Zdravím
V práci udržuji zařízení elektrické požární signalizace.Potřeboval bych seh-
nat schéma zapojení desky linkových smyček ústředny EPS MHU 103,vý-
robce Tesla Liberec.Tohle zařízení je z 80let,takže je to docela problém
sehnat.Díky za pomoc
EPS používají proudové smyčky, stejně jako EZS. Je to kvůli bezpečnosti. Ústředna okamžitě pozná chybu na lince. Podle hodnoty proudu určuje stavy: přerušení/provoz/poplach/zkrat. Přesné hodnoty si už nepamatuju, ale možná bych je někde v sešitech našla (To je už dáááávno co jsem ze školy).
hola vseci, delam zaverecnou praci o EPS a potreboval bych normu CSN EN 54 ( 342710 ) nemate ji prosim nekdo? Nebo nevite, odkud se da stahnout? vim, ze lites tu normu ma na netu, ale to je jen ve zkratce, co ktera cast obsahuje a ja bych ji potreboval celou.
Takéto zásahy by mala robyť len servisná organizácia . Ale ak sa s nimi dobre poznáš, určite nejakú funkčnú alebo nepoužitú nájdu, nieje ich už tolko, kde by ich použily..Nech sa darí !
Je tu niekto kto sa zaoberá aj Signalizáciou Personál - Pacient? v zdravotníckych zariadeniach?
AZD 240... ZPT... alebo úplne historickými
pre zaujímavosť ak ma pamäť neklame
MZA 101, EPS (liberec)
MHU 102 a 103 EPS
104 a 105 EZS
MHU 106, EPS programovaná cez klávesnicu
107 EZS
MHU 108, EPS programovaná cez klávesnicu
MHU 109 EPS (lites) adresovatelná, od tohto modelu už máju ústredne svoj soft programované cez klávesnicu a servisne cez PC
MHU 110 a 111 EPS analogova adresovatelna
MHU 113 EPS neadresovatelna
Naposledy upravil amoo dne so říjen 18 2014, 16:08, celkově upraveno 2 krát.
Ahoj já bych taky potřeboval schéma MHU 103 udržuji MHU 103, 106, 109
A ta 103 jinak krásný stroj krásná lidská práce jak malovaný.
Přestává stabilizovat a přebíjí baterky.
Hlavní elit bude suchej ale co dál ? bez schématu toho moc zkoušet nechci.
Sou tam dva trimry ale nevím k čemu tam přesně sou.
Dokumentaci od Litesu mám, ale tam schéma zdroje není jen graf nabíjení.
Schému zašlem na požiadanie, cca A4/1Mb
pozor chlapi MHU 103 nie je MHU 113
k 113 ju výrobca nepublikuje z jasných dôvodov, pomohla by iba profíkovi
I já bych chtěl poprosit o schéma MHU103. Mám schéma některých desek(dosti v špatném stavu),ale chybí mi třebas stabilizátor,smyčková vložka.Na oplátku můžu nabídnout jiné schéma různých "retro" strojů (mám nějaké rádia a televize či magneťák).
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.