Zaslal: po březen 31 2014, 17:15 Předmět: yamaha rx-v359
Zdravím pánové potřeboval by jsem nakopnout nějak mi došli nápady. Mam doma tenhle reciever a má problém v tom, že když ho chci zapnout ze stand-by režimu tak cvakne hlavní relé sepne trafo rožne se display a hned zase relé rozepne a reciever se vypne a taky při stand-by na displayi nic nesvítí ani čas což si myslím že by asi mělo můžete poradit manuál se schématy mám stažen ale koukám do toho už 2 dny a nic kuju _________________ Romisek
Zaslal: po březen 31 2014, 18:36 Předmět:
Začni tím, že sem dáš link na ten servisní manuál.
Jinak důvodů mě napadá několik- může být špatný spínací obvod relé, může být i vlastní relé špatné. Stejně tak tam může být nějaká diagnostika, která pozná např. nadměrný proudový odběr za relátkem, v takovém případě vypne. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
s těmi hodinamy opravdu nevím jestli tam mají být dotáhl mi ho švára předtím už se tam někdo vrtal relátko tam někdo dával jiný a ještě ho špatně napojil tak jsem ho napojil jak má být aby spínalo předtím se ani nerožl display řídí to všecko procesor _________________ Romisek
Založen: Nov 28, 2006 Příspěvky: 12261 Bydliště: Česká Třebová
Zaslal: ne duben 13 2014, 19:43 Předmět:
Romisek napsal(a):
předtím už se tam někdo vrtal relátko tam někdo dával jiný a ještě ho špatně napojil tak jsem ho napojil jak má být aby spínalo
nejspíš si to zapojil taky blbě . . .
. . . máš servisák, prověř všechna napájecí napětí a odběry, jestli to všechno sedí.
Nejspíš tam bude něco špatně a podle toho budeš dál postupovat . . .
Zaslal: ne duben 13 2014, 19:59 Předmět:
servisní manuál mám napětí teda aspon co jsem měřil sedijou a odběry proudu tam nikde neuvádijou aspon jsem je tam nikde nenašel odkaz na stažení jsem dal víš. _________________ Romisek
Ja som mal ten isty problem s RX-V459,najprv mi prijimac nesiel vobec,po studiu na nete som zistil vadny kondik v zdroji,po vymene mi zapol na sekundu a hned vypol.Nakoniec asi po mesiaci hladania som nasiel nezapojene jedno paskove vedenie ktore je pouzite pri prepojoch medzi DPS.Odvtedy slape dalej.
Zaslal: so duben 19 2014, 13:45 Předmět:
Takže konečně jsem se k tomu o5 dostal po důkledném měření a hledání jsem doplnil pár šroubků na DPS které tam chyběli uzavírala se přez ně konstra. Reciever už zapne a drží nicméně nereaguje na žádné tlačítka krom standby. Všechny propoje jsou napojeny a ještě mi nejde do hlavy že když jej vypnu tlačítkem tak rozepne relé které spíná hlavní trafo nic nenormálního ale po chvilce rele samo od sebe začne cvakat a nakonec zůstane seplé reciever je ale vyplý pokud nezmáčknu stendby tlačítko.WTF? _________________ Romisek
Zaslal: po duben 21 2014, 9:30 Předmět:
měříl jsem nápájení který napájí procesor kterej to všechno řídí a tam je napájení ok napájí ho menší trafko který má nastarosti standby. víc mě nenapadá co by tam mohlo haprovat snad nebude v háji ten procesor _________________ Romisek
Zaslal: po duben 21 2014, 10:59 Předmět:
Skús vymeniť C258 0,33F/5,5V _________________ „Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Zaslal: po duben 21 2014, 11:19 Předmět:
tak s tím kondem je to bezezměny:-( změřil jsem ji signál co jde od tlačítek přímo k procesoru jsou zapojeny v odporové síti odpor po sepnutí kterýkoliv tlačítek se mění takže v cestě by být problém neměl _________________ Romisek
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.