Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32853 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: pá říjen 09 2020, 11:53 Předmět:
ZVUK2000 napsal(a):
KC149 v pouzdru TO-92, 70té roky.
Zapomeň fofrem a bleskově na 70-ky. Takhle se "kácéčka" futrálovaly těsně před ukončením jejich výroby ve 2. půlce 80. let - nebo je to fake a pajc. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Nov 28, 2006 Příspěvky: 12261 Bydliště: Česká Třebová
Zaslal: pá říjen 09 2020, 12:00 Předmět:
není to fake, ale byly až kolem poloviny 80tých let.
KC149B a KC149C v TO92 mají v sobě na šum vybírané čipy a používaly se do vstupních obvodů magneťáků.
Co si pamatuji, viděl jsem je v B113 a B116A . . .
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9718 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: pá říjen 09 2020, 12:06 Předmět:
může bejt že dodávky leda fabrikám od 5000 ks vejš, volně prodejné kutilům v krámku neviděl nikdy _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32853 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: pá říjen 09 2020, 12:13 Předmět:
Jop, to by odpovídalo - právě že jsem to viděl jen v profi výrobkách, na pultě samostatně prodávaný nikdy. Dokonce mám takovej pocitus, že jsem to zblejsknul v stolním kazeťáku SM260 nebo 261. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: pá říjen 09 2020, 13:04 Předmět:
V mém manuálu k BM533 jsou běžné KC149, pouzdro K401. KC149B není uveden ani ve změnovém listu. Je možné, že je osazovali až v pozdější době, před ukončením výroby.
Zaslal: pá říjen 16 2020, 14:17 Předmět:
Zvuku, ten KC148B je zamontovaný v čem? Vidím tam slíďáky TC212, to je starší a s novějším osazením?
Potvrzuju, KC149C a KC148B v TO92 byly pouze v magneťákách řady B11x a CM130-160. Jinde jsem je neviděl.
Jako ND se nedodávaly /to bych měl nasyslený, šumí velmi málo oba/ a v SM není poznámka, čím je v případě potřeby nahradit. Nikdy jsem je neviděl ve volném prodeji.
To bych jich v tom případě měl, vzhledem k jejich excelentním kvalitám, daleko větší zásoby, než jenom pár desítek ks, vykuchaných z náhradních modulů B11x/CM.
Ty moduly do B11x/CM, byly 1993-1994 v prodeji Etrosu Brod, co doprodával všecky ND Tesly.
Moduly byly tuším za 15,-Kč a bylo na nich dost dalších, kvalitních součástek /polystyreny a polyestery v korekcích a kompenzacích, elyty Iskra a semtam žlutočerné ROE/, stálo to za ty peníze. Ale bylo jich skladem jenom pár desítek od typu.
V SM260/261 jsou standardní KC239F.
Ale i ze standardních "kostek" KC149-bílých se dají vybrat excelentní kousky. Nejméně stejně dobré se nechají vybrat i ze standardních KC148-modrých. Ty nemají tak často výstřelový šum, jako některé KC149 s betou přes 800.
Jak je vybírám a měřím, jsem už psal jinde. Patici na ně a na BC157-BC159, mám udělanou z rozříznuté, zlacené DIL patice Tesla. Lišty s pery z patice jsou pak naletované těsně vedle sebe v kousku cuprextitu a jedna je o půl rozteče přesazená. V těchto paticích výborně drží i lehce letované-použité kusy.
Úžasné KC509, co do šumu a úžasné KC507, co do Uceo až 80V, jsem vytahal ze vstupních jednotek EKG Chirana. Všechny mají červený potisk a nemají výrobní kód.
Ve výkonových zesilovačích zapisovače, pak byly precizně spárované KU611, snad na 1%, s betou okolo 100 při 1A.
Celkově v tom EKG byly jen špičkově vybírané součástky, vč. součástek zdrojů, ale žádný OZ.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.