Založen: Feb 06, 2007 Příspěvky: 4509 Bydliště: vých.slovensko
Zaslal: út červenec 28 2009, 13:20 Předmět: OVP 2842 - slabý obraz cez KV
TV nešlo zapnúť. Zistená závada na module PIP, preťažená vetva +5V. Po vybratí modulu TV nabehne, reaguje, cez AV ide obraz, zvuk, cez KV obraz slabý, matný ale TXT ide bez problému.
Napätia sú v poriadku, osc. merané výstupy R,G,B- pri signáloch z AV a TXT sú OK, pri obraze z KV iba synchr. impulzy.
Vie niekto poradiť, kde čo môže túto závadu spôsobovať? _________________ Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Zaslal: út červenec 28 2009, 16:44 Předmět:
Celkom určite to neviem, ale z dokumentácie to vyzerá, že to má chodiť aj bez neho. Veď TXT a zvuk sú dobré, a prijímaný obraz na KV je veeeeľmi slabý. V PIP jednotke je vadný SDA9498X a teraz nemám možnosť ho nahradiť. _________________ Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Celkom určite to neviem, ale z dokumentácie to vyzerá, že to má chodiť aj bez neho. Veď TXT a zvuk sú dobré, a prijímaný obraz na KV je veeeeľmi slabý. V PIP jednotke je vadný SDA9498X a teraz nemám možnosť ho nahradiť.
Zaslal: út červenec 28 2009, 16:53 Předmět:
Je to 9 ročná telka. Miesto nej pôjde LCD-čko. Nebudem do PIP jednotky investovať. Ale ako telka do druhej izby vyhovuje. _________________ Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Zaslal: st červenec 29 2009, 9:02 Předmět:
kondik napsal(a):
.......Tak si kúp grc LCD a "ušetri" na oprave OVP.
Prečo pre teba ťažké rešpektovať úmysel druhého? Mňa proste baví prísť na koreň veci a pokúsiť sa o opravu a nie výmenu. Na dôvažok každý poznatok môže byť užitočný pre ďalších. Ak by som chcel závadu riešiť "iba" výmenou vadného dielu - čo dokáže mnoho ludí aj bez znalosti elektroniky, tak by som sa asi pýtal inak.
Zároveň sa chcem poďakovať kokunovi za veľkú pomoc pri riešení tejto závady. _________________ Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Zaslal: st červenec 29 2009, 10:10 Předmět:
ano kokun je velky pomocnik a clovek ktory sa slusne vyzna v telkach predpokladam ze ma urcite vela oprav za sebov a dost pomaha na tomto fore no samozrejme aj iny
Zaslal: st červenec 29 2009, 11:33 Předmět:
kondik napsal(a):
Nemáš tam preklep? nieje ten IO náhodou TDA9489X ?
Áno, bol to preklep - je to samozrejme SDA9489X od MICRONAS-u.
Ale v sz si tvrdil, že schéma sa nedodáva, dá sa objednať iba modul. Tak teraz zrazu odkiaľ sa zobrala? Ja ju už totiž mám dávno. _________________ Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
ALe v sz si tvrdil, že schéma sa nedodáva. Tak teraz zradu odkiaľ sa zobrala? Ja ju už mám dávno.
OVP vyrábala osem druhov modulov PIP, schému PIP mám len jednu (tú čo vidíš) mal som ju uloženú pod novším modelom ako máš ty, či by pasovala to som nevedel. Ty si pýtal po mne schému PIP k tvojmu typu a tam nebola, asi tak.
Ten obvod sa zohnať dá, stojí o polovicu menej ako celý modul (cca 20 Eur). či aj to sa ti vidí veľa?
Zaslal: st červenec 29 2009, 11:52 Předmět:
Mne nejde o cenu. Prostriedkov mám dosť. Ide mi o opravu z hobby. A tam samozrejme ako dôchodca už zvažujem, či mi to za to stojí.
Ako som písal, idem kupovať nový aparát, tento zatiaľ v tom stave, v akom je, slúži na príjem satelitného prijímača. _________________ Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
V SZ to však vyznelo opačne. Ja som myslel že máš záujem o opravu, krvopotne to hľadáš a keď to už konečne nájdeš, tak to necháš. Keby to je moja TV tak to jednoznačne opravím. Ale v podstate je to tvoja vec, necháme to už radšej tak.
Zaslal: st červenec 29 2009, 12:20 Předmět:
Si nejaký pomýlený. Áno, hľadám a preto som hľadal schému PIP-u. Źe TY by si to opravil, verím - asi sa s tým živíš. Máš asi možnosť jednoducho výmeny, čo ja nemám. Ani nebývam v meste s niekoľkými obchodmi s elektr.súčiastkami. A preto pátram.
Ostatne, s kokunom som pochodil úplne inak, ako s tebou. Vďaka nemu som sa dopátral k príčine.
Zároveň žiadam o uzamknutie tohoto príspevku. _________________ Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Ani nebývam v meste s niekoľkými obchodmi s elektr.súčiastkami.
Ani ja, všetko objednávam. (a navyše tento obvod má len jedna firma na Slovensku). To že si písal že sa to "predraží" poštovným, mi prišlo dosť smiešne.
A pomýlený nie som, to vrav niekomu inému !!! Veď viem čo si mi písal, tu sa tváriš úplne inak.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.