Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32082 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: po srpen 08 2022, 22:02 Předmět:
rnbw napsal(a):
EKKAR napsal(a):
benzoan
Toto svinstvo si tam ludia davaju aj doma? Myslel som, ze sa to dava len do najlacnejsej velkovyroby (v slusnejsich vyrobkoch to nie je).
Je to normální konzervant a pokud ho nežereš kilo denně, máš asi tak 1 000 000% šance, že umřeš dřív následkem pádu meteoritu než z benzoanu ... Kdyby to bylo tak jo extra škodlivý, nedávalo by se to už desítky let do směsí typu "DEKO" nebo "DEKO STERIL". Nesmíš tolik žrát ty chemtrailový zprávy, hochu ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Nov 01, 2008 Příspěvky: 4297 Bydliště: Skalica
Zaslal: po srpen 08 2022, 22:31 Předmět:
Ja som na uhorky vždy varil nálev. V poslednej dobe a hlavne kvoli deckám robím nasledovne: Do pohára 4 polievkove ližice cukru, 4 polievkove lyžice octu a 1,5 čajovej ližičky deka. Takto to všetkým vyhovuje.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32082 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: po srpen 08 2022, 22:43 Předmět:
BOBOBO napsal(a):
Ale ono to škodlivé prostě je . No ale nedej si i jiné životní požitky stravovacího řádu , které jsou dnes vespolek nějak jedovaté ....
- tahle reakce není na Bořka, ale jako na narážku na "rnbw" - Fskutku - žereš hořčici? Kečup? Ne domácí, ale někde na trhu u stánku, kupovanej ... Žereš? Nelži že nežereš! To bys musel bejt kvadruplegik přivázanej k posteli a nesměl bys nikdy vyjít na ulici!!! No tak ve všem průmyslově dělaným pochutivu včetně majolky a tatarky spolu s podílem biologický složky (vejce, olej, mletý hořčičný sémě nebo drcený rajčiny) žereš i ocet a k němu i ten benzoan, kterej prostě průmyslový konzervárny do výrobků dávají, aby tutově dosáhly u všech svejch výrobků minimální trvanlivosti 2 roky od data výroby. Bez benzoanu by muselo bejt víc soli, víc cukru, víc octa. Vyber si. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Mar 21, 2006 Příspěvky: 34073 Bydliště: Bratislava
Zaslal: po srpen 08 2022, 22:57 Předmět:
Na ulici nezeriem, tam predavaju vzdy ten najhorsi odpad.
Pred nakupom v obchode citam zlozenie. Horcica aj kecup bez chemickej konzervacie sa da bez problemov kupit. Je to v regali vedla seba - jeden vyrobok je z tovarne na potraviny, druhy asi z chemickej tovarne.
Založen: Feb 25, 2008 Příspěvky: 18692 Bydliště: Rychnovsko
Zaslal: út srpen 09 2022, 6:26 Předmět:
Já tomu říkám ze Semtína . Proto jsem co se dá omezil masné výrobky . Tam je horší šmejd , dusitan sodný . No a když si přečteš papíry od sekaných , paštik , uzenin , tak je ta srágora všade . Tak se alespoň snažím koupit syrové maso a uvařím ve vodě . Mám vývar a trochu zdravější maso . Ono ja zase lepší neznat složení krmných směsí . Sám jsem dělal ve výrobě carbadoxu v Semtíně , byl to růstový hormon pro zvířata .... Pak si jednu nedej .... Byla moda kuřecího , to jsme měli malé kluky , tak jsem přesvědčil bejvalku abychom měli kuracinu co nejméně . Je to číslo od čísla stejný .
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32082 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út srpen 09 2022, 7:03 Předmět:
To sis nevybral. Hovězí zas mělo ustájení natřený hyperodolnou barvou, kterou neoloupaly ani rohy, ani močka, jen ji krávy strašně rády olízávaly. V tý barvě byly jako plastifikátor použitý PCB neboli polychlorovaný bifenyly ... Dneska se takovej kravín musí strhnout buldozerem, bo je PCB rozlezlý desítky metrů okolo .... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Nov 10, 2009 Příspěvky: 2476 Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7
Zaslal: út srpen 09 2022, 9:18 Předmět:
Docela mě zajímá osud sklenic s okurkama v mrazáku. Pokud to mrazí rychle, nemůže ta flaška vydržet. Pokud to mrazí pomalu, stoupla teplota pro ostatní uskladněné věci...
Na přerostky je dobrá "policejní čalamáda", kolečka se nechají posolená pustit vodu, všechny ty zbytečné vitamíny a minerály se zcedí a přidá se ocet, cukr a pikantní koření. A steriluje se to.
Založen: Oct 11, 2010 Příspěvky: 3500 Bydliště: SK
Zaslal: út srpen 09 2022, 20:18 Předmět:
[quote="kejki"]Docela mě zajímá osud sklenic s okurkama v mrazáku.
--------------------
Kejky ,tie prerastene,vacsie nakrajane uhorky sa davaju do olastovych sackov,a tak do mrazaku!Nie vo flaskach.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.