Zaslal: po květen 01 2023, 12:21 Předmět:
Celeron: Aha, jednoprocentní. Myslel jsem, že když to je do děliče měřáku, dáš tam 0,1%. Mají i větší teplotní a vůbec stabilitu. Ale bývají možná choulostivější na napětí. Osobně bych se snažil rozdělit napětí na 4 odpory. Nemusí to být úplně rovnoměrně.
Zaslal: po květen 01 2023, 21:36 Předmět:
To mi připomíná jednu mou povedenou opravu. Dostal jsem kdysi multimetr, že je nefunkční, ať si ho spravím nebo rozeberu. Svítila jednička, tak jsem si říkal aha, odpálená 7106, klasika. Vyměnil jsem ji, ale segmenty ukazovaly blbě. Aha, tak ještě 4030, no dobře. Pak už to ukazovalo, vyměnil jsem nějaké odpory v děliči, ale nešlo AC a ještě cosi. Dobrá, tak ještě dvojtej operák. Pak to ještě nepípalo a ještě cosi, tak ještě 4011 či cosi takovýho. Víc IO tam nebylo. Pak už to šlapalo, ale neukazovalo vybitou baterku. Takže ještě odpůrek. Měl odtržen drátek od čepičky a vůbec to nebylo vidět. No fakt lahůdka Kdybych věděl, že tam je odpálené všechno, tak bych do toho ani nelez. Někdo zřejmě měřil odpor v zásuvce, podle shořených odporů v děliči, ale ty už si nepamatuju.
Proč? Já už ho mám tele roky a jsem s ním spokojený. Dokonce s ním hledám kabely pod omítkou co jsou pod napětím. A šetřím si ho. Když mám funkční UNI 11 tak přednostně používám ten. _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Zaslal: ne červen 11 2023, 1:06 Předmět:
Unitrend UT70A (na fotce zcela vlevo) měří zase trochu špatně, asi furt ujíždějí rezistory v hlavním děliči. Ani ty deb1lní SMD trimry se mi moc nelíbily!
Zaslal: so srpen 05 2023, 22:24 Předmět:
No bylo to pěkné cvičení, ale UT70A (koupen 2009) mi např. při měření 20V měří blbě a furt někam ujíždí, takže už se na další opravy asi vykašlu. Je daleko horší, než Profitec (asi ve skutečnosti Unitrend) DT-890G (asi z roku 2000) a Metex M-3650D (asi z roku 1999). _________________ 010203
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.