Zaslal: st prosinec 13 2023, 14:41 Předmět: Product Key Win10 Pro
Máme v rodině víc počítačů, pro každý mám OEM štítek ještě z Win 7. Během let jsem postupně měnil HW, a přešel na Win 10 v rámci legálního upgrade. Bohužel jsem zjistil, že v souboru s evidencí je chyba (i v záloze) a tak mi je evidence k prdu. Řekl jsem si, že to nevadí, zjistím Product Key z registru, jenže ouha! Na všech počítačích je stejný kód a nesouhlasí se žádným Product Key na OEM štítku???
1. Je nějaký způsob, jak Product Key zjistit? Hledal jsem na internetu ale všechno vychází z registru, i program ProduKey. Prý jde nějak pomocí cmd zjistit posledních 5 čísel, což by mi stačilo pro správné přiřazení. Verzi Win 10 mám všude 1703.
2. Potřeboval bych teď znovu po asi 5 letech dát do provozu starou základní desku a nejsem si jistý, jestli jsem její kód použil na novou nebo ne. Co se stane, pokud by byly dvě základní desky se stejnou licencí?
3.Jak postupovat při instalaci Win10 na novou desku, kterou mi vyměnili v reklamaci za jiný typ, původní už neměli. Nevím, který štítek k ní patřil.
Všechno by se asi dalo vyřešit nákupem licence za stovku na aukru, raději bych ale měl ty svoje.
Založen: Nov 28, 2006 Příspěvky: 12261 Bydliště: Česká Třebová
Zaslal: st prosinec 13 2023, 15:39 Předmět:
nestačil by nějaký pc audit ?
tam se nějaký "Product Key" vypíše po uložení do texťáku . . .
feliz_navidad napsal(a):
Je nějaký způsob, jak Product Key zjistit? Hledal jsem na internetu ale všechno vychází z registru, i program ProduKey. Prý jde nějak pomocí cmd zjistit posledních 5 čísel, což by mi stačilo pro správné přiřazení. Verzi Win 10 mám všude 1703.
asi je, zkus to přes registry podle návodu v příloze:
jak zjistit product key Windows 10 pres registry.pdf
Zaslal: čt prosinec 14 2023, 0:45 Předmět:
feliz_navidad napsal(a):
1. Je nějaký způsob, jak Product Key zjistit?
2. Co se stane, pokud by byly dvě základní desky se stejnou licencí?
3. Jak postupovat při instalaci Win10 na novou desku, kterou mi vyměnili v reklamaci za jiný typ, původní už neměli.
Zkuste tyto své dotazy položit na technické podpoře Microsoftu nebo telefonem na +420 841 300 300.
Upozorněte je na to, že se jedná o Win10 po přechodu z Win7/8 a že vám to na všech počítačích vrací stejný kód.
Dokladem je faktura za licenci k Windows 7. Tato licence umožnila přechod na Windows 10, kde digitální licence k danému PC/NB je uložena na serverech Microsoftu.
Stačí mít potřebný počet faktur k licencím, protože nějaký štítek nikoho nezajímá.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.