Zaslal: po leden 23 2023, 16:01 Předmět: Tranzistor Motorola 22565
Netuší někdo kde k tomu tranzistoru nalézt datasheet? Je to asi z napájecího zdroje z 90let, zřejmě něco jako 2N3055. NPN, křemík, závěr si změřím, ale už ne proudovou zatížitelnost a jakou snese výkonouvou ztrátu. Zatím jsem dal jeden kousek do zdroje místo KD503, a šlape to..
Špatně se hledá, když blbě opíšeš typ tranzistoru z pouzdra. Opraveno.
Změř tomu Betu a podle zesílení se dá i odhadnout, jestli je to tranďák pro velký proudy nebo spíš velký napětí. Napěťově tím nahradíš KD503 asi v pohodě vždycky, zesílením taky no a u proudu bys asi musel udělat nějaký měření třeba oteplení.
Zaslal: po leden 23 2023, 18:51 Předmět:
Pravděpodobně k tomu datasheet nenajdeš, leda se vloupat do archivu výrobce, nebo odběratele.
Když prohledáš produkční katalogy z té doby, tak to možná najdeš v nějaké poznámce. Stejně tak je šance to najít někde v soupisce náhradních dílů nebo BOM, ev. někde může být informace o náhradě.
Polovodiče s číselným označením se vyráběly *) pro nějakého konkrétního odběratele. Veškeré specifikace jsou obchodním tajemstvím.
Podle toho značení tipuju, že by to mohl být díl pro nějakého evropského výrobce, třeba Robert Bosch.
Pokud chceš vědět, co to umí, tak změřit vše, co jde, včetně SOA testu, odpouzdřit, porovnat velikost čipu a vývody s tím, co se v té době běžně vyrábělo a můžeš zhruba vědět, co to umí.
*) IMHO velmi často jde o výběr z nějakého běžného typu, ovšem se zaručenými nadstandartními parametry. _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Zaslal: po leden 23 2023, 23:36 Předmět:
Pokud se nepletu, je to 1986 - 50. týden.
Pro americké odběratele se běžně používalo označení buď jako průmyslový typ - třeba SJ73180, a např. z něho odvozený (vybíraný) je 70473180 (odběratel - Peavey Corporation). Potisk byl celým typem, tedy 8 místný číselný köd. 5 místný kód by měl odpovídat speciálu, který není odvozen z průmyslového typu.
V literatuře nejsou většinou podrobně popsané ani ty běžnější průmyslové tranzistory SJ..., _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Pánové děkuji všem za reakce, ani jsem jich nečekal tolik, i když to nevedlo k nalezení datasheetu.
Přikládám foto dalších vykopávek ze šuplíku, pro porovnání. Měřil jsem závěrné napětí vždy několika kousků od typu, při Ic 1mA. A nevím, je to na ty výkonové tranzistory ok? Vychází mě totiž dost vysoké hodnoty proti běžně udávaným. Zleva dle foto:
2N3055 Motorola 105-120V
2N3055 ST 120V
2N3772 180V
225656 Motorola 105-120V
Pak pro porovnání nějaké KD501 a KD503, u obojího 100-120V a klidně měli vyšší hodnotu některé 501 oproti 503. Betu jsem neměřil, to je na déle..
Ony ty 22565 jsou ze zdrojů vyrobených v USA. Dostalo se to ke mě vše dohromady viz. foto níže. To už teda asi nikdo nedohledá, nevadí. Mám jich jen pár kousků, tak mě to zajímalo.
Zaslal: út leden 24 2023, 13:08 Předmět:
Armádní značení v té době asi obvykle začínalo na J, třeba JX2N..., JANTX... ev. číselný kód 8 až 9 míst.
Pod 5 místným číselným kódem je z té doby (Mexico konec 80. let) asi něco jako BDV69 a ještě nějaký 300V tranzistor pro rozklady monitorů. _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Zaslal: st leden 25 2023, 9:12 Předmět:
TO-3 v paticích je celkem běžná věc z doby, kdy se ještě nešetřil každej halíř a věci byly dělaný na to, aby šly jednoduše servisovat. Zrovna včera jsem opravoval hezkej lineární zdroj GW Instek 300V / 1A, kde jsou všechny TO-3 v paticích a mají na sobě ještě plastovou krytku.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.