Zaslal: st leden 02 2008, 14:59 Předmět: návod pro stavbu stereo zesilovače 150W hud. výkonu
scháním návod na stavbu tranzistorového stereo zesilovače s korekcema
(bass, trable, simetrie a samozřejmě volume), výkon by měl být okolo 150W hudebního výkonu a 8ohm, min. 2 vstupy a 4 výstupy.....předem díky za jakékoli vaše odpovědi
Založen: Sep 27, 2007 Příspěvky: 35 Bydliště: Streženice village
Zaslal: po leden 07 2008, 21:24 Předmět:
hudobny vykon je cca dvojnasobok sinusoveho (RMS) vykonu...
a preco styri zosilovace? stacili by aj dva...lebo existuje aj take ze paralelne zapajanie repro. a ked dva vstupy...tak mozu byt kazdy zosilovany osve...ale to uz je na vyrobcovi, ako to chce...
Založen: Nov 23, 2006 Příspěvky: 1228 Bydliště: ...mezi Radhoštěm a Hostýnem...
Zaslal: út leden 08 2008, 8:14 Předmět:
[quote="penjo"]hudobny vykon je cca dvojnasobok sinusoveho (RMS) vykonu...
No, to koukám...
Na pojem "hudební výkon" raději zapomeň, slouží spíš obchodníkům a nic seriózního neobsahuje. Všechny solidní konstrukce udávají jako hlavní tzv. sinusový výkon (IEC, DIN), je to sice to nejmenší číslo v tech. údajích (hned po zkreslení ), ale tomu alespoň můžeš věřit.
Prověř své možnosti, ať vědomostní, tak přístrojové a pak si vyber:
1/ žádné - zesilovač kup
2/ minimální - zesilovač si nechej někým postavit a koukej mu přes rameno
3/ střední - kup si stavebnici z již oživených bloků (třeba www.ezk.cz)
4/ výborné - postav si zesilovač třeba z řady DPA
Pro oživování a měření potřebuješ i jisté zkušenosti a měřící vybavení.
Možná by pro Tebe bylo zajímavější pořídit nějakou, třeba starší Teslu, nebo TW 140, i vadné. V bazarech nebo na Aukru určitě koupíš. Dají se relativně levně opravit a navíc budeš mít jistotu, že máš v rukou přístroj, který prošel Státní zkušebnou a nikoho nemajzne, což u amatérských konstrukcí hrozí. _________________ ..a co shoří, nezhnije..!
dikes za vsechny odpovedi!!!!! s tim Transiwatem 140 studio ma to kamos a teka mi jeden resi......co jsem to videl u neho tak se mi hodne libi je to super stroj!!
Zaslal: út leden 08 2008, 21:43 Předmět:
Jo,jo, měl jsem ji na mysli. TW 140 jsem měl několik let doma a byla spolehlivá. Jinou jsem instaloval v jedné hospodě a tam již 18 let denně hraje nonstop. Jen jsem řešil nějaké vyschlé kondy, jinak stále šlape už desítky tisíc hodin...
Pokud bys ji používal pro disco apod, možná bude trochu problém ji uchladit, ale teplo z chladiče se odvádí do chasiss, a to je kus hliníku.
Pokud Ti ji někdo nabídne za zajímavý peníz, neváhej, vyměníš maximálně elyty, poty, příp. odpálené konce a zase bude jak nová.
Nemusíš nic stavět, řešit mechaniku, povrchovku, jen opravíš nejnutnější. _________________ ..a co shoří, nezhnije..!
Založen: Sep 27, 2007 Příspěvky: 35 Bydliště: Streženice village
Zaslal: pá leden 11 2008, 12:13 Předmět:
pre SIDTIM: to s tym vykonom nie je z mojej hlavy, precitaj si na www.djmayo.wz.cz v sekcii reproduktory...tam ma pekne rozpisane co je co! a potom sa smej...a este to na co ty asi narazas je P.M.P.O. vykon...aj ten tam je uvadzany...a ten je na oblbovanie
Zaslal: pá leden 11 2008, 15:19 Předmět:
Já bych nerad polemizoval nad stránkami autora, který uvádí u reproduktoru výkon ve W...
Problematika je o dost širší, doporučuji, podívej se do evropských norem.
Asi budu stále trvat na tom, že co si můžeš opravdu SERIÓZNĚ doma změřit, je výkon sinusový. A u to zesilovače, tj zdroje signálu.
U těch reproduktorů je to "trochu" jinak, správně se má hovořit o "příkonu reproduktoru" a ten"jeho výkon" je správně akustický tlak, ale to už jsme u jednotky dB. _________________ ..a co shoří, nezhnije..!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.