Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Vaříme při bastlení II
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 27, 28, 29  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dobrman



Založen: Aug 12, 2012
Příspěvky: 1520
Bydliště: J H

PříspěvekZaslal: čt prosinec 09 2021, 11:33    Předmět: Citovat

já už zkoušel dle rad, namočit do horký vody, osušit a péct, propichovat na vnitřní straně, dokonce i radili lehce obalit moukou apod.
Všechny rady fungujou. Ale tak 50/50, praskne/nepraskne...
Zkusím tedy taky tu MW.
No, zase tak často je nemáme, takže pokusy jsou jen jednou za čas a podle mě asi stejně nejvíc záleží na tom jak jsou udělaný (střívko, nacpání a tak....)

_________________
........Nedůvěřuji velbloudům a obecně nikomu, kdo dokáže týden nepít........
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: čt prosinec 09 2021, 11:42    Předmět: Citovat

Je zvláštní, že třeba při opečení nepraskla, ale když jsem ji nechal dojít pod poklicí, aby se prohřála (místo té MW, ale to je na pár desítek vteřin), tak jsem ji našel svlečenou jak roztouženou babu.
_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 18477
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: čt prosinec 09 2021, 13:10    Předmět: Citovat

Ono jde taky o to, z jakýho "matroše" ty střívka jsou. Každý prasca nemá stejně kvalitní a ani zpracovatelé to nedělaj všichni stejný kvality. Ani nevím, jestli se jitrnice někdy nedávaly do uměliny od Viscofanu. Nepíšu samozřejmě o domácí zabíjačce.
Nojo, hovězí střevo by to vydrželo. Překvapilo mě, že se z něj dělaly balonety do Zeppelínů. Za 1. W.W. jedinnej známej matroš, co nepropouštěl vodík a přitom byl dostatečně pevnej a pružnej.

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: čt prosinec 09 2021, 13:27    Předmět: Citovat

No já to tenkrát reklamoval, že není možný, aby se přírodní střívko z celý jitrnice srazilo na velikost malé třešně, ale dušovali se, že umělý nepoužívají.
_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 18477
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: čt prosinec 09 2021, 13:33    Předmět: Citovat

Kecaj, to právě dělá kolagen. Přírodní dělaj srulovanou nudli.
_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: čt prosinec 09 2021, 13:35    Předmět: Citovat

Mimochodem, koupil jsem půl kila hovězí mletý na hamburgery, vakuově balený, starý asi 10 dnů. Už bylo vidět, jak šedne a trošku pouští šťávu, prostě to zraje.

Z toho je tak super gulášová polívka, takovou jsem si už dlouho neuvařil. Ono to sice dá trošku práce a času, ale výsledek stojí za to. A je krásně mastná, žádný dietní piliny. Z toho jsem měl trošku strach.

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12261
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: so prosinec 11 2021, 12:54    Předmět: Citovat

. . . a co vy na vánoce připravujete ?

https://youtu.be/wfZ8ZCwpgFQ
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
maxijaroslav



Založen: Jun 02, 2020
Příspěvky: 275
Bydliště: Brno KrPole

PříspěvekZaslal: so prosinec 11 2021, 13:31    Předmět: Citovat

To je hezké
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SMITH



Založen: Jun 07, 2004
Příspěvky: 1279
Bydliště: Púchov , SLOVENSKO

PříspěvekZaslal: st prosinec 15 2021, 21:26    Předmět: Citovat

Niekdo zháňal návod na výrobu jaterníc .
https://www.youtube.com/watch?v=YDOVyP_L5uc

_________________
Smile Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! Smile
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 18477
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: st říjen 05 2022, 23:10    Předmět: Citovat

Tady se teda dlouho nevařilo. Rolling Eyes
Mám dotaz: Vlašáky ořechy se vyloupou a jádra se nasypou do zavařovacích sklenic. Vrazí se to do mikrovlnky a pak zavíčkuje.
Prý vydrží i nekolik let a nežluknou. Problém je, že nevím na jakej výkon a čas nastavit mikrovlnku. A taky zda zavíčkovat před nebo po mikrovlnce, obracet sklenice nebo né.
Na netu je sice pár návodů ale papír a elektronická média snesou vše.
Zkoušel jste to někdo?

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4564
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt říjen 06 2022, 7:09    Předmět: Citovat

Děláme to už dlouho. Nejdřív okurky a časem když byla nadúroda i ořechy. Na velkou sklenici (720ml) je čas 90 sec při 800W výkonu trouby. Takže na 4 sklenice je to 6 minut. Podobně děláme okurky, jen je tam na sklenici 4 minuty.
Dával jsem je tam i s víčky a trouba neprotestovala. Byly jen položené a neutažené. Ale v poslední době je dávám bez víček. Ty mám připravené a jak sklenice vyndavám hned je zavíčkuji a otočím dnem vzhůru. Ořechy drží bez problému několik let. Nedávno jsme otvírali zapomenutou sklenici z roku 2016.
A ještě jeden poznatek, víčka drží tak, že je musím podrýpnout. Jinak je rukou jako ty z obchoddu neotevřu.
Ten výkon trouby není úplně kritický. Mívali jsme troubu 800W, teď má 1000W a rozdíl žádný nepozoruji.

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 18477
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: čt říjen 06 2022, 9:57    Předmět: Citovat

Dobrý, díky za odzkoušený návod.
_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kejki



Založen: Nov 10, 2009
Příspěvky: 2567
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

PříspěvekZaslal: so říjen 08 2022, 20:08    Předmět: Citovat

Skladované v kvelbu, ve tmě, jsem ty z roku 2018 vyhodnotil, že to není ono. A ty z roku 2020, které jsem asi trochu přehřál, ty byly excelentní.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 18477
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: ne říjen 09 2022, 16:19    Předmět: Citovat

kejki napsal(a):
Skladované v kvelbu, ve tmě, jsem ty z roku 2018 vyhodnotil, že to není ono. A ty z roku 2020, které jsem asi trochu přehřál, ty byly excelentní.

Vlašáky? Já je mám ve taky ve tmě, větraným sklepě při asi 8°C a za dva roky od sklizně byly do vánočního cukroví nepoužitelný. Přeschlý, nažluklý a hořký.
Proto zkouším to zavaření v mikrovlně.

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kejki



Založen: Nov 10, 2009
Příspěvky: 2567
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

PříspěvekZaslal: st říjen 12 2022, 10:10    Předmět: Citovat

Mluvím o zavařených, ty 4 roky jsou moc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 27, 28, 29  Další
Strana 20 z 29

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.22 sekund