Zaslal: so září 13 2025, 16:12 Předmět:
JBC má daleko větší výběr hrotů, než PACE.
Obyčejné hroty PACE jsou levnější, než JBC. Teda o trochu. Kdoví, co udělají cla. Ale někdy jsou hroty PACE vyprodané!
Zaslal: so září 13 2025, 16:45 Předmět:
O tom mnoho nevím. Falešné levné čínské hroty řady C245 pro páječky JBC existujou běžně. Pro PACE jsem falešné hroty nikde neviděl.
Popravdě bych raději koupil nějakou čínskou páječku a do ní používal originální hroty JBC C245. _________________ 010203
Zaslal: so září 13 2025, 17:50 Předmět:
Tak to přesně mám. Hroty originál JBC 245 a pájecí stanice od číňana. Ale už jsem v ní musel převinout toroidní trafo (mezizávitový zkrat na primáru). Jinak funguje dobře.
Kdybyste chtěl někdo experimentovat s materiálem na hroty, je na to super trolejový drát. Vypadá to jako měď, jen je to tvrdší a hlavně to skoro neubývá. _________________ Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Predpokladam, ze autorovi povodne islo o falosne cinske hroty. Nie o original v cene lacnejsej spajkovacej stanice.
Přesně tak, s neorigo T12 jsem nikdy žádný problém neměl a i ve srovnání s originál Hakko jsem nepozoroval žádný rozdíl. Ale možná jsem měl jen štěstí na prodejce těch falešných hrotů.
Stanici bych koupil třeba takovouto https://www.aixuntech.com/product/t420d-200w-dual-channel-electronics-soldering-station-with-t245-handle/
Na téhle se mi líbí že má dvě ručky, takže nemusím tak často prohazovat hroty, jdou použít velikosti T245/T210/T115, ty boxy na pera jdou odendat a bednu můžu dát někam kde nebude překážet a uvnitř je 220W toroidní trafo a prakticky žádné elektrolyty (jen v stepdownu pro mcu), ne poruchový spínaný zdroj.
Zaslal: so září 13 2025, 19:49 Předmět:
Za kolik Kč bys sehnal ten Aixun T420D??? Asi bude bez záruky. Může být těžký sehnat náhradní ručku. Ručka JBC může mít jinej konektor.
aliexpress
Nějakých 8000 Kč?
Za podobnou cenu se sežene PACE ADS200 nebo JBC CD-2BQF.
Jo, cena je kolem 8k. Láká mne hlavně ta možnost používat 2 ručky současně a velký výběr levných neorigo hrotů. S jednou než bych na těch pár tht prohazoval hrot, tak to raděj nějak zašmrdolím SMDčkovým, však to znáte Myslím že PIDku snad dovedou na ARMu naprogramovamovat i Číňani a když pouští napájení hrotu přímo z trafa, není tam co ojebat tak aby to zdůvodnilo platit za značkovou stanici. Konekor případě potřeby snad není problém prohodit. Jediné co bych ještě uvítal u moderní stanice je odlišná kalibrace teploty teploty na každý konkrétní hrot, ale to nevím jestli vůbec nějaký výrobce nabízí.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.