Zaslal: st leden 02 2013, 16:09 Předmět: Moc prosím o pomoc s návrhem DPS
Zdravím,nějaký ten rok něco postavím ale vždy podle návodu s DPS,nyní jsem vyhořel.Potřebuji udělat fyziologickou regulaci hlasitosti kterou určitě všichni znáte ale já bohužel nemám hlavu na to to namalovat,už to zkouším asi 4 hodiny ale sotva udělám jeden kanál a druhý už nějak nemůžu narvat.Zkusil jsem i eagle (dnes poprvé ale byla to katastrofa) nepodařilo se mi najít stereo potenciometr a součástky které jsem tam naházel byli úplně jiné velikosti,prostě s tím neumím.
Tak pokud by byl někdo tak hodný a zkusil mi něco namalovat budu vděčný.
Potencimetr má nohy 6x5+5mm ale nemusí být na desce,odpory jsou standartní 0,25W a kondenzátory jsou svitkové WIMA rozteč 5mm.Vsup a výstup pujde kabelama takže rozteč taky nerozhoduje,GND nemusí být rozlitá ale možná to bude lepší pro návrh.Pravděpodobně tam budou muset být nějaké propojky to mi taky nevadí.Za každý návrh moc děkuji.
Zaslal: st leden 02 2013, 18:43 Předmět:
Kdyby to bylo pro mě tak to tak udělám i když by to na dva kanály byla změť jako prase,chce to kolega do nějakého zesilovače s tím by mě vyhodil.
Hraju si s eagle už asi zase dvě hodiny teprve se znažím překreslit schéma ale je to peklo mám sotva jeden kanál,nevím jak označit IN a OUT aby to pochopil a potom bude problém rozmístit součástky protože se budou cesty křížit na tom asi zhořím.
Založen: Nov 21, 2012 Příspěvky: 721 Bydliště: Most, Praha, Lanžhot
Zaslal: st leden 02 2013, 19:05 Předmět:
Tak naletovat součástky na kousek univerzální desky (včetně přiletování vývodů potenciometru), to je dobrý kompromis mezi vrabčím hnízdem a plošňákem, nemusí se nic vymýšlet. Nebo vzít Centrofix, rozmístit zhruba součástky na cuprextit a namalovat a vyleptat plošňák přibližně, bez návrhu, a pak jen dodrátovat.
Zaslal: st leden 02 2013, 19:19 Předmět:
Takto vypadá můj výtvor asi po 4 hodinách,prostě to neumím ani v programu ani na papíře už teď je vidět že se tam hodně spojů bude křížit a to mi nespojil jeden odpor a kondenzátor a GND mi vůbec nevyvedl,bez pomoci to fakt nepostavím.
Zaslal: st leden 02 2013, 19:32 Předmět:
Podle tohoto návodu a ještě podle jiného trošku lehčího jsem se to pokoušel udělat ale problém je vůbec překreslit schéma do eaglu,asi tam hodně záleží na přesnosti taky kde umístit spojovací body a potom je spousta maličkostí které v návodech nenajdu.Třeba jak označit vstup signálu výstup signálu jak udělat zem a spoustu dalších maličkostí třeba aby cesta procházela třeba pod odporem a jiné věci,já si s tím opravdu neporadím.
Založen: Nov 21, 2012 Příspěvky: 721 Bydliště: Most, Praha, Lanžhot
Zaslal: st leden 02 2013, 19:34 Předmět:
dj_Paul jak se dělá to obtažení vodičů zemí? Je na to nějaká podpora? To umím jen vykreslením pomocí obdélníků a čar, což samozřejmě vypadá hrozně a je to pracné.
Zaslal: st leden 02 2013, 19:38 Předmět:
Dělejte u tý rozlívaný mědi pro amatéry větší izolační mezery, nebo se na ni úplně vykašlete. Kdo to má potom letovat. Raději věnujte víc prostoru větším ploškám. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Oct 25, 2009 Příspěvky: 149 Bydliště: Mor. Nová Ves, Břeclav
Zaslal: st leden 02 2013, 19:47 Předmět:
Panda38 napsal(a):
dj_Paul jak se dělá to obtažení vodičů zemí? Je na to nějaká podpora? To umím jen vykreslením pomocí obdélníků a čar, což samozřejmě vypadá hrozně a je to pracné.
Příkazem Polygon si ohraničíš kde chceš mít rozlitou měď, Rastnest ti to pak vyplní. Pomocí Name nakonec pojmenuješ jako gnd.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.