Zaslal: st říjen 04 2023, 10:06 Předmět: řetězová pilka
Píšu jen pro pobavení.
Koupil jsem za 1.200.-Kč tuto mini řetězovou pilu 6" , říkám po částečném vyzkoušení, za ty prachy a parametry celkem OK. Blbý je, že je jen pro praváky, já levák jak poleno, tak jsem musel ten pojistný čudlík zaaretovat.
Proč ale píšu - jak šikovný podvod /klamání/ tam je.
Na aku je nápis 36V/2Ah, na adaptéru 36V/1000mA, na motoru 36V.
Nedalo mi to a změřil jsem to.
Aku je ve skutečnosti 18,5V (5x článek Li ion) (nabitý 20,5V), adaptér má naprázdno U=21,5V a motor bude též asi 18V.
A co v manuálu - samozřejmě vše na 36V.
Že mají tu drzost - to přece není jen chybička při nějakém přepisu.
Vracet to samozřejmě nebudu....
pila.png
Komentář:
Velikost:
288.1 kB
Zobrazeno:
88 krát
Naposledy upravil breta1 dne st říjen 04 2023, 10:13, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32853 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: st říjen 04 2023, 10:14 Předmět:
Fotřík si před asi 2 rokama koupil tuhletu pilku v tyrkysový barvě, nálepky na baterkách i na škatuli jsou "24V", minulej víkend mu přestala řezat, tak ji "rozpáral", ale uvnitř nenašel nic vyhnilýho, já šel hned jak mi to řek po baterce, samozřejmě, baterka 5-článek v sérii, články větší než 18650, označení na nich veskrz žádný, jeden z pětice napětí 0,1V, zbylý čtyři 3,97V, doporučil jsem mu repasi u Fulgura v Brně, prohlásil, že si radši koupí od PRCáka jinou baterku za 3 stovky ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Na kaufland bacha. To není prodejce, ale jen provozovatel nějakého portálu (marketplace), kde si můžou zboží vystavit všelijaké existence.
Stačí se podívat na zbozi.cz jaké mají hodnocení.
Naposledy upravil dracekvo dne čt říjen 05 2023, 5:16, celkově upraveno 1 krát.
Založen: May 21, 2008 Příspěvky: 1433 Bydliště: near Liberec (JO70MT)
Zaslal: st říjen 04 2023, 19:19 Předmět:
Tak jsem zaběhl dolů do dílny a naměřil na stejné, zelené pilce, zakoupené loni v říjnu. Na obou dodaných baterkách je napsáno 24 V, naměřeno rovných 20 V. Na nabíječce je napsáno 21,5 V/ 1000 mA.
Už jsem s ní řezal i kmeny 10 a 8 cm a zcela bez problémů. Samozřejmě všechny prořezy na zahradě.
Založen: Oct 31, 2007 Příspěvky: 2508 Bydliště: uz len Presov :)
Zaslal: st říjen 04 2023, 19:21 Předmět:
Ja som dal svojej zabrat v sobotu, a ze sa namakala, bola horuca ako cert. Uvazujem ze kupim este jednu sebe domov (tato sla rodicom), ked uz sa aj nieco dojebabre, tak aspon vyskladam (snad) z 2 jednu. Za tie peniaze to ujde.
A proč si takovéhle cajky nekoupit v lidlu? Sice to bude o něco dražší, ale aspoň je na to 3 roky bezproblémové záruky a na ty samé baterky tam pak je možné koupit další nářadí.
Já jedu jen program 12V lidl a 18V(36V) makita. Nemám rád když se mi doma válí xx různých baterek a x nabíječek.
A aku makita má tu výhodu, že nepodstatné nářadí můžu koupit v kopii na aliexpress. Mám třeba 125 flexu a funguje skvěle.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.