Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: út září 03 2019, 11:21 Předmět:
To bude nejspíš tím, že se tam přidával bramborovej škrob. Ale naštěstí nastala jistá kečupová revoluce a lidská paměť je krátká... _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: út září 03 2019, 23:05 Předmět:
Balt76 napsal(a):
Tak já se obětuju. Co je to ten Bin Ládin?
Arabská guma. Emulgátor, zahušťovadlo, dělá se to z akácií. Klan Bin Ládina je asi jejím největším světovým producentem. Synovec tuhle info přitáhl ze stáže v konzervárně, tenhle název tam "frčel" když byl Usáma honěnej muž číslo 1.
Bez arabský gumy by třeba Coca Cola v lahvích vrstvila na složky a dělala sedlinu. P32 se nerozčiluj, každej nemůže vědět všecko. _________________ Jirka
Založen: Nov 10, 2009 Příspěvky: 2567 Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7
Zaslal: st září 04 2019, 20:42 Předmět:
Podle mojí matky se starilovaná rajčata vrství na vodu a hustou část při vyšší teplotě sterilace. Od té doby je steriluji jen na 80° a nedělí se. Jak tuto informaci využiješ u kečupu, netuším. Co zkusit přidat protlak, ten už někdo odvařil při sníženém tlaku, takže má fajn barvu a jsou to jen rajčata.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: so září 07 2019, 1:13 Předmět:
BOBOBO, jaky to má IP?
Jinak takovejhle hrníček se snad ani nevyplatí vařit, udělá maximálně 4 kečupový skleničky s úzkým hrdlem. Já jsem včera dělal rajčatovej protlak z vrchovatýho 5 l papiňáku a bylo z toho blbejch 5 skleniček od dětský výživy, ty možná nemají ani 2 deci. Letošní rajčata jsou nějak málo "masitý" zato samá voda a semínka. Jestli to je druhem nabo počasím netuším. _________________ Jirka
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: ne září 08 2019, 20:22 Předmět:
Nebylo by pak lepší vařit česnečku s kroupama?
Jinak v praxi ze začátku to padá přes vršek hrnce, takže se přihazuje postupně, ale pokud je to už "kaše", nějakou tu "skleničku" to dá.
Ono hnát to do stadia těžkýho koncentrátu jednak nesedí moc chuťově, jednak se to vážně často připálí.
A s tím zahuštěním - když chci zahustit červený zelí a nechci žádnou "chemii" včetně mouky, tak tam najemno nastrouhám bramboru. A co je to? Škrob. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: ne září 08 2019, 21:40 Předmět:
Zkus dar přítele Papina. Ten můj má tlustý akutermický dno a nepřipaluje se. Akorát se musí po začátku pomalu "táhnout" aby to nezpěnilo a nevybouchlo. Když se to rozvaří, tak nejdřív tyčovej kutr, pak propasírovat a pak už jen otevřenej papiňák. Stačí zamíchat tak 1 x za 5 minut. Dělám to na velký plotýnce sklokeramiky (asi 1,5KW) na prvním stupni ze šesti. _________________ Jirka
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.