Zkušenosti s benzínovou sekačkou od člověka, který sekával trávník tak maximálně elektrickou s kabelem:
Je fajn, že člověk nemusí hlídat kabel, aby do něj nesekl a tak od něj nemusí být zašpiněnej. A přijdou vhod zkušenosti z údržby třeba Babety - navíc je nutné vědět, že se tam mění "nějaký" olej a ten je potřeba z toho nějak dostat ven - dělal jsem to velkou injekční stříkačkou, protože obrácení vzhůru nohama si majitel nepřál, dokonce se čertil, když jsem převracel sekačku povoleným způsobem, popsaným ve většině návodů - převrátit tak, aby byla svíčka nahoře a jen do určitého stupně, aby se dala špachtlou vyškrabat tráva ze spodku. Co se týká pojezdu - sral mě, tak jsem jej vypnul - až u tý velký bubnovky jsem jej používal, protože tam se to bez pojezdu moc sekat nedalo - dost velká plocha (snad 4 ha a na seno).
Jinak proč mě sral pojezd u travní sekačky na "anglickej trávník"? - protože to neumím stylem, jako když se jezdí traktůrkem, tudíž neustále dopředu, takže jednou jedu dopředu a pak zpět a to musím pojezd vypnout - nebo vpředu udělat velký oblouk a jet zpět zase po předu. Navíc než jsem si na o zvyknul, sekačku jsem neúmyslně brzdil, tak často zdechala - další důvod, proč jsem se na pojezd vybodl a dosekal jsem to po svým. A ten "cucák" není žádnej sytič. Ten má páčku bokem a někdy je i automatickej. Cucák (primer) slouží k zaplavení karburátoru benzínem - přebytek stejně vyteče zpět do nádrže vratnou trubičkou. Protože když v karburátoru není benzín, tak pokud není nádrž dost vysoko, membrány si jej nedokážou nasát
Zaslal: po květen 15 2023, 12:59 Předmět:
Co se týče zasírání karburátoru benzínem s biosložkou, tak dělám to, že na konci sekání zavřu benzín a nechám sekačku dojet zbytek v karbeci. Před pár lety jsem vyhodil starou mountfieldku, protože se rozpadal podvozek a pořídi si Hondu. Ani na jedné jsem neměl nikdy problém s karburátorem.
A vysokou trávu sekám nadvakrát, jak už zmínil někdo předemnou. A je taky dobré, udržovat ostré břity na listech, protože pak se to spíše drtí a tekutina z trávy zpusobuje slepování do takového hnusného knedlíku, který ucpává průchod do koše.
Naposledy upravil ondraN dne po květen 15 2023, 13:02, celkově upraveno 1 krát.
Benzínová s motorem Honda: olej se dá vylít nakloněním na bok ve směru hrdla na olej. Jednou jsem ji na pár vteřin víc naklonil na opačnou stranu a olej mi natekl do filtru skrz odvětrání klikové skříně.
No já čekám až mi odejde benzínová sekačka a chci si koupit aku sekačku s pojezdem od makity.
Stačí mi bez baterky, protože jedu jejich aku program, kde na veškeré nářadí stačí jeden druh baterek 18V. Jen do těch větších cajků musím dát dvě.
Do sekačky 4.
Kupovat jen samotnou sekačku na baterky podle mě nemá moc cenově smysl. Chce to mít víc věcí na ty samý baterky.
Nicméně, jestli to není kec, tak čumím. Protože když pořádnou sekačku, tak jedině hondu.
Četl jsi to pořádně ?
" K věci se vyjádřilo evropské zastoupení Hondy ústy ředitele patřičné divize, které potvrdilo ukončení výroby benzinových sekaček na trávu od září 2023, ovšem jen pro americký trh. Výroba sekaček pro Evropu probíhá separátně ve Francii a bude nadále pokračovat i po letošním září. V České republice tedy bude možné stroje značky nadále pořídit,"
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strana 9 z 9
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.