Zkusím to dát tady, mám převodník PL2303 (ve správci zařízení funkční), který je připojený k WiFi modulu ESP-8266MOD a neprochází mi ani AT příkazy (přes Putty nebo Sériový monitor z Arduina). Přitom po připojení toho WiFi modulu začne fungovat jako Access-Point a vysílá nějaký generický SSID AI-THINKER_nějaké-číslo. V Arduinu mám vybranou desku "NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module)". Co dělám blbě?
Díky za radu.
Pokud na PL2303 propojím Tx<->Rx, tak se chová jako opakovač.
Hlavně jsem zjistil, že musím mít pokaždé navolenou rychlost 115200, na 9600 to nekomunikuje a potom už ten modul odpovídái na AT příkazy.
P.S. Při pokusu o nějaké nahrání to stejně vyhazuje:
kód:
esptool.py v2.8
Serial port COM9
Connecting........_____....._____....._____....._____....._____....._____.....____Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\User\AppData\Local\Arduino15\packages\esp8266\hardware\esp8266\2.6.3/tools/upload.py", line 65, in <module>
esptool.main(cmdline)
File "C:/Users/User/AppData/Local/Arduino15/packages/esp8266/hardware/esp8266/2.6.3/tools/esptool\esptool.py", line 2890, in main
esp.connect(args.before)
File "C:/Users/User/AppData/Local/Arduino15/packages/esp8266/hardware/esp8266/2.6.3/tools/esptool\esptool.py", line 483, in connect
raise FatalError('Failed to connect to %s: %s' % (self.CHIP_NAME, last_error))
esptool.FatalError: Failed to connect to ESP8266: Timed out waiting for packet header
_
vybraný seriový port _
neexistuje a nebo váš board není připojen
Jasně Honzo, Putty nebo sériový monitor dohromady nefungují, na to si dávám pozor, Putty dokonce vypíše varovnou hlášku o nepřipojení.
Trochu jsem do toho začetl a našel jsem desky s ESP8266, které mají tlačítko "prog nebo flash", také se většinou doporučuje převodník s chipsetem CH340G, kde na některých deskách jsem zahlídl přepínač pro programování (nebo byly bez), s vlastním krystalem (nebo bez).
To je téměř duchařina, nakonec abych objednal všechny převodníky a zkoušel, který se chytne s tou mojí deskou, o které nevím, jak ji přepnout do programovacího módu atd.
Založen: Oct 30, 2006 Příspěvky: 2310 Bydliště: Poblíž Zlína
Zaslal: út březen 31 2020, 11:52 Předmět:
Tak se mě podařilo tak asi za měsíc "oddělat" mikro usb konektor tak jsem si řekl že něž mě odejde konektor úplně tak si nahraji https://github.com/letscontrolit/ESPEasy/releases bohužel skončilo to špatně výsledek na seriového monitoru je takový to
výpis terminálu.jpg . Jedná se i o to jestli se nepoškodila flash pamět Mohu to udělat takto bude to fungovat? díky
Zaslal: út březen 31 2020, 13:46 Předmět:
@markoni: takhle je to velmi pravděpodobně dobře. To bude tím, že rychlost přenosu při programování a po resetu je jiná, než je pak v programu. Ty úvodní znaky prostě "dorazily" jinou rychlostí než 115200 baudů.
Založen: Oct 30, 2006 Příspěvky: 2310 Bydliště: Poblíž Zlína
Zaslal: po prosinec 12 2022, 20:15 Předmět:
markoni napsal(a):
Tak se mě podařilo tak asi za měsíc "oddělat" mikro usb konektor tak jsem si řekl že něž mě odejde konektor úplně tak si nahraji https://github.com/letscontrolit/ESPEasy/releases bohužel skončilo to špatně výsledek na seriového monitoru je takový to
výpis terminálu.jpg . Jedná se i o to jestli se nepoškodila flash pamět Mohu to udělat takto bude to fungovat? díky
Ten obrázek náhrádní zapojení.jpg je můj ale zapomněl jsem který pin zapojit a kde při programování s toho obrázku to nejde poznat díky
Zaslal: po prosinec 12 2022, 22:43 Předmět:
hladaj oznacenie pinu GPIO0 a ma byt na GND pocas programovania, resp. najskor pripojit na zem a az tak pripojit napajanie na esp. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.