Založen: May 27, 2006 Příspěvky: 2131 Bydliště: okr. Olomouc
Zaslal: st červenec 13 2016, 15:57 Předmět:
Je to tam jako Motorola... Ta fabrika je hodně stará a původní tranzistory na sobě mají taky MEXICO. _________________ Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet
www.sigmaphon.cz
Založen: Apr 07, 2005 Příspěvky: 711 Bydliště: blízko Třeboně
Zaslal: st červenec 13 2016, 18:53 Předmět:
jef111 napsal(a):
Je to tam jako Motorola... Ta fabrika je hodně stará a původní tranzistory na sobě mají taky MEXICO.
Jistě já někde v šuplíku mám ON semiconductor tranďáky z Mexika ale někdy z 74 roku.
Po pravdě nevím kde bych dnes koupil TO3 tranzistory aby to nebyl pajc, v práci když jsme opravovali sinusový proudový zdroje 200A se stařičkejma BDW36 (v jednom zdroji jich bylo cca 500ks)a nahrazovali MJ15024 po prvé dorazily předražený plagiáty který bleskurychle vystřelily znova a teprve potom se nakoupily celý plata od odiciálního distributora a byl klid.
KD3773 se mi nezdá zrovna jako výhra zrovna nedávno jsem je používal a nahradil jsem je tranzistory ze západu.
Založen: May 27, 2006 Příspěvky: 2131 Bydliště: okr. Olomouc
Zaslal: st červenec 13 2016, 19:40 Předmět:
Ty kádéčka jsou fajn, pár mi jich funguje v různých regulátorech doma a zatím v pohodě. Když jich je víc paralelně tak je potřeba pečlivě vybírat ale když nic tak aspoň velikost čipu a odvod tepla z něj je odpovídající. Bohužel pro tento zdroj jich nemám dostatek, v každé větvi je jich 5 paralelně porovnané přes emitoráky 0R47.
Zátěžová zkouška probíhala tak, že jsem připojoval a odpojoval halogenky 24V 40W kterých bylo 10 paralelně, v intervalech asi 5 vteřin. Napětí nastaveno 24V a nadproudová ochrana na maximum, tedy 35A. Druhý kus s původními tranzistory (ty na fotce vlevo) tohle normálně snáší. Snese i tvrdý zkrat s nadproudovou ochranou na max. Regulace nadproudovky funguje normálně, to jsem ověřil před trápením halogenkama. Prostě ty trandy jsou shity. Jestli seženu dost KDček na párování tak to s nima zkusím. Nebo původní poctivé motoroly, ale to bude asi ještě větší oříšek...
Zaslal: st červenec 13 2016, 19:45 Předmět:
Tak KD3773 Tesla jsem fakt padělané neviděl, ty KD503 z Mexika jsou vysloveně k smíchu.
KD3773 běhají už snad 20 let v 100V ústřednách, běhá to 10 hodin denně a poruchovost je mizivá. _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Založen: Apr 07, 2005 Příspěvky: 711 Bydliště: blízko Třeboně
Zaslal: st červenec 13 2016, 20:13 Předmět:
Sendyx napsal(a):
No, v roce 74 tak nějak ON semi snad ještě ani neexistoval...
KD3773 vydržely hodně, rozhodně víc, než Tesla/Tenas deklarovali.
Jo máš pravdu je to Motorola zmátl mě kroužek a potisk už není nic moc.
Neříkám zě by KD3773 nefungovaly to vubec ale podle mě se KD503 povedla víc.
Na druhou stranu KD3773 je lepší než 2N3773 (ty mi hořely)
Kde ty MJ sehnali přesně nevím,ale sehnali to kolegové z rakouska který maj kontakty protože nám staví zkušední stroje a tam holt u zdrojů dávajících trvale 6kA nejdou používat šmejdy z číny.
Ale dost berou RS,Avnet,Arrow,Ebv.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.