Založen: Feb 22, 2005 Příspěvky: 1440 Bydliště: Kunratice u Prahy
Zaslal: út květen 23 2006, 16:32 Předmět: Mitsubishi
Přátelé,
nemáte někdo schéma televizoru Mitsubishi model CT-25M3EET ?
Někdy mrška startuje a někdy ne - musí se nechat několik dní odpočinout a pak zas jede . Taky zapomíná nastavení kanálů, ale jinak běží pěkně.
Zaslal: út květen 23 2006, 22:56 Předmět:
Schema od tohoto typu nemám, ale zkusil bych paměť a velikost a filtraci napětí pro procesor. Chtělo by to změřit zvlnění na síťovém elku a na sekundárních napětích. Taky to umí dělat svod na tlačítkách. Našels pin st-by na procesoru, mění se na něm U?
Zaslal: út květen 23 2006, 23:03 Předmět:
Mitsubishi Je tam ten libovej zdroj s nějakým tea nebo jinej philips a u toho chladiče ve zdroji je tuším 47u kondík co vyschne a pak to po zapnutí vyletí s napětíma do výšin a až po chvilce to začne regulovat,dá se to krásně oměřit jak psal jezevec. _________________ Klídek chlapi,to je nulák...
Založen: Feb 22, 2005 Příspěvky: 1440 Bydliště: Kunratice u Prahy
Zaslal: so květen 27 2006, 18:46 Předmět: Oprava
Nemám rád tyto opravy naslepo (bez schematu), ale přecejen jsem se do toho pustil na základě vašich rad. Použil jsem měřič ESR (Díky pane Zajíci ) a projel jsem všechny kondy co jsem našel.
Čtyři kusy byly bez kapacity.
Jeden byl opravdu 47M na 35 V. Protože jsem takový neměl, dal jsem tam 22M na 50V . Nejpodezřelejší byl ale 1M na 350V těsně u zdroje. Ten jsem nahradil pro změnu 2M2 na 350. Kdo má tyhle plívy doma skladovat.
Mašinérie zatím funguje, tak se časem uvidí jestli byl zásah úspěšný. Každopádně dík.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.