Zaslal: út leden 10 2012, 10:14 Předmět: Sháním někoho kdo umí Bulharsky
Zdravím! Obdržel jsem dopis od známých a adrtesa odesílatele je pro mě nečitelná. Já se bojím abych ji zpětně napsal zprávně. Proto bych potřeboval tuto adresu odečíst z naskeněné obálky a napsat třeba tiskace na PC, třeba v azbuce nebo prostě normální latinkou ale srozumitelně.
Za případnou pomoc předem děkuji!
Kaca
Zaslal: út leden 10 2012, 10:23 Předmět:
Asi jsem už po letech vyšel ze cviku, ale žádnou přílohu tam nevidím _________________ Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Zaslal: út leden 10 2012, 11:55 Předmět:
Za málo. Bude to nejspíš Jantra, ale co dělá "to něco" za posledním "a", když bulhaři diakritiku nemaj? Vypadá to jako "na druhou"
Ale to na konci, co vypadá jako "an", tak to nevím. _________________ Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
— Winston Churchill
Založen: Aug 08, 2007 Příspěvky: 2914 Bydliště: Tryskáčovo na Záhorí.
Zaslal: út leden 10 2012, 12:30 Předmět:
Mne to pripadá, že to "nadruhú" budú úvodzovky hore. Potom by to vyzeralo asi takto: ul. "Jantra" 1, vch 2, an 41
druhý riadok je to isté, len písaným. _________________ Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32853 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út leden 10 2012, 12:34 Předmět:
To poslední je "ap" jako apartament = byt (bulharsky azbukvicema апартамент ).
Mají styl psaní adresy stejnej jako Rusi, ti taky píšou adresu ve tvaru
"górod" (město) + "kod" = PSČ
"ulica" (ulice) nebo "pereulok" = průjezd
"dom no." = dům číslo nebo "projezd no." = vchod číslo
"kvartira no." = byt číslo
komu = Kokotu Kokotovičovi _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32853 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út leden 10 2012, 12:50 Předmět:
Ono to "Jantra" nebude v 1. pádě (kdo? co?), ale v pádě 2. - tedy Koho? Čeho? = Jantrova... Nevím, kdo by se tak jmenoval, do Bulharska nejezdím a nemám přehled o místních pojmenováníhodných exponentech, ale v téhle jazykové skupině je to obvyklý způsob tvarování vlastního jména. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: út leden 10 2012, 13:22 Předmět:
Pokud by to ale bylo jméno někoho. Možná je, možná to byl nějakej Turek nebo Řek, prostě nějakej Jantr, ale na tý obálce to pravděpodobně bude Jantra (Янтра). _________________ Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
— Winston Churchill
Zaslal: út leden 10 2012, 13:30 Předmět:
MetalGod napsal(a):
Za málo. Bude to nejspíš Jantra, ale co dělá "to něco" za posledním "a", když bulhaři diakritiku nemaj? Vypadá to jako "na druhou"
Mě přitom napadlo "na druhou", t.j. v kombinaci s angličtinou Jantra square, což znamená m.j. náměstí. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.