Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Kečup
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 18477
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: po září 02 2019, 15:39    Předmět: Kečup Citovat

Jelikož to přibarvený svinstvo v obchodech není k žrádlu, každej rok si dělám svůj kečup. Recept:
2 kg rajčat
0,5 kg jablek
0,25 kg kapie
0,25 kg cibule
2 pálivý kozí rohy
0,2 l octa
0,15 kg krystalu
polívková soli
2 x bobkáč
10 x pepř černej
10 x nový
10 x hřebík
Je moc dobrej ale má jednu drobnou vadu. Po nalití na talíř se po čase rozdělí na hustou část a vodu.
Nezkoušel jste někdo přidat něco stabilizačního, třeba použít želírovací cukr, želatinu, Bin Bádina, nebo petózu? Případně kolik, aby to zůstalo akorát tekoucí?
Díky

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rudolf02



Založen: Sep 05, 2012
Příspěvky: 553
Bydliště: ústeckoorlicko

PříspěvekZaslal: po září 02 2019, 15:47    Předmět: Citovat

No, já nevím, ale když manželka dělá plpanici z rajčat a spol., tak tu vodu nechává vyvařit za stálého míchání. Ale pak je to vynikající.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 18477
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: po září 02 2019, 15:55    Předmět: Citovat

Nikdy to odvaření netrefíš zcela přesně, když to přeženeš připálíš ho. Voda v něm vždycky trochu zůstane. V průmyslu to řešej Bin Ládinem jako u Cuca-Culy.
_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
termit256



Založen: Dec 06, 2007
Příspěvky: 10335

PříspěvekZaslal: po září 02 2019, 15:55    Předmět: Citovat

Hodis tam nejake to zahustovadlo aby se ti neroztekal, emulgator aby to drzelo vsechno pohromade, trosku barvicky pro oko a zvyraznovace chuti pro jazyk a nejaky ten konzervant aby se smes hned nezkazila.
No, a bude jako z obchodu Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34766
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po září 02 2019, 16:44    Předmět: Citovat

Mam tu Billa kecup. Ziadny emulgator nevidim a drzi to pokope. Zlozenie: rajčatový protlak, pitná voda, cukr, kvasný ocet lihový, citronová šťáva, jedlá sůl max 3,5 %, směs koření.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: po září 02 2019, 16:59    Předmět: Citovat

Já bych řekl, že stačí propasírovat a pak vzít řádně tyčákem.

Dělám něco podobnýho, ale účel je spíš do buřtguláše či pod maso. A taky jsem jednou spálil asi 4l, jen to hvízdlo. Teda zasmrdělo.

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 15735
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: po září 02 2019, 17:23    Předmět: Citovat


Jablka: Jablka mají tři funkce. Dodají na objemu, na chuti a zajistí zahuštění. Z posledního důvodu jsou proto nejvhodnější padaná ještě nedozrálá jablka. Obsahují množství pektinu, kterým kečup přirozeně zhoustne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: po září 02 2019, 17:43    Předmět: Citovat

Já tomu říkám pracovně zahradovice. To se prostě obere, co se urodí a rozvaří. Smile
_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
samec



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 4589

PříspěvekZaslal: po září 02 2019, 19:18    Předmět: Citovat

Voda sa dá nie len vyvariť, ale aj vymraziť. Buď pomaly v mrazničke, alebo na počkanie kvapalným dusíkom. Zahustiť sa dá všetko majzénou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 18477
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: po září 02 2019, 21:51    Předmět: Citovat

p32 napsal(a):
Obsahují množství pektinu, kterým kečup přirozeně zhoustne.

Proč si myslíš, že jich tam dávám dvojnásobek proti běžnejm receptům? Třeba meruňkovej džem bez jablek ani nejde zahustit. Ale dělá to stejně, nikdy nevíš, kolik toho pektinu tam skutečně je. Proto jsem se ptal na Petózu. Docela mě překvapuje, že se nikdo nezeptal, co to je ten Bin Ládin. Smile

to samec: Netuším, co je to slovensky majzéna...

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34766
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po září 02 2019, 22:02    Předmět: Citovat

To mala byt asi Maizena - kukuricny skrob. Kazdopadne to do kecupu nepatri.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 5263
Bydliště: BA-Petržalka :(

PříspěvekZaslal: po září 02 2019, 22:05    Předmět: Citovat

Mne to bolo hneď divné, že majonéza do kečupu?! Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 18477
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: po září 02 2019, 22:14    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
asi Maizena - kukuricny skrob.

To abych vzal struhadlo a kus zmršenýho tisku z PLA, to je taky kukuřičnej škrob. Akorát že nemám tmavou červenou na to správný přibarvení. Laughing

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!


Naposledy upravil Celeron dne po září 02 2019, 22:14, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34766
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po září 02 2019, 22:14    Předmět: Citovat

Niektori ludia su schopni zozrat vsetko. Ked sa to nakyda na vyprazany polsky rastlinny "syr", tak tam moze byt aj majoneza Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samec



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 4589

PříspěvekZaslal: út září 03 2019, 7:03    Předmět: Citovat

Áno, správne sa to píše Maizena. Je to kukuričný škrob. Základ každého pudingu. K tomu sa pridá cukor, kakao, vanilka, ... protihrudkujúca látka na báze hliníka... Čo máte proti pudingu?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.22 sekund