Zaslal: st únor 05 2020, 18:05 Předmět: Thomson 32HD3306 snížení proudu LED
Dobrý den, trošku mě zaskočil můj dnešní problém ohledně snížení podsvitu u této TV.
Je zde mainboard a zdroj na jedné desce. Označení : TPD.MS3563S.PB781
IO v měniči pro led je MP3398E.
DLe datasheetu k IO dle mého pouzdra má být ISET na pinu 6.
Ovšem já tam mám proti zemí asi kondík (světle hnědý) Proti pinu 6 a GND /plechu na konektorech mám odpor 256Kohm.
i když ten ,,kondík odpájím tak je tam stejné hodnota.Čekal bych přerušení
obvodu :/
Zkoumal jsem, jestli tato cesta není napojena dále do jiného rezistoru,ale to jsem nezjistil.
ten dle mě kondík jsem měřil na kapacitu (nenaměřil jsem žádnou) a odpor 1.2Mohm... Leda, že by byl odpor Iset i v tom samotném IO a pomocí odporu mezi pin 6 a zem se hodnota snižovala,ale to nedává smysl. Sad
Zaslal: st únor 05 2020, 18:21 Předmět:
Není na tom vývodu nějaký napětí (pull-up odpor)? Co když se proud nastavuje napětím na něj, tedy při uzemnění bude výstupní proud nejmenší možnej?
Ten kundík by tam potom sloužil jako takovej "softstart". _________________ Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Naposledy upravil MetalGod dne st únor 05 2020, 18:25, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: st únor 05 2020, 18:23 Předmět:
170mA by odpovídalo cca 5k8. Mají v typickém zapojení paralelní RC (C kolem 100p). Ten odpor tam někde bude...
Co ten malý odpor vlevo? Není to náhodou něco s hodnotou okolo těch 6k?
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5264 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: st únor 05 2020, 18:40 Předmět:
Niekto tu zle meria...
Ten odpor na fotke vľavo je vrchným koncom pripojený na pin 6, spodným na GND. Voľné pozície vedľa sú pre ďalšie dva odpory paralelne, aby sa dala presnejšie nastaviť hodnota. _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Zaslal: st únor 05 2020, 19:27 Předmět:
Zvláštne. Pri 270 kOhm je ILED cca 75 mA na výstup. Vidím vždy dva výstupy spojené, to je spolu 150 mA. Pri 330 kOhm by malo byť 61/123 mA. Ten odpor si dúfam meral vyletovaný. _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Naposledy upravil PotPalo dne st únor 05 2020, 19:31, celkově upraveno 1 krát.
Už je vše v pořádku Já se moc omlouvám. Já jsem dneska nějakej ,,unavenej "
jen ohledně toho kondíku paralelně k Rset. Není to trošku kurvítko? Když se ten kondík zkratuje nebo bude mít svod, tak je problém. Není lepší jej vyndat? V datasheetu toho IO stejně není nakreslen v typickém zapojení
Zaslal: st únor 05 2020, 20:36 Předmět:
A ty si kde vzal 120 kΩ?
Veď píšem: 270 kOhm = 75 mA. Pozri obrázok, výstupy (piny) 1+2 a 4+5 sú spojené, takže keď spojíš dva 75 mA výstupy, aký prúd získaš? 150 mA. Takže pokiaľ tieto spojené výstupy niesu ešte ďalej zasa spojené, tak každý reguluje na 150 mA. Buď sú tam dva okruhy a každý má 150 mA, alebo pokiaľ ich ešte spojili, tak to už máme 300 mA na jeden okruh, čiže všetky ledky do série.
edit: kondík a odpor napravo už náhodou nepatria k pinu 7 (OVP)?
Pozor na presné označenie toho IO, to E na konci je dôležité, má úplne iné zapojenie ako A. _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Všechny ledky jsou v panelu v sérii. Na desku mi vede jen + a -. (2 dráty)
Nakonec jsem použil hodnotu 377Kohm.
Jak je to prosím s tím kondíkem ? Dle mě tam být nemusí vůbec
Zaslal: st únor 05 2020, 20:47 Předmět:
Aha. Povedal by som, že tento datasheet sedí viac: MP3398E
Pokiaľ sú všetky 4 výstupy spojené, potom prúd = krát 4.
270 kOhm = 301 mA (čo je zvyčajný prúd na 1W LEDku)
377 kOhm = 216 mA
Schránka02.jpg
Komentář:
Velikost:
46.37 kB
Zobrazeno:
72 krát
Schránka03.png
Komentář:
Velikost:
38.21 kB
Zobrazeno:
95 krát
_________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Naposledy upravil PotPalo dne st únor 05 2020, 20:56, celkově upraveno 1 krát.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.