Založen: Apr 25, 2013 Příspěvky: 2081 Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Zaslal: út únor 14 2023, 20:07 Předmět: Canon iP 1900 - nejdou tisknout fotografie
Na uvedené tiskárně mi nejdou vytisknout černobílé fotografie pomocí instalované aplikace Canon Easy Photo-print EX. Tiskárna buď pracuje ale papír je po projetí čistý nebo se objeví hláška "tiskárna neodpovívá". Přeinstaloval jsem z CD celou aplikaci, ale nepomohlo.
Tisk dokumentů bez problému. Může hrát okolnost, že mám v tiskárně funkční pouze černou barvu (barevné cartridge jsou zaschlé) ? Děkuji.
Určitě. U těchto levných tiskáren se i černobílé fotky tisknou pomocí barev. Proto má černobílá fotka zpravidla na hranách barevný nádech. Kvalitní fototiskárny pro černobílé fotky mají kromě černé i šedé inkousty.
Zaslal: út únor 14 2023, 23:01 Předmět:
Vedeli by ste poradit neaku laserjet co najmensiu farebnu tlaciaren.Laserjet HP 1018 mam je vyborna.Pripadne nemate pouzite,nepotrebne cartridge 22?Nie zasusene moc pre chudobneho cloveka?
Založen: Feb 07, 2008 Příspěvky: 819 Bydliště: Jablonec nad Nisou
Zaslal: st únor 15 2023, 6:57 Předmět:
Tuhle potvoru jsem měl, nějaký čas jsem ji provozoval na černou kazetu a jednoho dne začala psát nějakou chybu kazet, bez barevný nenaběhla vůbec a s barevnou psala chybu cartridge. Myslím že kdybych koupil nové kazety tak by jela - no šla na SD a mám místo ní laser HP1102w
Zaslal: st únor 15 2023, 19:23 Předmět:
@tiktak: Měl bys vědět, že ty tonery tvoří podstatnou část ceny celé tiskárny, ty chudobný člověče. To je jako bys měl jen hrnec a sháněl do něj guláš, pokud možno poživatelný. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Zaslal: st únor 15 2023, 20:55 Předmět:
Tie pouzite kartridge č.22 HP co som sa pytal ci nemate, pripadne ste nevideli v akcii,su do atramentovej tlaciarni HP Deskjet F370 ktorov tlacim roky slabe farebne stranky ,plnim si ich razitkovov farbov,takze nie su do farebnej laserovej.
sa mi páči jak sa ťikťák nonšalantne votrie do inej témy a zahaleká "pomoc som chudobný". Keď si chudobný, zožeň si z inzerátu za 20 eur, alebo zo zberného dvora, ihličkovú epsonku, prípadne aj druhú na diely. Pásky naďalej zoženieš za šesť eur kus (a dokedy sa neroztrhajú, môžeš ich nasiakať atramentom); redukciu USB-LPT zoženeš za desať eur od uvrieskaného ufóna, ovladače neriešiš - tie má Windows interne. Tá tlačiareň ťa prežije s tým, že môžeš vrzgať od rána do večera. Len tam budeš musieť vkladať (bez podavača na to) papiere po jednom, alebo tlačiť na traktor. Daň za to, že si chudobný. No alebo netlač vôbec, ušetríš na cigarety a alkohol.
Naposledy upravil nixdorf dne čt únor 16 2023, 13:54, celkově upraveno 1 krát.
@ťikťák: no smola, chceš opičku, máš mať na banány
@Kremik: možností je niekoľko, riešia to na vcfed, tiež tu na hackaday . V tom prvom odkaze týpek použil atrament do plniacieho pera. V tom druhom odkaze špekulujú s rozriedenými náplňmi do prepisovačiek a WD40. V oboch prípadoch zožali úspech, len je kolo toho bordel. Z dlhodobého hladiska je to už na inú debatu...
Rovnež hrozí že sa ten atrament potom otiskne na valec a bude to robiť kópie každú otáčku Mne sa toto stalo s 24ihlovou epsonkou a novootvorenou fabrickou páskou - zapol som vysoké DPI a dal tlačiť bitmapy. Hlavu nažhavilo tak, že jednu stranu tlačilo skoro desať minút, pretože termistory odmietli pokračovať v tlači dokým nevychladne. Z lícnej strany papiera to už začalo otláčať, takže som potom musel platen umyť IPA.
@passion: oni tie splašené hrebíky už sú dneska celkom ceneným artiklom medzi zberatelmi; epsonky ešte sem tam vidno v elektroodpade + kopirák môže do nej i bez pásky, mlátiť to bude beztak
Zaslal: čt únor 16 2023, 20:26 Předmět:
No já myslel spíše právě z toho dlouhodobého hlediska. Nevím, jestli se dá ještě sehnat páska do Consulky, např. A i kdyby teď ještě dalo, v budoucnu už nemusí. Navíc ta páska je dvoubarevná, ale asi bych se spokojil i s černou...
Zatím nejbližší je asi barva do razítek, ale nezkoušel jsem to.
Na BT100 se snad nemá co pokazit I když nahradit oklepanou jehličku může být výzva, to je fakt...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.