Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po září 02 2019, 15:39 Předmět: Kečup
Jelikož to přibarvený svinstvo v obchodech není k žrádlu, každej rok si dělám svůj kečup. Recept:
2 kg rajčat
0,5 kg jablek
0,25 kg kapie
0,25 kg cibule
2 pálivý kozí rohy
0,2 l octa
0,15 kg krystalu
polívková soli
2 x bobkáč
10 x pepř černej
10 x nový
10 x hřebík
Je moc dobrej ale má jednu drobnou vadu. Po nalití na talíř se po čase rozdělí na hustou část a vodu.
Nezkoušel jste někdo přidat něco stabilizačního, třeba použít želírovací cukr, želatinu, Bin Bádina, nebo petózu? Případně kolik, aby to zůstalo akorát tekoucí?
Díky _________________ Jirka
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po září 02 2019, 15:55 Předmět:
Nikdy to odvaření netrefíš zcela přesně, když to přeženeš připálíš ho. Voda v něm vždycky trochu zůstane. V průmyslu to řešej Bin Ládinem jako u Cuca-Culy. _________________ Jirka
Hodis tam nejake to zahustovadlo aby se ti neroztekal, emulgator aby to drzelo vsechno pohromade, trosku barvicky pro oko a zvyraznovace chuti pro jazyk a nejaky ten konzervant aby se smes hned nezkazila.
No, a bude jako z obchodu
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: po září 02 2019, 16:59 Předmět:
Já bych řekl, že stačí propasírovat a pak vzít řádně tyčákem.
Dělám něco podobnýho, ale účel je spíš do buřtguláše či pod maso. A taky jsem jednou spálil asi 4l, jen to hvízdlo. Teda zasmrdělo. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jan 13, 2007 Příspěvky: 15735 Bydliště: Olomouc
Zaslal: po září 02 2019, 17:23 Předmět:
Jablka: Jablka mají tři funkce. Dodají na objemu, na chuti a zajistí zahuštění. Z posledního důvodu jsou proto nejvhodnější padaná ještě nedozrálá jablka. Obsahují množství pektinu, kterým kečup přirozeně zhoustne.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: po září 02 2019, 17:43 Předmět:
Já tomu říkám pracovně zahradovice. To se prostě obere, co se urodí a rozvaří. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po září 02 2019, 21:51 Předmět:
p32 napsal(a):
Obsahují množství pektinu, kterým kečup přirozeně zhoustne.
Proč si myslíš, že jich tam dávám dvojnásobek proti běžnejm receptům? Třeba meruňkovej džem bez jablek ani nejde zahustit. Ale dělá to stejně, nikdy nevíš, kolik toho pektinu tam skutečně je. Proto jsem se ptal na Petózu. Docela mě překvapuje, že se nikdo nezeptal, co to je ten Bin Ládin.
to samec: Netuším, co je to slovensky majzéna... _________________ Jirka
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po září 02 2019, 22:14 Předmět:
rnbw napsal(a):
asi Maizena - kukuricny skrob.
To abych vzal struhadlo a kus zmršenýho tisku z PLA, to je taky kukuřičnej škrob. Akorát že nemám tmavou červenou na to správný přibarvení. _________________ Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Naposledy upravil Celeron dne po září 02 2019, 22:14, celkově upraveno 1 krát.
Áno, správne sa to píše Maizena. Je to kukuričný škrob. Základ každého pudingu. K tomu sa pridá cukor, kakao, vanilka, ... protihrudkujúca látka na báze hliníka... Čo máte proti pudingu?
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.