ale má to jednu nevýhodu, a to malý výkon.
Nevíte o něčem podobném s větším světelným výkonem? Doutnavka která by svítila víc než tyhle doutnavky co sou jenom na ozdobu. Nebo nějaká jiná výbojka. Výboje v plynech jsou přece od přírody nepravidelné, tak by určitě mělo existovat i takové svítidlo. víte o něčem takovém?
Plápolání ohně je přirozené proto, že to je hoření se svou nahodilostí a jakákoliv simulace podle mě není přirozená, nýbrž kýč, ale komu se to líbí...
http://www.luxa.co.uk/intro.htm
Jaktože simulace není přirozená? Takový ty malý doutnavky jak jsou třeba ve schodišťových vypínačích, ty jsou taky přirozné. Tak něco takového hledám ale ve větším.
Založen: Aug 08, 2007 Příspěvky: 2914 Bydliště: Tryskáčovo na Záhorí.
Zaslal: po březen 12 2012, 12:38 Předmět:
V napodobeninách krbov je plápolanie ohňa imitované podžhavenou žiarovkou alebo halogénom, ktorého svetlo odráža na tie umelé polená pokrivené rotačné zrkadlo. _________________ Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
aha tak to já nechci. Žádnou žárovku nechci. Takže to by tam ještě musel běžet nějáký motorek?
Já chci něco, co bude mít nepravidelné světlo samo od přírody a co bude mít zároveň lepší účinnost než žárovky. Čili aby tam svítil nějáký elektrický výboj. říkám jako doutnavka ale ve větším a výkonnějším provedení, nebo jako elektrický oblouk nebo tak něco.... Viděl sem i takové koule co po nich zevnitř běhají výboje ale to taky moc nesvítilo
Založen: Aug 08, 2007 Příspěvky: 2914 Bydliště: Tryskáčovo na Záhorí.
Zaslal: po březen 12 2012, 13:56 Předmět:
Pri tvojom zadaní ma napadá jedine tak zo desať vyradených krátkych neónových trubíc, čo len blikajú ale už nesvietia. Ak ich dáš vedľa seba, budú náhodne blikať, ale na efekt krbu to asi nebude, blikať budú príliš rýchlo.
Trochu inšpirácie z netu:
http://www.ehow.com/how_2099963_make-fake-fire.html
To sou jen příklady co sem našel na netu fotky, ale potřeboval bych poradit kde by se dalo něco takového koupit už vyrobené aby se to jen našroubovalo do lustru místo žárovky?
Naposledy upravil PC01 dne po březen 12 2012, 17:45, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Nov 28, 2006 Příspěvky: 12261 Bydliště: Česká Třebová
Zaslal: po březen 12 2012, 18:30 Předmět:
PC01 napsal(a):
Já myslel něco co by svítilo třeba takhle něják:
http://www.zsphorova.sk/modernaskola/fyzika/tema30/foto/images/text01.jpg To sou jen příklady co sem našel na netu fotky, ale potřeboval bych poradit kde by se dalo něco takového koupit už vyrobené aby se to jen našroubovalo do lustru místo žárovky?
uvědomuješ si vůbec, že tohle všechno jsou jen pokusy ???
a navíc i celkem dost životu nebezpečný ?
samozřejmě, tyhle fotky sou pokusy, ale proč by něco takového se nemohlo vyrábět i komerčně? někde sem četl třeba že obloukovýma lampama se svítilo už před skoro 100 lety. A dneska sem ji v obchodě se svítidlama nikde neviděl... To samé výboje v plynech.
Třeba nedávno se mi stalo, že mi začala odcházet jedna úsporka, začla svítit míň a pak začala svítit tak krásně třepetavým světlem, skoro jako plamen. Jenže pak asi po měsíci zhasla úplně. Tak mě napadlo proč vlastně se něco takového nedá koupit na pořád?
Zaslal: po březen 12 2012, 20:36 Předmět:
PC01 napsal(a):
někde sem četl třeba že obloukovýma lampama se svítilo už před skoro 100 lety. A dneska sem ji v obchodě se svítidlama nikde neviděl... To samé výboje v plynech.
Během první poloviny 20. století byly obloukové lampy postupně vytlačovány žárovkami a dalšími postupně zdokonalovanými světelnými zdroji.(...)
Páry vznikající hořením takových uhlíků jsou jedovaté.
Nepříjemnou vlastností všech obloukových lamp byla vždy omezená životnost elektrod. Některé konstrukce uzavíraly oblouk do skleněné báně. Ty se však brzy pokryly zplodinami hoření a navíc často praskaly. Dokonalé řešení nepřineslo ani plnění báně oxidem uhličitým.
Jakékoliv silné jiskrové výboje z tesláku apod. ruší např TV a rozhlasové vysílání, což v roce 1891 nevadilo...
Hydrawerk:
To bys mohl říct že svíčky mají také samé nevýhody oproti žárovce, a přesto se něma pořád občas svítí a prodávají se
Já to chci na zajímavé intimní osvětlení, třeba právě místo svíčky.
Ale nemám rád nic umělýho, takže umělý krb kde bude žárovka a rotační zrcátko nebo projektor jak říká Andrea fakt nechci.
Chci přírodní výboj který bude svítit sám od sebe zajímavě a ne tak nudně jako třeba zářivka. A ještě k tomu bude mít třeba lepší účinnost než mají žárovky.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.