Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7880 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: čt červen 04 2020, 21:39 Předmět:
Holt to funguje tak, že všechno (i "neobyčejné" zásilky) vyměňovací pošta naveze do Malešic na třídírnu a tam se to rozdělí na hromady "spěchá", "trochu spěchá" a "nespěchá". No a obyčejné zásilky jsou v té poslední. Tak to zkrátka bylo, je a bude. Ať to bude dělat pošta, nebo zásilkovna.
Ono se to jeví jako nesmysl, že je to "po Praze", ale kdybys chtěl někde vytřizovat rovnou to, co je po Praze a jinam, tak bys potřeboval o řád víc lidí. Takže to vyměňovací pošta vytřídí na úroveň přepravních uzlů a až tam to třídí na jednotlivé dodací pošty. Takže teoreticky může někdo koukat na vyměňovací poštu přes ulici, ale jeho zásilka se stejně projede přes Malešice. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: Oct 11, 2008 Příspěvky: 6266 Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha
Zaslal: čt červen 04 2020, 22:13 Předmět:
Proč to tak je, to můžeš vysvětlovat třeba třístránkovým elaborátem s bohatými ilustracemi. Mně je to úplně u konečníku - mne zajímá, že obyčejnou neproclívanou bezproblémovou zásilku pošta po Praze doručuje za 8 dní, což je výkon, s jakým jsem se u žádného jiného tuzemského zásilkového operátora nesetkal.
Že si neumí práci zorganizovat tak, aby to odsejpalo, to je ten problém.
Přes MyMeest.pl a Zásilkovnu mi to tuhle taky přišlo, z čehož nejsem příliš nadšený, jelikož do příslušné zásilkovny to mám 16 km. _________________ Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Zaslal: pá červen 05 2020, 21:56 Předmět:
Hubert_79 napsal(a):
kdybys chtěl někde vytřizovat rovnou to, co je po Praze a jinam, tak bys potřeboval o řád víc lidí.
Vy už nemáte taková ta čísla ?
Že by se to, co začíná jedničkou dávalo na jednu hromadu a to ostaní na druhou ? _________________ Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Zaslal: pá červen 05 2020, 22:27 Předmět:
Ti co to umějí mají těch zásilek o tři řády méně.
--
A jen technická pro příště. Nezveřejňuj celé číslo zásilky. V interním systému pošty z toho jde zjistit kompletně jméno a adresa. Pravděpodobnost, že by nějaký zlomyslný zaměstnanec zabrousil zrovna sem a zrovna to zjišťoval je mizivá, ale není to dobré dělat. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: so červen 06 2020, 10:39 Předmět:
Mně došel koncem května balík z ciziny z vym. pošty za 4 dny. Ale nebyla to pravda obyčka, byl to doporučený balíček.
Jinak ti, co jim chodí dolarové balíčky z číny přes ty, co „umějí“, si tu myslím stěžovali, že si pro ně pak museli chodit 16 km do nějakého krámu. Tak nevím, jak je to s tím „uměním“ vlastně doopravdy.
Na konci potravních řetězců těch, co „umějí“, jsou navíc řidiči s OSVČ a vlastní vyrachtanou dodávkou, najatí na švarcák. Ať je česká počta jakákoliv, tyhle „optimalizace“ aspoň nedělá.
Včera jsem si na Poště vyzvedla zásilku se zajímavou historií. Zdá se, že to zásilka po příletu do Prahy zvládla vzít ještě do Německa, zpátky do Prahy a pak už jen pouhých 9 dní trvala přeprava k dodací poště. Zkrátka lepší oddíl.
Založen: Apr 22, 2006 Příspěvky: 300 Bydliště: Hradec Králové
Zaslal: so červen 06 2020, 11:58 Předmět:
U nás dříve pošťačka tyto zásilky nedoručovala a jen vhodila lístek do schránky. Teď už ani to, podruhé se mi stalo, že přišla jen "opakovaná výzva" oznamující, že zásilka již týden či dva leží na poště, aniž bych to věděl...
Zaslal: so červen 06 2020, 12:54 Předmět:
To je podle mě systémový problém. Na běžnou pochůzkářku může spadnout druh zásilek "bublinková obálka" a v takovým množství, že to prostě nemůže zvládnout. Stačí si jenom představit, že by každá z těch obálek měla 240g a v každé páté by byla třeba půlkilová knížka.
Všecko je to ale jen o lidech.
Zaslal: so červen 06 2020, 20:35 Předmět:
No a co uděláš, když budeš na místě té listonošky, když budeš mít ráno na stole hromadu bublinkových obálek, kterou ani dvě RVHP nepojmou. To, co je pro lidi, které jsi z 10 pokusů během roku 10× nezastihl holt neponeseš a necháš to rovnou na poště. Nebo jich půlku poneseš druhý den. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: Oct 11, 2008 Příspěvky: 6266 Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha
Zaslal: so červen 06 2020, 22:50 Předmět:
Ale kde že.
V první řadě vyhodíš objemnější a těžší zásilky, a když to nestačí, vyhodíš ty na vzdálenějším konci rajónu. Co na tom, že zákazník si zaplatil službu doručení. Nesmlouval, nedohadoval se, zaplatil to, co si pošta řekla.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.