Založen: Feb 25, 2008 Příspěvky: 18893 Bydliště: Rychnovsko
Zaslal: st leden 23 2013, 8:40 Předmět:
Já jem si myslel , že běžně jde o podstatu věci . Nebo si myslíš , že se ta čísla zlepšila ? A každý nemá tolik času být všade , vím , že tomu dotčení právě nevěří , že důchodci mají jaksi více času na hledání podobných zpráv . Zkus vypsat anketu , kolik zdejších tento povzdech již vidělo .
Založen: Jan 12, 2009 Příspěvky: 594 Bydliště: Pelhřimov
Zaslal: st leden 23 2013, 14:47 Předmět:
jen tak zběžně jsem to zhlédnul, ale tohle mě dostalo...
citace:
Nejkvalitnější olej je čistý řepkový
řepkovej je pěkně hnusej... _________________ Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Založen: Mar 21, 2006 Příspěvky: 34766 Bydliště: Bratislava
Zaslal: st leden 23 2013, 15:23 Předmět:
Pouziva sa cim dalej, tym viac. Hlavne v lacnych potravinach (odporucam precitat zlozenie nejakych keksov z Lidlu). Niekedy sa to skryje za ozacenie "rastlinny tuk".
Založen: Jan 12, 2009 Příspěvky: 594 Bydliště: Pelhřimov
Zaslal: st leden 23 2013, 17:23 Předmět:
ok1hga napsal(a):
petus napsal(a):
citace:
Nejkvalitnější olej je čistý řepkový
řepkovej je pěkně hnusej...
a víš jaká srágora je palmový olej ????
. . . a v čem všem ho denně jíš ???
ani ten nepoužívám _________________ Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Založen: Sep 19, 2007 Příspěvky: 3698 Bydliště: Praha
Zaslal: st leden 23 2013, 17:31 Předmět:
Co jíte je podstatné. Leze to do peněz, ale už skoro rok nejím nic, kde je kukuřičný škrob, modifikovaný nebo nemodifkovaný. Jogurty jenom bílé, brambory a mouku jsem nahradil zeleninou, sýry jen tvrdé a ne z PL , uzeniny žádné, z masa nejvíc ryby, sem tam drůbež a vejce, sladkosti jsem nahradil ovocem. Shodil jsem 14 kilo a zase umím doběhnout tramvaj. Zdravě se stravovat je možné, ale musí se chtít.
Naposledy upravil mtajovsky dne st leden 23 2013, 18:54, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Jan 13, 2007 Příspěvky: 15735 Bydliště: Olomouc
Zaslal: st leden 23 2013, 21:05 Předmět:
BOBOBO napsal(a):
Zkus vypsat anketu , kolik zdejších tento povzdech již vidělo.
Proč ? Jsi asi osmý až desátý, co mi přesně toto nabídl ke čtení. Ne, že bych ti to měl za zlé, ale stačí přemýšlet, proč nás někdo bombarduje touto starou známou věcí. Že by si toho někdo všiml až teď a do teďka mu to nevadilo ? My kupujeme jen 2 druhy chleba na stejném místě a jinak si pečeme doma. Možná trochu dráž, ale víme, co v tom máme !
Takový ZdenekHQ píše to samé o mase a jiném. Já se o tom zmiňoval zde v jiném vlákně o tom, jak se lidi diví, že mají stále více rakovinu a mladší častěji a to, co jíme tak má na tom dost velký podíl.
Tvůj odkaz a jiné z mejlů dokazují jen to, že se někteří konečně probrali po návštěvě onkologa a začínají kontrolovat, co jedí v kupovaných produktech a snaží se na to ukazovat. Asi stejně úspěšně, jako to sami ignorovali dříve před léty.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: čt leden 24 2013, 23:09 Předmět:
petus napsal(a):
jen tak zběžně jsem to zhlédnul, ale tohle mě dostalo...
citace:
Nejkvalitnější olej je čistý řepkový
řepkovej je pěkně hnusej...
Řepkovej (a olivovej) olej je ideální na smažení, nejlépe vzdoruje vysoký teplotě. Naopak nejhorší na smažení je slunečnicový olej, ten patří do studené kuchyně, i když dnes díky genetickým úpravám ho už mírně "vylepšili" na univerzál (nebo ho ředí řepkou). Já mám doma raději všechny tři a ještě sádlo.
Co se týká spotřeby, olivovej vydrží nejdéle, nikomu z nás totiž nechutná, nejkratší dobu vydrží sádlo. Ale malá lžička olivovýho oleje denně je dobrá třeba kvůli vitamínu D. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jan 13, 2007 Příspěvky: 15735 Bydliště: Olomouc
Zaslal: pá leden 25 2013, 0:49 Předmět:
Olivovej kupuji jen na jídlo (saláty a jiná studená kuchyně) a na pečení chleba atd., na smažení je nejlepší jedině sádlo, ale jen vepřové a to ještě musí být jisté, že to to prase nevidělo z rychlíku.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.