Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18488 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st srpen 26 2020, 10:33 Předmět: Pár propojovacích AV dotazů
Mám pár dotazů kolem propojení různých audio / video zařízení.
1/ Potřeboval bych z STB poslat signál přes HDMI do PC monitoru a vložit do kabelu oddělovač audia L+R. Něco jsem na netu našel ale má to pro mě zbytečný výstup SPDIF. Nemám žádnej zesík, co by to uměl zpracovat.
Existuje na našem trhu něco levnějšího jen s výstupem L + R? Na Čínu čekat nemůžu.
2/ Existuje HDMI PC monitor s reproduktorama, který umí z HDMI vyzobat audio a poslat je na reproduktory? Nebo jsou ty repráky jen poháněný jako bývalo u VGA z stereojacka?
Potřebuju 16/9 do 50 cm úhlopříčku a to se v TV snad ani nedělá. V PC monitorech to je lepší.
Zaslal: st srpen 26 2020, 12:01 Předmět:
Asi kazdy monitor s HDMI a reprakmi podporuje aj HDMI zvuk. Ak by mal aj vystup na sluchadla, tak z neho mozes vyviest signal do externeho zosilnovaca.
Zaslal: st srpen 26 2020, 12:55 Předmět:
JoDiK napsal(a):
Celeron napsal(a):
1/ Potřeboval bych z STB poslat signál přes HDMI do PC monitoru a vložit do kabelu oddělovač audia L+R.
Nic oddělovat nemusíš, monitor si to oddělí sám..
Asi jsem to nenapsal dost jasně, potřebuju poslat z STB HDMI do PC monitoru a L/R zvuk do zesilovače. Monitor reproduktory nemá, tudíž nemůže zvuk oddělit. _________________ Jirka
Zaslal: st srpen 26 2020, 12:59 Předmět:
jojo4 napsal(a):
a STB nemá analogový AV výstup? scart , jack, cinche , ak má stadiaľ zobrať audio
Má scart ale protože z něj kabel vede do DVD/HDD rekordéru tak bych musel ze scart kabelu dělat Y vývod pro zvuk výstup. Už jsem to jednou před časem zkoušel a problém s zemníma smyčkama, zvuk bručel. _________________ Jirka
Měli jsme to kdysi zapojené mezi datovým přehrávačem a projektorem s vývodem na externí repráky, ale spolupráce nebyla ideální. Což ale mohlo být chybou jak toho přehrávače, tak toho projektoru, už je to pár let. Teď to zrovna nemám čas, chuť ani prostor zkoušet, ale k ničemu mi to není, takže se toho rád zbavím. Jo a to 5V trafo se někam zatoulalo.
Zaslal: st srpen 26 2020, 15:38 Předmět:
Celeron napsal(a):
Asi jsem to nenapsal dost jasně, potřebuju poslat z STB HDMI do PC monitoru a L/R zvuk do zesilovače. Monitor reproduktory nemá, tudíž nemůže zvuk oddělit.
Celeron napsal(a):
jojo4 napsal(a):
a STB nemá analogový AV výstup? scart , jack, cinche , ak má stadiaľ zobrať audio
Má scart ale protože z něj kabel vede do DVD/HDD rekordéru tak bych musel ze scart kabelu dělat Y vývod pro zvuk výstup. Už jsem to jednou před časem zkoušel a problém s zemníma smyčkama, zvuk bručel.
A ten DVD/HDD rekordér nemá 2. scart, že bys to audio (L+R) vytáhl až z něj? Vyhnul by ses tomu oddělovači (z HDMI) úplně.
Podmínkou by ovšem bylo, že by musel být pod proudem i když bys nahrávat nechtěl (ve ST-BY?).
Aspoň to zkus _________________ Honza - kokúň
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.