů. Zvuková stopa z mixpultu byla předem zpracovaná v Audacity a vyexportovaná do wav.
Nejtěžší bylo přesvědčit zvukaře sboru, že by toho opileckého dozvuku mohl trochu ubrat, zjevně měl rád zvuky jeskyně, ale srozumitelnost zpěvu šla do háje. Nakonec poslechl a ubral, aniž by to posluchačům nějak vadilo.
Jinak se mi osvědčilo použití kamery sice digitální, ale pouze SD 4:3 s výstupem CCIR PAL, zvuk z jiného zdroje a video z kamery přivedené do USB videograbberu a zpracovávané současně programem PowerDirector. To už šlo přímo použít.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DukeNuke



Založen: Apr 02, 2018
Příspěvky: 931

PříspěvekZaslal: ne červen 25 2023, 20:20    Předmět: Citovat

Jestliže to má na ztlumení zvuk dobrý, pak bych ubastlil šňůru s odporovým děličem 1:10. A společný provoz sluchátek jackovou rozdvojkou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VASEK_W



Založen: Dec 11, 2017
Příspěvky: 789
Bydliště: Pelhřimov

PříspěvekZaslal: ne červen 25 2023, 22:11    Předmět: Citovat

Nezaregistroval jsem žádnou radu o tom, že si zvuk na klapkách nastavím tak hlasitý, abych to dobře slyšel ve sluchátkách, a teprve pak si nastavím hlasitost vstupu v PC tak, aby to nebylo přebuzené (analogie práce s mixpultem). Takhle se to snad normálně běžně dělá Wink

Výše bylo pouze porazeno dát vstup v PC na 100%, což je ze zvukařského hlediska nesmysl, a jak se ukázalo, i v tomto případě nepoužitelné.
Záměrně zde nehodlám rozebírat potřebné napěťové úrovně vstupně-výstupních obvodů pro nejlepší odstupy signál-šum. To má být zvukařský základ.


Vašek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DukeNuke



Založen: Apr 02, 2018
Příspěvky: 931

PříspěvekZaslal: ne červen 25 2023, 23:25    Předmět: Citovat

DukeNuke napsal(a):
Jestliže to má na ztlumení zvuk dobrý, pak bych ubastlil šňůru s odporovým děličem 1:10. A společný provoz sluchátek jackovou rozdvojkou.

Tak si tam místo pevnéh nastavení dej potenciometr. A až budeš se zvukem spokojen, ubastli to napevno.
Takový jednoduchý bastl jsem dělal několikrát, vždy na uzpůsobení signálu do linkového vstupu PC.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nixdorf



Založen: May 06, 2017
Příspěvky: 570

PříspěvekZaslal: po červen 26 2023, 8:38    Předmět: Citovat

je odsúdeniahodné, Vašek, ako nesprávne a zle som mu poradil nechať softwarový line-in nejakého noname chrchlátka na úrovni 100%, teda na predvolenej hodnote drivra. Mea maxima culpa, že som mu poradil štelovať úroveň na vstupe (čo mu nakoniec pomohlo) a nie hýbať s nejakým vtipne ukrytým sliderom v nastaveniach zvuku. Reductio ad absurdum, ak by tam pripojil sinus 50Hz zo zásuvky natvrdo, pre ten najanalogovejší analog, či iný dostatočne "hlasný" zdroj, tak by ten vstup tým softwarovým nastavením určite zachránil a neprebudil. Už sa idem ako laik hanbiť do kúta. Jantar, nastupujú pán Zvukár - nezabudni na zlaté káble, inak budeš na posmech. Vôbec, to mala byť úplne prvá rada.

P.S.
VASEK_W napsal(a):
abych to dobře slyšel ve sluchátkách, a teprve pak si nastavím hlasitost vstupu v PC


Ak by to výstupné zariadenie ozaj bolo na spôsob vreckový prehrávač, a sluchátká by mal napríklad 600ohm vysokoimpedančné (píše, že má DT Pro, ktoré sa ponúkajú aj v takejto konfiguracii), tak by hlasitosť na prehrávači vysolil na maximum, pretože v tých slúchatkách by to mal furt tiché a na line in vstup s najväčšou pravdepodobnosťou zase prebudené.
Ano, idealne mať mixpult, ale on jediné čo chcel je pripojiť svoju hračku do počítača, to je celé. Na to netreba riešiť žiadne odstupy či napěťové ourovně. Keď ho to bude baviť, nebude pchať sluchátkový výstup do stereojacku pre mikrofon, či dokonca do mobilu, ale zoženie si ozajstný hudobný nástroj, mix a zvukový interface. Ale na to dotaz, ale že vôbec, nebol.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19572
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: po červen 26 2023, 16:35    Předmět: Citovat

Když byl potřeba nějaký "přizpůsobovač úrovně", a to i v dobách ještě čistě analogových, vyhrabal se ze šuplíku tandemový potenciometr 25k/G až M1/G, prostě co bylo, připájely se kablíky s konektory, časem se k nim vyrobil nějaký ten adaptér na jiné typy konektorů.
Na záznamovém zařízení se nastavil regulátor citlivosti mezi 60 a 70 %, a úroveň se stáhla potenciometrem visícím na kablíkách. S výhodou možnosti jemnější regulace, než umožňují různé posuvníky v nastavení linkového vstupu zvukové karty, když je člověk konečně najde.
Nic na tom není.



adaptery_pro_prepis.jpg
 Komentář:
 Velikost:  293.14 kB
 Zobrazeno:  48 krát

adaptery_pro_prepis.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.22 sekund